Dobrý deň, chcem sa opýtať, či nemá niekto skúsenosť s malými chrobáčikmi v kuchyni, chodia nám niekde spoza kuchynskej linky, vyumývali sme všetko aj vyčistili aj za linkou no stále vyliezajú, na boku máme do polovice stenu a od polovice dlaždičky, sú úplne maličké biele ako bodky múky. Nestretli sme sa s tým ešte, myslíme si, či nemôžu ísť spoza kuchynskej dosky kde je celá olemovaná okrem zadnej strany kde je drevotrieska, či náhodou tam sa nejak nepremnožili.
@glade22 Neviem podľa obrázkov to moc nesedí, skúsim zaslať fotografiu tak sme si to všimli že sa zberal akoby prach a medzi to tie chrobačiky, utreli sme a do niekoľko hodín to bolo znova, ale len na určitých miestach no následné ich bolo vidno chodiť po linke, v koši papierovom aj klasickom plno ich bolo, všetko sme vyčistili parným čističom aj sanytolom, bacilexom a nie a nie ich vyhubiť
Su to roztoce. Mali sme toto iste, mavali sme muku v linke. Nakoniec sa premnozili a mali sme niekolko "hniezd". Ja som zo zaciatku len chodila a utierala varnu dosku (ciernu), lebo furt tam bolo akokeby miestami rozsypane male mnozstvo muky.
Nakoniec som si vsimla, ze na mokrom riade v odkvapovaci a na poharoch su biele bodky, ktore sa pomaly hybu. No mna skoro vystrelo.
Oni vraj miluju vlhke prostredie. A tiez nam vychadzali z kosa.
Vyhodili sme vsetko jedlo do kosa (muku, cukor, granko, cestoviny, caje, kavu) a aj spotrebice do altanku. Vysavala som a octovala som celu kuchynu. Ten ocot zabral len trochu. Po case zas zacali vyliezat na varnu dosku. Tak sme rozobrali este aj kuchynsku linku a tam sme nasli dalsie 2 hniezda. A este sme boli u nejakeho chlapika, ktory predava nejake sajrajty na kadejaku haved a poradil nam nejaky prasok, ze cez ktory prejdu, tak skapu (aj muchy a ina haved). Tak sme mali celu kuchynsku linku aj okolo linky nasypany ten prasok.
Kym sme sa ich zbavili presiel asi skoro mesiac.
@tynapredaj a ten prach su vykaly tych roztocov (roztoc mucny). Tiez sme to mali. Plus tie hniezda. Oni vychadzaju a idu za jedlom a maju radi vlhke prostredie.
no niekedy som veru vdacna za tieto temy a inokedy nie. teraz mam zmiesany pocit 😅 asi pojdem prekutrat spajzu 🙈
Nebude to pisivka?