Kompletné upratovanie domu

31. dec 2024

Dobrý deň. Oslovila ma jedna pani, na kompletné upratovanie rodinného domu. Chcem poprosiť o radu od tých čo také niečo robia , že ako začať asi kúpeľňa wc. Potom postele ,stoly, komody... Povysávať a nakoniec utrieť prach. Alebo ako. Nikdy som to nerobila ona sa ma spýtala či by som si nechcela privyrobiť popri materskej. Chcem to skúsiť len naozaj neviem kde začať 🤣 . Ďakujem

mirola
31. dec 2024

ja by som kupelnu a toaletu robila ako posledne, lebo ved pouzivas vodu, ktoru musis vymienat, vylievat do toalety.. zacinala by som miestnostami, ktore po uratovani ostanu nedotknute.. teda spalne napriklad, potom vonkajsie priestory ak nejake su, obyvacka, kuchyna - nakoniec kupelna a toaleta..

danyelia
31. dec 2024

Tak ja najskôr utriem prach a povysávam nakoniec, aby sa ten prach nerozvíril po čistej podlahe 🙂...a upratovať by sa malo tzv. zhora nadol. Ja doma (ako základ) najprv usteliem postele, vyčistím zrkadlá, utriem prach, potom WC, kúpeľňa, povysávam a nakoniec umyjem podlahu...

valiant
31. dec 2024

Vacsinou sa upratuje z hora nadol (horne poschodia najpr; ale aj najprv plochy ako skrinky, linka, stoly). Konci sa vysavanim, nasledne umyvanie podlah a na konci sa umyje wc.

huxy
31. dec 2024

@mirola to s tým vylievaním je síce pravda. Ale aj kúpeľňa či wc sa zmýva, čize tak či tak, vodu aj tak budeš musieť vyliať aj potom do umytého wc. Plus všetky handry sa na koniec musia niekde umyť, teda v kúpelni.
Doma upratujem: wc, kúpelňa, kuchyňa, poutierať prach v ostatných miestnostiach, povysávať, pozmývať.

lucia245
31. dec 2024

Ja ťa obdivujem. Neznášam upratovanie aj u seba, s mužom si to preto delíme, lebo fakt na to nemám nervy. A ísť to robiť navyše ešte niekomu inému... Klobúk dole všetkým, čo to robia. Úprimne.

nika_val
31. dec 2024

Určite prvý poutieraj prach v celom dome. Plus ja si pod slovom kompletné predstavujem aj veci ako: poometať steny, umyť okná, povysávať pod posteľou a za všetkým nábytkom, umyť všetky spotrebiče v kuchyni, umyť kuchynskú linku (zvonka, zvnútra, vrch kuchynskej linky), prezliecť periny a oprať tie špinavé, povysávať matrace, gauč, všetok čalúnený nábytok,...

autor
31. dec 2024

No veď ani ja nemám moc rada upratovanie. Doma je to iné ako u cudzieho. Ale je to na päť hodín raz týždenne. No skúsim a uvidím.

krisbar
31. dec 2024

U nás upratovačka najskôr uprace kúpeľne, potom prach, potom kuchyňu, stôl. Nakoniec povysava celý dom a zotrie. Vodu z kábla vyleje vonku a v podstate hneď odchádza, ešte sú mokré podlahy. Je to profil služba a úplne to dava zmysel, že už potom nebeha po mokrej podlahe, ale odíde.

krisbar
31. dec 2024

@nika_val to si každý určuje sam ako to chce a koľko času chce platiť upratovačke.

nika_val
31. dec 2024

@krisbar písala som iba so svojej skúsenosti čo som si raz v živote objednávala upratovanie a bolo to na 6hodin, komplet upratanie 3 izbového bytu a pani urobila všetko čo som vypísala
Autorka teraz napísala že to má byť raz týždenne takže už mi je jasné že nebude každý týždeň umývať okná a všetky spotrebiče 🙈

kiki68
31. dec 2024

Vzdy zacinam kupelna/ toaleta, potom vsade prach, inventura blbosti na stoloch a kade tade, potom chladnicka, kuchyna, posledne ide vysavanie a zotieranie podlah. Vzdy od vrchu dole.

kiki68
31. dec 2024

A 5 hodin je tak akurat na upratanie tohto charakteru.

kiki68
31. dec 2024

@huxy handry si vacsinou beries, aspon ked som to davno robila, tak sme to nosili. To uz je na dohode. Lebo to treba potom v pracke oprat.

siska53
31. dec 2024

Hlavne sa aj opytaj, co je pre nu kompletne upratovanie. Kazdy to moze chapat rozne.

koniarova
31. dec 2024

@siska53 presne. Treba sa spýtať,čo si pod tým predstavuje.

biba_18
31. dec 2024

moja kočka čo mi chodí upratovať tak začína v kúpelke a wecku, potom izby utrieť prach, prapety, v kuchyni digestor, prípadne šporák - potom celé vysáva a nakoniec celé umyje podlahu. vyleje do wecka a teda misa a umývadlo úplne posledné…

martinka13
31. dec 2024

U nás najprv utrie prach, spravi komplet kúpeľne, potom kuchyňu, linku a sporak, všetko povysáva a strie podlahy. Nakoniec kotolňa a suterén.

katie253
31. dec 2024

Ja chodím upratovať apartmány. Najprv prezlečiem periny, vysypem smeti, potom umyjem kuchyňu (linku, kuchynský stôl, predné dvierka linky, drez, poličky, vyložím umývačku, ak je ešte špinavý riad, tak aj ten, umyjem nadobu na smetný kôš ak je treba), vysypem zvyšky z kávovaru, vyvarím kanvicu, aby v nej nebol vodný kameň, v chladničke pretriem poličky s octom, aj v mikrovlnke, (chladnička je ale zväčša prázdna,
keďže hostia si všetko vezmú), umývam zrkadlá a sklenené plochy, utriem prach (obývačka, izby), potom idem do kúpeľne (vymením uteráky a dám prať ak treba, potom vyvesiť alebo do sušičky, umývadlo, sprchový kút, toaleta), následne vysávam , aj gauč, uložím deky a vankúše, nakoniec umyvam podlahy (začínam izby, kuchyňa a kúpeľňa nakoniec). Na umyté podlahy uz nevchádzam.
Samozrejme medzitým vetrám. Nakoniec nastriekam neutralizátor pachov.
Toto mi trvá zväčša 2 hodiny 1 apartman, cca 70m2.
Treba si dohodnúť čo všetko chce, aby si robila. Ak máš aj prať posteľnú bielizeň, to je už navyše alebo v cene? Sú to drobnosti, ale na tých sa najviac zdržím.

A samozrejme aj na terase, vysypať a umyť popolník a pretrieť stôl.

katie253
31. dec 2024

Postele sú 4, a v obývačke je koberec, čiže ak by som aj to umyvala, tak to trvá dlhšie. Kamoška chodí raz takú chatu upratovať a je tam tých 5-6 hodin.

anavipredam
1. jan 2025

@lucia245 keď máš OCD poruchu ako ja, tak sa nevieš sústrediť na nič iné kým nie je poriadok 😂 a pre mňa to je taká psychohygiena keď vidím ako z bordelu je zrazu poriadok a ešte podľa veľkosti poukladané 😃

luba98
Včera o 16:18

Spýtaj sa domácej, čo potrebuje upratať.

malinovka333
Včera o 19:54

@nika_val je rozdiel upratat 3izb byt a rodinny dom ktory za 6h nemas sancu umyt aj s oknami. Na okna sa dava ina cena ako upratat byt.

malinovka333
Včera o 19:57

Treba sa pani spytat co vsetko si praje upratat aj v kuchyni. Lebo niekto moze mat vsetko zanesene od kamena a tam stravis dlho.tiez som upratovala ale vzdy sme sa dohodli co treba spravit.niekomu aj postelne pradlo vymenit.dat oprat, Tam ked mas 6posteli to ra tiez zdrzi.je to vsetko o dohode aby si to stihla.