Lesklá biela kuchynská linka - čistenie

bluemoon24
12. sep 2023

Baby, které máte bílou lesklou kuchyňskou linku - čím ji čistíte, aby na tom nezůstavaly šmouhy? Mám ji jen chvilku a jsem zoufalá 😅 Mám ji čistou, ale prostě když se podívám proti slunci, jsou tam “smouhy” od vody/pripravku, atd. Zkoušela jsem utěrky z mikrovlákna, octový čistič, čistou vodu, clin na okna a stále tam ty šmouhy vidím. Co používate vy? Dejte mi nějaké tipy prosím.

janetinka27
12. sep 2023

@bluemoon24 mam lesklu, striekanu. zatial staci jarova voda alebo clin v bielej nadobe, pouzivam bud handricky na okna alebo obycajnu kuchynsku hubkovu utierku (taky ten plochy stvorec predavany v roznych farbach)

lenkasarka
12. sep 2023

@bluemoon24 mám bielu tiež lesklu a čistim ju ajaxom na podlahy a presne tou hubkou plochou štvorcovou ako píše vyššie

zorkahorka
12. sep 2023

Cistim vlhkou handrou a cistou vodou, nemam odvahu pouzit na biely povrch chemiu. Potom vylestim svedskou utierkou. V lete, ked slnko svieti vyssie, cmuhy nevidim. Len v zime, ked svieti nizsie a svieti aj na linku. Zastriem a cmuhy nevidiet 😆 nie som otrok 😉

elenka.k
12. sep 2023

@zorkahorka nie som otrok to si zoberiem k srdcu 👍
ináč mám tiež takú linku čistím ako vyššie s jarou a clinom 😉

bluemoon24
autor
12. sep 2023

Dekuji ❤️

iwka_77
12. sep 2023

Základ je mať dobrú handričku a možno stiahnuté rolety a žalúzie 🙂 Na každej linke je proste vidno nejaká tá čmuha, ale nemôžeš byť otrokom neustáleho leštenia. Ja postrúham jadrové mydlo do teplej vody a tak s umývam linku

monischek
12. sep 2023

Ja používam okenu/čistič skiel z Lidla a papierové obrúsky. Žiadne šmuhy neostavuju. Linku máme z Ikei 7 rokov a stále je ako nová 🙂

lenkapap
12. sep 2023

@bluemoon24 pouzivam clin, ako na okna. Plus pomoze v kuchyni menej svietit 😀