Mini biele chrobáčiky v kuchyni

tynapredaj
29. nov 2024

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či nemá niekto skúsenosť s malými chrobáčikmi v kuchyni, chodia nám niekde spoza kuchynskej linky, vyumývali sme všetko aj vyčistili aj za linkou no stále vyliezajú, na boku máme do polovice stenu a od polovice dlaždičky, sú úplne maličké biele ako bodky múky. Nestretli sme sa s tým ešte, myslíme si, či nemôžu ísť spoza kuchynskej dosky kde je celá olemovaná okrem zadnej strany kde je drevotrieska, či náhodou tam sa nejak nepremnožili.

glade22
29. nov 2024

Nebude to pisivka?

tynapredaj
autor
29. nov 2024

@glade22 Neviem podľa obrázkov to moc nesedí, skúsim zaslať fotografiu tak sme si to všimli že sa zberal akoby prach a medzi to tie chrobačiky, utreli sme a do niekoľko hodín to bolo znova, ale len na určitých miestach no následné ich bolo vidno chodiť po linke, v koši papierovom aj klasickom plno ich bolo, všetko sme vyčistili parným čističom aj sanytolom, bacilexom a nie a nie ich vyhubiť

tynapredaj
autor
29. nov 2024

Takto nejako vyzerajú našla som fotografiu že s tým niekto mal skúsenosť avšak my to v čajoch nemáme, práve naopak sú pri linke kde máme vodu, umývačku, koše

tessa2299
29. nov 2024

Su to roztoce. Mali sme toto iste, mavali sme muku v linke. Nakoniec sa premnozili a mali sme niekolko "hniezd". Ja som zo zaciatku len chodila a utierala varnu dosku (ciernu), lebo furt tam bolo akokeby miestami rozsypane male mnozstvo muky.
Nakoniec som si vsimla, ze na mokrom riade v odkvapovaci a na poharoch su biele bodky, ktore sa pomaly hybu. No mna skoro vystrelo.

Oni vraj miluju vlhke prostredie. A tiez nam vychadzali z kosa.
Vyhodili sme vsetko jedlo do kosa (muku, cukor, granko, cestoviny, caje, kavu) a aj spotrebice do altanku. Vysavala som a octovala som celu kuchynu. Ten ocot zabral len trochu. Po case zas zacali vyliezat na varnu dosku. Tak sme rozobrali este aj kuchynsku linku a tam sme nasli dalsie 2 hniezda. A este sme boli u nejakeho chlapika, ktory predava nejake sajrajty na kadejaku haved a poradil nam nejaky prasok, ze cez ktory prejdu, tak skapu (aj muchy a ina haved). Tak sme mali celu kuchynsku linku aj okolo linky nasypany ten prasok.
Kym sme sa ich zbavili presiel asi skoro mesiac.

tessa2299
29. nov 2024

@tynapredaj a ten prach su vykaly tych roztocov (roztoc mucny). Tiez sme to mali. Plus tie hniezda. Oni vychadzaju a idu za jedlom a maju radi vlhke prostredie.

silvia_pekna
29. nov 2024

no niekedy som veru vdacna za tieto temy a inokedy nie. teraz mam zmiesany pocit 😅 asi pojdem prekutrat spajzu 🙈