Larvy na stenách

23. okt 2024

Dobry den posledny tyzden si vsimam larvy na strope a obcas na stenach. Nemame ziadne potraviny ci ovocie von, mame tu cisto, dezinfikujem pri upratovani a nemame tu ziadne miesto kde by sa mohli rodit. Aj odtoky pravidelne cistim. Spajzu som preriadila minuly tyzden, krasne cisto a aj tak sa rodia. Neviete mi poradit prosim? Dakujem

katpizur
23. okt 2024

toto su potravinove larvy. nasli sme ich aj u svokry. treba fakto dopodrobna popozerat struhanku, muku , mlete orechy, vsetko co je pootvarane.

mimimoje
23. okt 2024

potravinové mole, môžu byť v akejkoľvek potravine, otvorenej či zatvorenej, v skrinke, poličke, v pohári, v čaji, dokonca aj v krmive pre zvieratá alebo v podstielke napr.pre zajace.

janaspa
23. okt 2024

@mimimoje áno my sme to mali z krmivá pre zajace, v podstate všetko čo môže byť so zrnom...

kiki68
23. okt 2024

Susedia? Ked teda nemate potraviny doma. Ak ale mate muku, nejak zabudnuty sacik niecoho, tak to bude z toho

veltraud
23. okt 2024

ja som ich tiez mala, vsetko, vazne vsetky potraviny som vyhodila a boli stale. nakoniec som zistila, ze boli v potravinovej skrinke v dierkach, kam sa davaju tie stupliky na policky. Tie som vycistila, prelepila lepiacov paskou a zmizli. Asi im vyhovovala ta drevotrieska

autor
23. okt 2024

Ďakujem vám všetkým veľmi pekne.

janaspa
23. okt 2024

Dajte vedieť kde nakoniec boli

kavasmliekom
23. okt 2024

Potravinové mole. Vyhadzat vsetky potraviny, a zatvorené pozrieť, či nie sú aj v tom. Ja som mala aj v koreninach, v červenej mletej paprike, vegete, niečo neskutočne. Všetko rad radom išlo do koša, aj v káve vo fľaške som ich mala. Každý deň 3-4 húsenice na strope. Vyumyvala som vsrtko octom, tri dni ráno večer, už mesiac mam pokoj. Mne bolo až zle z toho. 🙄 Keď som si predstavila, že by som to uvarila, či upiekla v nejakom koláči 🤮 "kúpila" som ich v tescu.

annm81
23. okt 2024

Mole môžu naklásť vajíčka aj mimo potravín, teda treba všetko vyumývať. Osobne by mi bolo ľúto zahodiť potraviny, ktoré sú použiteľné, takže skôr by som všetko, čo je otvorené, nevidíš v tom priamo červíky a dá sa zamraziť, zamrazila na 48 hodín - to by malo zničiť vajíčka.

deborahzelenkava
23. okt 2024

Ja som to raz mala davno velmi davno doma u rodicov. Tiez sa vsade pravidelne upratovalo a dezinfikovalo. Nakoniec som nasla zapadnutu krabicku suchych keksov a v tom sa rodili. Staci ti mala skatulka potravin, ktoru si si nevsimla a oni sa rozlezu vsade. Prezri zasoby, potraviny este raz.

anna777115
23. okt 2024

Takéto larvy majú mole.

fajnova
23. okt 2024

My sme mali mole v krmive pre papagája a pozor ☝️ v slamenom venci, čo sa vešia na dvere. Raz som omylom do neho drgla a milión ich odtiaľ vyletelo