Malé chrobáky v kuchyni

kat_n
25. nov 2024

V kuchyni som si našla malé hnedé chrobáky. Fitku prikladám do kometára. Boli v čaji, krupici, granku a prilepené na fľaši s medom. Občas si všimnem, že nejaký lezie po linke alebo parapete. Preventívne som vyhodila všetky otvorené potraviny a vystriekala poličky v kuchyni Sanytolom proti hmyzu. Na potraviny som si zároveň kúpila sklenené a plastové dózy.

Rada by som sa opýtala, či s tým niektorá z vás má skúsenosť. Viete o aký hmyz sa jedná? Ako ste sa ho, prosím, zbavili? Ďakujem za každú odpoveď.

kat_n
autor
25. nov 2024
nikol789
25. nov 2024

@kat_n podľa google Lens mi našlo červotoč chlebovy

123miaa123
25. nov 2024

@nikol789 áno je to potemnik - červotoč chlebovy ..dnes tu bola o tom diskusia https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/chrobaky-v-polievke-2/

kat_n
autor
25. nov 2024

@123miaa123 to som prehliadla, ďakujem pekne!

majloo
25. nov 2024

@kat_n je to on sviniar, jasom to doniesla v prutenom kvetinaci z Pepca, odtial mi to naliezlo a zacalo zrat pruteny kvetinac z Ikea, potom sup do kuchyne, prezralo to sacky s cestovinami, suchare, muka... Pol kuchyne som vyhodila, niekolko dni so ich nachadzala vyliezat este z umytych skriniek ako je posuvny mechanizmus vnutri skrinky. Potraviny som vratila, az ked som posledneho vykynozila. Good luck. Vsetko do skla alebo inych doz.

deedol
25. nov 2024

Hej, pozname, doniesli sme si ich x krat v caji 😒 my ich volame pukace. Vsetko rozozeru, aj plast obal od cestovin

zuzka0605
25. nov 2024

bohuzial vsetko vyhodit

mia_von_prag
25. nov 2024

Poznáme, miluje sacharidy. Všetko treba vyhodiť a nové uložiť do krabičiek, aby sa to neširilo, keď sa zas niekde objaví

blondinka95
25. nov 2024

@kat_n ja som to mala v suchej fazuli.. ale keď sme všetko vyhodili otvorené a vytrhli kuchyni bol pokoj

ivana3111
Včera o 08:13

@kat_n mali sme ich strašne veľa doma, u nás boli najmä v čaji a koreninach, môžu byť aj v muke a cestovinach, treba všetko prezrieť poriadne . My sme 3/4 vyhodili.