Ahojte dievčatá. Obraciam sa asi k “obyčajnému” ľudu . Hneď na začiatok , otázka sa netýka vrcholových manažériek manažérov prezidentov atd . Sme obyčajná rodina . Priemerná vrstva nič extra ja na rodicaku muž pracovník sbs dcéra roka a pól. A ja vôbec ale že vôbec nežehlím. Ani pred narodením dcéry som nežehlia. Prádlo vyberiem z pračky nárovnam a vyvesím. Dnes mi suseda vynadala pri debate o zehlickach ako je možné že si dovolím nežehlit. Samozrejme ak muž ide na firemnú akciu oblečenie ožehlené . Inak mi to príde zbytočne . Ďakujem za každý názor
žehlenie je prežitok, svokra žehlí ponožky, obliečky na periny... stále sa sťažuje ako nič nestíha, prečo asi...
@viestta 😅😅😅😅😅😅 mne ešte nie lebo je na balkóne odpratana tam to asi odfukne 😅😅😅
@andaluzia12 tak toto je už naozaj extrém . Že žehliť ponožky no pomoc to je podľa mňa už diagnóza 😅
Žehlim,na začiatku leta všetky košele a blúzky a potom zas o rok
Môj muž mi vyžehli ak niečo potrebujem.
Ja som sa rozhodla, ze budem zehlit babatku tak som zvedava ako to bude 😅 . Inak nezehlim takmer vobec - ozaj len prilezitostne
ja zehlicku ani nevlastnim 🤣
Zehlim iba to, co musim.
Ja žehlím uplne všetko. Dokonca mám aj sušičku (tu ženy písali ako nežehlia lebo majú sušičku a všetko je robné) - no prd makový. Vytiahnem ešte horúce zo sušičky a všetko je dokrkvané ako krave z pyska, neviem si predstaviť že by som to nevyžehlía a išla taká dokrkvaná von. My máme dosť veľa nemocničnych uniforiem ktoré su bavlnene typicky tvrdy material, to je hned pokrčené. Muž má veľa košiel a polokošiel a elegantných tvrdých nohavic. Ja mám veľa šiat. Športové oblečenie také že mikiny rifle veľmi nenosíme.. Takže ja žehlím komplet všetko…
Haha ani ja nežehlím odkaz susede 🤣 načo by som žehlila, keď mi pracka a sušička veci vyžehlia👍
@jaass Fakt? Ja mam veci zo susicky dokrkvane. Mozno by este rovnejsie boli ak by som ich vyvesila radsej na susiak..
Kedysi som žehlila synovi ako bábätku asi do pol roka. Teraz netuším v ktorej skrini mam žehličku
Naposledy som žehlila košeľu na svadbu, asi 3 roky dozadu
My nemáme doma ani žehličku,sestry tiež nie.
ja nežehlím
@reddflowerlife áno, mamka keď prišla k nám tak ma pochvalila, že konečne žehlím a ja jej, že nienie mamiii, to nová pracka a sušička 🤣👍💪
✌️
Ja tiež, druhej dcére som vyzehlila snáď len tie prve veci co som jej obliekla, potom už nič..
Ja nezehlim už naozaj veľmi veľa rokov... Maximálne šaty na dcérin koncert som vyzehlila, muž si ozehli sám košeľu ak ide do office..
ja tiez nezehlim, iba nevyhnutne veci do prace. pri suseni poriadne striasam. samozrejme, ze by tie veci vyzerali krajsie, ale v zaujem efektivneho nastavenia a priorit je u mna zehlenie v kolonke plytvanie casom. Je to ale urcite aj o zvyku, moja mama nastastie tiez nemala cas zehlir vsetko, takze nastastie som nesla so standardom dole 😃 hlavne tieto reci o upratovani, vedeni domacnosti ma fakt vycerpavaju, rovnako to vnimame ako plytvanie, nech si kazdy robi ako chce, vie, moze
Môj syn 11 ročný bol minule prekvapený, že máme doma žehličku.... Takže asi tak... Žehlim iba keď musím a to veru často nebýva 😉
Zehlim len par bluzok a bielych triciek, co fakt blbo vyzeraju nevyzehlene... veci zo susicky vyberam teple a hned poskladam, tak nic nie je dokrcene. A susicku neprepchavam.
mám asi 5 košieľ/blúzok, ktoré treba žehliť, tak tie ožehlím, to je všetko. Ostatné nežehlím, nechce sa mi
no ja som roky patrila k tym, co zehlili aj ponozky :DDD Hlavne kvoli tomu, ze ja tomam rada krasne v skrini, a teda neviem, zo susiaka mne to nikdy nepride ako vyzehlene :DD
Prestala som nie kvoli casu, alebo neviem comu, ale kvoli tomu, ze dcere ozehlim a v skrini to vyzera ako po vybuchu a chlapovi tiez. Zehlim = pradlo, ktore nestiham skladat ked prehadzujem pracku a susicku a zbieram to v kosi. Proste je to pokrcene+ vsetky kuchynske utierky a obrusy samozrejme zehlim. Ak stiham teplu susicku skladat, ide drviva vacsina rovno do skrine..
A inak, kedysi sa v prvom rade zehlenie robilo nie kvoli pokrceniu, ale hygiene... preto sa aj babatkam napr vzdy vsetko zehlilo. A vela zien, napr aj moja svokra, prababka a tak, zehli aj ponozky.
Inak podla mna zalezi aj na materialoch a type veci, ktore nosite, ako moje tricka niektore a topy by vyzearli neozehlene hrozne.. chlapa si tiez neviem predstavit v pokrcenych koselach chodit neozehlenych...
Poviem ti ja aj manzel nosime kazdy den kosele do prace. Nezehlim ich. A nezehlim nic. Zo susicky rovno do skrine a mam vsetko rovne.
@reddflowerlife dokrcene zo susicky byva ked je “prepchata”. Ked mam viacej kosiel tak vzdy rozdelim na dve polky a su rovne po vybrati. Len taky typ. Ja by som si nemohla dovolit prist “nevyzehlena” kedze prezentujem spolocnost na dost vysokom poste.
Nezehlim..keď si ráno niečo obliekam a je to pokrčené,vyberiem žehličku, prebehnem to na posteli rýchlo ale inak nie...
Ale presne si pamätám svokru, ako trávila celú nedelu zehlenim..
Iba košele. Alebo Max nejaký záhyb na systémových šatách raz do roka (keď vyschne úplne nakrivo).
Ja nie, z presvedcenia, ze sammi nechce a este to aj neviem, tak naco si kazit dni
Vôbec nezehlim. Muž si zehli košele sám a výnimočne, keď potrebujem, ozehli nieco aj mne
ja, ani nevlastnim zehlicku
Mne narastla na zehlicke pavucina, to asi hovori za vsetko 😅