Dobrý deň.
Na čo môžem použiť avivaž a načo určite nie? Na aké oblečenie, postelne prádlo…. Viem že uteráky určite nie
Ďakujem za odpovede.
nám raz opravár práčok povedal že aviváž škodí aj tej práčke, odvtedy používame len prací prášok a sanytol dezinfekciu na každé pranie
@m4r_tina No ten ARIEL a hlavne tekuty praci prostriedok nie je ziadna vyhra.Ked nechces skodit,. pokozke, pracke, pradlu, zivotnemu prostrediu, svojmu zdraviu, tak vyrat nie len avivaz (to je to najmensie zlo) ale hlavne tu chemiu, co v takom Arieli je neurekom a aj tie gely, to je tiez na zamyslenie.
Ekologicke pracie prasky a gely,
Miesto avivaze ocot riedeny vodou 1:1
jj tie eko som skusala, z DM ale chybala mi vona aspon trosku, vyberala som pradlo v podstate zatuchnute, pracku cistim pravidelne, niekedy davam viac do bubna ako by sa malo, len máme strasne vela pradla:D :( ale chapem ze je to najvhodnejsie.
uz vyse 20r nepouzivam avivaz a tu sme. na zmakcenie pradla je susicka a prádlo vonia po pracom gély
Avivaz pouzivam iba a len na zaclony a svetre zo syntetiku. Na cistu bavlnu ocot
Nepouzivame vobec avivaz. Nechyba. Pradlo vonia od prasku/gelu na pranie, makke je od susicky. Mame menej chemie, menej arom (ved vsetko vonia samo o sebe inak), menej penazi minutych v podstate
Sem tam jedine ocot pridam, k farebnemu alebo na 60tku. A raz za dlhsi čas pustím pracku na 90tku cisto s flasou octu, nech to precisti
Ja by som tiež nepoužívala ale môj muž to kupil a myslel si že to je na pranie ….. 😂😂😂ináč som ho nikdy nepoužila.
Nikto ho ani u nás doma nepoužíval takže ani neviem načo ho mozem využiť …
Stále lepšie takáto aviváž ako pchať do všetkého puelu alebo voňavý domov
Ja používam na všetko, len na záclony nie. Nemáme žiadne problémy. Neviem zas to je aký trend, že umierame od aviváže
Tak ďakujem za názory 🙂
Nepoužívam žiadnu, jednak je to drahé, a je to chemia, ktorá sa ti neustále uvoľňuje do koze. Na čo? Keď chcem voňať, dám si voňavku..
My používame aviváž, ale nepouzivaj na syntetický, vodeodolné a športové oblečenie, termo oblečenie a nie som si istá vlnou
Používam aviváž na všetko okrem nepremokavých vetroviek, tam mi zostávajú fľaky 🤷♀️
Ďakujem za názory no keď to už muž kupil tak by som to už rada využila .. nejaký čas keď to budeme používať nič sa nestane 😅
@ratka800 este na termo a sportove oblecenie.
Ja avivaz nepouzivam vobec, ta zmakcujuca latka v nej je hnus a vadilo to aj mne na pokozke nie to este detom 🤷🏼♀️
Ked periem zavesy, deky, postelne pradlo, periny, tak pouzijem tie vonne perlicky, ale inac nemam ani rada extremne vonave pradlo. Perieme vsetko v babatkovskek Lovele.
@lasona lebo tá voňavka streknuta na pokožku vooobec ale že vôbec neškodí a není to chémia 😁
@lenkakamen ale voňavku používam raz za čas...a avivaz sa z prádla uvoľňuje do pokožky neustále...a existujú aj prírodné alternatívy vonaviek a sprejov
ja som prestala používať aviváž úplne, škodí to ako oblečeniu tak pokožke. Úplne mi stačí ARIEL tekutý prášok (bez pridanej aviváže), a všetko mi vonia, je to príjemné a nemám kožné vyrážky. Nemám roztiahnuté prádlo, proste neničím si veci.
Aviváž sa nesmie používať na bundy, športové oblečenie, utierky z mikrovlákna, riflovina (to hneď zmäkne a môžete vyhodiť svoje obľubené rifle) 🙂 atď.