ženy prosím vás, poraďte niečo na malé mušky ...týždeň sa ich nemôžem zbaviť, mala som nadhnitu hrušku troska a od vtedy stále mam mušky okolo linky ...už neviem čo s tym..dnes som to vystriekala od nervov biolitom ...myslite pomôže? Ďakujem
Niekde máš nejaké hnijúce ovocie. V špajzi, za linkou, v šuflíku... niekde bude. Preto sú tam tie mušky.
"dnes som už aj ovocie dala do chladnicky" - tam bol pes zakopaný. Oni idú na každé ovocie, nemusí byť hnilé.
Ja ich vysavam vysavacom. Spreje som nechcela pouzit. Vysavac najlepsie funguje. Este som spravila pre ne pohar s citronovou vodou a jablkom, tam sa ich par utopilo a zvysok som zavrela dnu vyliala na dvore.
@chrobak7 vážne? Ale stále som mala ovocie na linke a nikdy nič až teraz
Obyčajná mucholapka, taká špirála, čo zavesíš na lampu ich najlepšie pochytá. Majú aj v DM. Samozrejme odstrániť všetko sladké a hnijúce, aby sa už ďalšie nenamnožili.
Tak, keď si im zobrala zdroj potravy a nemaju sa kde mnozit, tak za chvilu zvydochnu. Dospele ziju ale tyzden-dva. Takze by mali vykapat aj same.
Teraz mám na linke pár jabĺk a 2 banány .... a asi 20 mušiek.
Ach, presne toto som urobila asi pred 3 tyzdnami, neviem, odkial sa vzali, stale boli v okoli jedneho okna, tak som ho cele vystriekala najprv Savom, nepomohlo, tak za par dni Raidom na mravce. Par dni som na parapete zbierala mrtvolky a uz su prec. Zatial 😀 Drzim palce!