Dobrý deň, použila som avivaz a najprv som bola rada ako to pekne vonia… ale keď prádlo uschlo už nebolo cítiť žiadnu vôňu ani pracieho prašku ani avivazu. Kým som používala iba práci prášok mi to az tak nevadilo lebo účel to splnilo - opralo ako malo. Ale keď som už použila ten avivaz tak by som bola rada keby tá vôňa apson čosi vydržala. Čím to môže byť? Máte skúsenosť? Ďakujem za každú odpoved.
@vyrovnanaosoba netrepem a voni tiez. trepem len tricka nech sa vystru
@ratka800 no ja pouzivam silan ci lenor, a ci tie perlicky do pracky.
@hipuska ja susim tam ale zaroben mam dokoran balkon takze sa presusi ale je to pravda ak je na sebe vela pradla moze dokonca zatuchnut smradom.
Nebolo by treba vycítiť filter? Ja som tam čosi mala a odkedy som to vyčistila, oveľa viac cítim aviváž 🙂
@bublinka1426 ja vešiam tak,.že jeden kus prevesim cez dve tie železné tyčky. A tým pádom aj v strede sa vetra. Reagovala som na to,.že keď vyberie z práčky a vonia,.tak zjavne niekde v procese sušenia býva problém. Ešte je niekedy problém, keď sa dáva príliš veľa prádla do práčky. Netreba ju prepchavat
Skús tresori avivaze my máme teraz lenor a aj silan a bohvie ako necítiť a to suším aj von aj v sušičke
@zuzulkika skús dať aj menej prádla do práčky, nižšie otáčky. Tie nové práčky sú celkom silné. Mäkké veci prať spolu, (tričká ) tvrdšie osobitne. (rifle napr.), uteráky zvlášť. Ja napríklad tričká periem iba na 30, otáčky 800. Menej sa ničia. To majú deti oblečené par hodín v škole...
Ja som už tiež nešťastná z toho pradla. My mame aj tvrdú vodu, filter určite treba vymeniť, ale stále zabudnem. Naozaj vôbec som netušila, že aj sušenie je tak dôležitý proces. Prosím môžte mi poradiť, čo mám robiť inak, keď periem čiernu bielizeň - je od takého bieleho “mochu”/prachu. Bubon som aj čistila pred prianím, no výsledok nebol uspokojivý. Dávate aj nejaké loptičky alebo “zachytávače”?
najlepšie vonia, ak sa suší vonku. Záleží aj na druhu aviváže, dávkovaní.
@ratka800 pred vesanim vytrepat a po uschnuti tiež.