Prádlo vonia iba keď dám puellu olej, keď dám aviváž tak nevonia vôbec. Nerozumiem tomu,co robiť aby mi prádlo prevonialo aj po aviváži prosím?
Ahoj, odkedy používam parfumované oleje na pranie, tiež mi aviváž vôbec nevonia, teraz som skúsila dať aviváž, že vyskúšam novinku, no nič...idem to zase vyprať v oleji, to vonia až na chodbe bytu 🙂 Používaj oleje aj naďalej... 🤷♀️
@mirinaa a medavkuje si avivaz sama?? citala som uz tu ze vtedy malu problem.vezme ju celu?? Ja napriklad striedam oleje aj avivaz a stale Zvivaz citim pouzivam modre cocolino a modry kuchelwaich
Ja sice nemam novu pracku,ale vonia mi aj klasika lenor,silan.. a to vacsinou pouzivam tiez len oleje,podla mna si si naozaj zvykla na intenzivnu vonu😁
Vyskúšaj, či nieje problém v pracke. Po praní, daj prádlo ešte raz vypláchat a manuálne tam nalej aviváž, ked bude brať vodu. Že budeš mať istotu že tam je a uvidíš. Ja neviem prečo ale mne niekedy aviváž stečie ešte pred plachanim
@beata_k
@danyelia
@alexandraas baby nemyslím si, že som zvyknutá na puellu, dnes som oprala v starej práčke normálne s avivážou a prádlo voňalo nechápem prečo to ta nova práčka robí
@mirinaa ja to mam naopak, mne vonia avivaz a nie oleje. Po prestudovani navodu uz viem, ze ta moja splachuje avivaz z nadrzky az do plachania, preto je ju pekne citit. Ale oleje musia ist do prania od prveho cyklu, tak ich pridavam priamo do pracky, nie do nadrzky. Vo vasom pripade to funguje naopak - tak ako uz baby hore pisali, su pracky ktore pustia avivaz uz rovno do prania, a preto nevonia tak intenzivne. Vtedy avivaz treba pridat do nadrzky az po pracom cykle, aby ju splachlo do plachania.
@mirinaa sz ked zacne plakat skus
@mirinaa to si musis odsledovat na svojej pracke, zavisi to od pracieho programu. Len pre priklad, na tej starsej pracke co som mala, som pouzivala najcastejsie program , ktory trval 70 minut, po 40 min skocilo pranie, vypustila vodu a napustala postupne na plachanie, a ja som vtedy doliala avivaz do nadrzky. Na tejto novej to odsledovane nemam, lebo ta si to uz davkuje spravne sama.
S týmto problémom som sa potykala poslednych par mesiacov aj ja, tak sa podelim o skusenost.
Pracku mam necele dva roky. Prala uplne normálne, no z nicoho nic som prestala citit vonu avivaze alebo pracieho prostriedku. Pradlo nesmrdelo, ale ani nevonalo. O pracku som sa starala, ale kupila som opäť nejaky cistic a myslela si, ze to pomoze. Nepomohlo. Volala som trom opravarom, nikto sa s podobnym problemom nestretol, jedine co som dostala odporucene: prat na vyssich teplotách na dlhe programy (vzhladom k tomu, ze periem najcastejsie tmave pradlo, tak bohuzial, na 60st ho isto prat nebudem) a este mi odporucil cistiace tablety, ktore sa daju kupit napr v NAY, su to 3ks WPRO je nazov. Ani tie nepomohli. S odpadom som problem nemala (teda to som si myslela), lebo mi vsetko super odtekalo. Len mi tak raz napadlo, ze sa predsa len pozriem pred dom do šachty, ci mi normalne odteka vset
ko do kanala. A neodtekalo teda rozhodne. Takže krtkovanie odpadu, "tona" toaletneho papiera, ktora to tam upchala a voda mi stala kvoli tomu v celom potrubi. Okej, myslela som, ze problém je vyriešený. Dala som prat, na 60st, program cca 2,5h. Po vytiahnuti pradla z pracky, pradlo stale nevonalo. Uz som bola zufala... Tak som skusila dat program na 90st na 3,5h. Pradlo stale nevonalo. Pracka si prostriedok zobrala, rovnako aj avivaz. Vzdy!!! Sledovala som cely cyklus prania, videla som ako nateka avivaz do bubna, vsetko ok. Naozaj som uz prepadala panike... Vcera som nastavila najdlhsi program aky som nasla, ktorý trval 4,5h. A huraaaa!!! Pradlo uz konecne vonalo!!! Nasledne som skusila kratsi program na 1h15min na 60st. Pradlo vonalo! Takže neviem, ci sa stal zázrak, ktory bude pokračovať, ale možno moje skusenosti pomozu niekomu inemu, rovnako zufalemu.
@dada5000 odkedy musia ist oleje do pracieho cyklu?? a ktora pracka konkretne pusta avivaz do pracieho cyklu? lebo samo o sebe je to dobry nezmysel, taktuo pracku by som povazovala za POKAZENU a reklamovala. Avivaz v prani nema co robit
@simca06022011 ja mam spredu plnenu pracku Bosch s IDOS (automatickym dávkovaním, ktore sa da upraviť na pozadovane mililitre) a tu avivaz alebo olej zoberie podla mna tak cca po 30-40min. Ale to podla mna zavisi aj od dlzky programu. Mozno program, ktory trva 1h 15min vezme avivaz o 30min a program, ktory trva 3h ju vezme az po hodine... Netuším, to ozaj len tipujem. Uplne presne som si tie casy nezapisovala, len som sledovala, ci to pocas cyklu naozaj nateka tam, kam ma :D A este k tym olejom: jeden opravar mi povedal, ze časté pouzivanie olejov zmakcuje tesnenie okolo dvierok a bubna a moze dojst k treniu a poskodeniu.
@katarinamazancova a este - viem co mas na mysli tym reklamovať - ze by tu avivaz malo brat neskor. Mozno to ozaj berie neskor, ako pisem, len ide o to, ze ide do prania a nevyteka to nikam inam. Rovnako ako prasok, pod, perličky, čokoľvek som do pracky dala, hoci aj priamo do bubna, tak to pradlo nevonalo. Rok a pol vonalo a odrazu prestalo. Nebolo citit absolutne nicim.
@katarinamazancova v práčke sú v nádobe 3 priehradky, pred pranie, pranie, aviváž.kazdy program je nastavený tak, aby naberal potrebnú náplň v správnom čase. Ale mne to práčka už nenabera ako by mala, blbne programátor. Operie dobre, tak neponahlaj s výmenou, aviváž ďakujem do samostatného napustenia vody
@katarinamazancova ja sa pýtam na ine ;) mne je jasne, ze avivaz ide do pláchania. Ona Pise, ze ju berie do hlavného prania a potom ju necítiť. Ak to sleduješ tak vies, ze určitý čas ti trvá pranie, potom sa voda vypustí a napusti a ide plachanie s avivazou ( ta ide do bubna s tou vodou co sa nepusti podľa mna) a potom odstreďovanie. Napr u mňa len to posledné pri dlhšom.programe je 10-15 minút. To kedy to presne je závisí od programu, ved mozem dat aj extra plachanie atd. Ale nevidela som pracku, kde by to išlo dnu na začiatku, preto ma to zaujalo. Napr mám spredu plnenú pracku, kde ak nalejem gel na začiatku do suflika = zmizne hneď. Ale nenatecie do práčky... dá ho ta práčka k.pradlu keď treba ( mam to otestované na predpierke), avivaz detto. Používam ale dávkovač väčšinou čiže nemám problém. Rovnako som nepočula nikdy o tom, ze oleje idu rovno do prania, ale to som možno zaspala dobu, neviem.
@simca06022011 Ja som len vseobecne popisala, ze v ramci prania (pracieho cyklusu, ktory zahrna rôzne ako: predpieranie, plakanie, odstredovanie atd) pracka zobrala z priehradky prostriedok, avivaz atd, ale pradlo nevonalo nicim. Aj ked som dala prat bez avivaze a dala do bubna prach. Odrazu, z nicoho nic, po roku a pol normalneho fungovania, pradlo prestalo vonat. Mozno som pouzila nejake slovne spojenie, ktore si niektori mohli zle vysvetlit, to ma naozaj mrzí. Snad to gro a pointa je jasna 🙂 A oleje podla mna každý nalieva do nádržky na avivaz, ci? Ja som len zopakovala slova opravara, ze oleje nicia tesnenie pracky. Neviem, mozno sa naozaj zle vyjadrujem, ospravedlňujem sa. Snad ma niektori pochopili. 🙂
@katarinamazancova ja ta chapem, ale ja som sa pytala konkretne dady, lebo pisala nieco uplne pre mna nove a uplne ine :D
Tá práčka nemá kam schovať aviváž, mala by zostať v šuflíku, tak ako všetky prípravky.
Predpranie, pranie, aviváž.
A splachovat to, až keď to programátor nastaví.
Sú tam nejako prepojené hadičky , pustia vodu tam kde nemajú a kedy nemajú, tak aviváž po plachani necitit. Prášok ide pri 1. napustaní vody , potom sa 2-3 x plácha, tak samozrejme že by ho nemalo cítiť , veď voda. Programátor má nabrať aviváž až pri poslednom plachani, a malo by ju teda cítiť
@simca06022011 prepac, ja som si nevsimla, ze to nebolo mne, som zbrkla :D :D
@katarinamazancova to nič v pohode 🙂)
@simca06022011 otazka na avivaz - model neviem, lebo ju uz nemam, bol to samsung. A ano, splachlo to rovno do prania, riesil to aj opravar, nic nevyriesil. Nie som technicky typ, odborne vysvetlenie ti nepodam. Ak si ho ocakavala, tak to smola. Prala dobre, tak som to poriesila davkovanim v casovom slede ako som uz pisala. A vraj je to bezne u starsich modelov pracok. Preco? Neviem, a ani sa uz teraz tym nemienim zaoberat. Co sa tyka olejov- mne to tak funguje, tebe nemusi.
@dada5000 nejde o fungovanie ale nevadí... 🙂
@mirinaa Uz si si zvykla na intenzitu puelly, preto sa ti zda avivaz slaba.