Koľkokrát do týždňa pustíte práčku?

11. apr 2023

Ahojte ženy,
Chcem sa opýtať koľkokrát pustíte práčku do týždňa. Zapisovala som si to a štandartne mi to vychádza 8krát za týždeň pri 5 kg práčke. Sme dvaja dospelý ale periem aj zvieratám. Nie je to moc? Prijde mi to, že to je moc, no neviem si pomôcť dosť sa potíme a z druhého dňa väčšinou ide prádlo do koša. No tá spotreba vody bude šialená.... :/
Ako to máte vy? Pri deťoch to bude isto viac s tým rátam.

Ďakujem

fineta
11. apr 2023

Denne.

deti95060810
11. apr 2023

aj 10 krát...nezapisujem.

zmrzlinka2021
11. apr 2023

Asi 3x max

autor
11. apr 2023

@zmrzlinka2021 a ste 2ja?

autor
11. apr 2023

@deti95060810 predpokladám, že sú aj detičky?

diewcatqoo
11. apr 2023

Sme traja. Periem asi 5x tyzdenne. Niekedy viac, niekedy menej, nezapisujem si to. A ano, kazdy rok mame nedoplatok za vodu.

beata_k
11. apr 2023

1x denne. 2 + 2

mima1608
11. apr 2023

Asi 5krat ... Sme 2ja zatiaľ. Do toho nerátam výbavičku pre bábo, čo som prala a chystala 😅

anjelicek26
11. apr 2023

5 kilova pracka je proste strasne mala. Ja mam desat kilovu/6 osob/12x do tyzdna... ano deti vela sportuju, tak sportove oblecenie tocim kazdy den mimo ineho... zapisovat nezapisujem nic, postelne pradlo menim kazde dva tyzdne, uteraky kazdy tyzden (jasne aj skor, podla potreby). Neviem, ci ti tu vysoku spotrebu vody moze fakt sposobovat pracka, alebo je niekde inde problem. Skus tyzden neprat - odcitaj vodomer pred/po a zasa prat a pred/po vodomer a uvidis, za "pokus" to stoji... len nemenit ine navyky.

zefyra
11. apr 2023

Denne

amelie2017
11. apr 2023

Sme 4. A kolkokrat ju pustim neviem. Ale ak nie je den pradlo na susiaku, tak je to zazrak. Muzove veci do prace periem osobitne, cca 2 krat tyzdenne. 4 pracky su vacsinou normalne oblecenie - svetle, tmave. Potom postelne pradlo, to su dalsie 2 pracky- v zime kazde 2 tyzdne, v lete kazdy tyzden. 2 pracky uteraky a osusky kazdy tyzden. V zime plus deky podla potreby. Cca raz za 2 tyzdne. Takze ak to spriemerujem tych 8-10 krat pustim pradlo. Za vodu neplatime extra vela. Ale zas, len sa sprchujeme, vana deti raz za tyzden. A ja sa vacsinou osprchujem v praci.

deti95060810
11. apr 2023

,deti 4

zmrzlinka2021
11. apr 2023

Sme traja.
2x periem na 30tke a raz na 40tke

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tani777
11. apr 2023

Sme 4,ale mam dve domacnosti-casto sme na chalupe,a tu nezvyknem prat,cize nosim do bytu..bezne pustim pracku aj 2x denne,ked sa to nakopi,neratam to..oprat musim,mensia je schopna uspinit aj 2-3 saty denne 😁

bessie12
11. apr 2023

Ak nebudem počítať priatelovu dceru, tak niekdy to je aj 7x, ale tam uz započítavam i vypranie kobercekov, utierok a handry na mop. Inac cca 4-5x. A keby som do toho zapocitala aj pranie "postele " + jeho dcera, tak oveľa viac to vyjde.

martinellacka
11. apr 2023

Ked treba :D Neriesim, ci je to vela alebo malo. Niekedy trikrat a niekedy aj viac. Uz sa zoparkrat stalo, ze som si dala prat kludne aj dve-tri veci, ked som nutne potrebovala si daco obliect 😉 Neriesim vobec :D

amelie2017
11. apr 2023

@anjelicek26 veru, 5 kilova je des. My sme v podnajme a je tu na 5 kil. Uteraky a postelne musim prat na 2 krat. Inak to neutiahne. Aj ked napchat by som to napchala. Vacsiu kupovat nechcem, lebo by som nemala dat kde tuto a majitel ju nechce odpratat. Sem tam, hlavne v zime robim tak, ze to vsetko napracem do 18kilovej samoobsluznej, za 5 € operie aj vysusi a ja mam pokoj.

h2
11. apr 2023

Ako kedy. Napríklad teraz pred Veľkou Nocou som proste nevedela prestať prať, práčka a sušička išli non stop dva dni, lebo som prala aj bytový textil (záclony, závesy, obliečky dekoratívnych vankúšov, deky, podsedáky na stoličky... ) proste všetko + bežné veci (oblečenie, uteráky, utierky, obliečky...) k tomu. Ale za normálnych okolností tak 5-7 práčiek týždenne. Sme traja, práčka je na 7kg.

deti95060810
11. apr 2023

@anjelicek26 áno, práčka žerie dosť vody... a aj elektriky...
moja má tuším okolo 60 l / 1 pranie
ak máš do týždňa 10 praní - 600 l
do roka * 52 to je cez 30 000 l vody... 300 hl.
ale je iná možnosť ako neprať,???? nie je

sense
11. apr 2023

Nezapisujem ale cca 5x týždenne dvaja dospelí a dieťa plus 2 macky
Bledé, tmavé, uteráky a handry a posteľné pradlo

buberova
11. apr 2023

Sme 2 bez zvierat, periem tak 2x týždenne

danulicek
11. apr 2023

nezapisujem, ale keď sme boli dvaja, tak to bolo tak dva-trikrát do týždňa. teraz sme štyria, zvieratá nemáme, práčku mám slim-iná sa mi nezmestí do kúpeľne, takže to je na cca 4 kg. keď to rozrátam, periem asi aj denne/obdeň. niekedy je týždeň taký, že sa na to vykašlem, tri dni neperiem, nazbiera sa to a v jeden deň periem aj tri práčky. potom sú týždne také, keď periem osušky, obliečky (to musím na dvakrát, raz nám, raz deťom). my chodíme veľa von, takže to je každý deň špinavé oblečenie z ihriska. pod nami býva slobodná a bezdetná suseda, tá sa stále sťažovala, keď som bola na materskej, že periem veľa. mne sa to nezdá veľa 🙂 len keď to mám upratovať, nadávam 😀

bluka2
11. apr 2023

Sme 3, 2 krát týždenne väčšinou, niekedy 3x.

syslik81
11. apr 2023

2 max 3 pracky za tyzden sme len dve .. bezne veci kt mame na sebe len na cestu do prace alebo po dome davam na skrateny program ...

kristie571
11. apr 2023

Sme dvaja plus velky pes. 8kg pracka a susicka. Periem ked treba, susim v susicke stale, ak treba denne, tak periem aj denne. Ak neide pracka kazdy den, ci ob den, tak v sobotu ide od rana do vecera. Nezamyslam sa nad spotrebou, kupovala som pracku taku, aby bola setrna a nespotrebovala sialene mnozstvo vody a elektriny.

mina17
11. apr 2023

My sme doma 3 dospelý 2 deti 😂 a je na mieste skôr otazka koľko krát do týždňa nepustite pračku 😂 dá sa povedať že perieme nonstop

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
babababka
11. apr 2023

Dvaja dospelí,2-3x za týždeň.2x 60C,1x40C.1x asi za 3 týždne veľké pranie na 90C.

aknamorka22
11. apr 2023

Ja periem 1x týždenne a vacsinou 3 práčky. Sme 4 clenna rodina.