Dobry den posledny tyzden si vsimam larvy na strope a obcas na stenach. Nemame ziadne potraviny ci ovocie von, mame tu cisto, dezinfikujem pri upratovani a nemame tu ziadne miesto kde by sa mohli rodit. Aj odtoky pravidelne cistim. Spajzu som preriadila minuly tyzden, krasne cisto a aj tak sa rodia. Neviete mi poradit prosim? Dakujem
potravinové mole, môžu byť v akejkoľvek potravine, otvorenej či zatvorenej, v skrinke, poličke, v pohári, v čaji, dokonca aj v krmive pre zvieratá alebo v podstielke napr.pre zajace.
Susedia? Ked teda nemate potraviny doma. Ak ale mate muku, nejak zabudnuty sacik niecoho, tak to bude z toho
ja som ich tiez mala, vsetko, vazne vsetky potraviny som vyhodila a boli stale. nakoniec som zistila, ze boli v potravinovej skrinke v dierkach, kam sa davaju tie stupliky na policky. Tie som vycistila, prelepila lepiacov paskou a zmizli. Asi im vyhovovala ta drevotrieska
Ďakujem vám všetkým veľmi pekne.
Dajte vedieť kde nakoniec boli
Potravinové mole. Vyhadzat vsetky potraviny, a zatvorené pozrieť, či nie sú aj v tom. Ja som mala aj v koreninach, v červenej mletej paprike, vegete, niečo neskutočne. Všetko rad radom išlo do koša, aj v káve vo fľaške som ich mala. Každý deň 3-4 húsenice na strope. Vyumyvala som vsrtko octom, tri dni ráno večer, už mesiac mam pokoj. Mne bolo až zle z toho. 🙄 Keď som si predstavila, že by som to uvarila, či upiekla v nejakom koláči 🤮 "kúpila" som ich v tescu.
Mole môžu naklásť vajíčka aj mimo potravín, teda treba všetko vyumývať. Osobne by mi bolo ľúto zahodiť potraviny, ktoré sú použiteľné, takže skôr by som všetko, čo je otvorené, nevidíš v tom priamo červíky a dá sa zamraziť, zamrazila na 48 hodín - to by malo zničiť vajíčka.
Ja som to raz mala davno velmi davno doma u rodicov. Tiez sa vsade pravidelne upratovalo a dezinfikovalo. Nakoniec som nasla zapadnutu krabicku suchych keksov a v tom sa rodili. Staci ti mala skatulka potravin, ktoru si si nevsimla a oni sa rozlezu vsade. Prezri zasoby, potraviny este raz.
Takéto larvy majú mole.
My sme mali mole v krmive pre papagája a pozor ☝️ v slamenom venci, čo sa vešia na dvere. Raz som omylom do neho drgla a milión ich odtiaľ vyletelo
toto su potravinove larvy. nasli sme ich aj u svokry. treba fakto dopodrobna popozerat struhanku, muku , mlete orechy, vsetko co je pootvarane.