Baby, myslite si, ze kapsule do umyvacky po zaruke, napr. 4 a viac mesiacov (pisane spotrebujte do 1/24), su vhodne do umyvacky este? Neposkodi to nejak umyvacku, a efekt umyvaci bude dobry? Vdaka za skusenosti 🙂
Skontroluj mohla vyschnúť tekutá zložka, alebo úplne stvrdnut prášková časť a nemusí sa dokonale rozpustiť.
@viestta neviem, nevidim do obalu, len ze maju teraz v akcii v tete tak rozmyslam ci kupit alebo ci mozu mat horsi umyvaci efekt uz a pripadne ci neposkodia umyvacku 🤔
ako by mohli poskodit umyvacku?
@kiwi3 neviem, preto sa pytam.. tie kapsule su "chemia" pre umyvacku tak ako pre nas kremy su "chemia" a tiez sa nebudem natierat niecim co je po zaruke, tak ma to len napadlo ako je to v tomto pripadne, vsimla som si ze niektore kapsule mali dokonca spotrebu 10/22, tak sa len zaujimam 🙂
To aklože majú v akcii kapsule po záruke? Tak to paráda potom, ved to nemožu vobec predávať. 🙈
@janickacrazy ano maju teraz ich v 50% zlave
a ake su to kapsule? ja mam doma cele balenie jar a nikde tam nevidim spotrebu.... a je to urcite spotrebujte do?? takto napisane? neboli vyrobene v 1/24?
To nemozu predavat, to bude datum vyroby.
tak porovnavat chemiu do umyvacky so starym kremom na pokozku, to je dost zvlastne. clovek je na rozdiel od umyvacky zivy tvor. tej umyvacke sa z toho nema co stat. osobne by som to ale nekupovala, lebo to uz moze mat zmenene vlastnosti - vonu, konzistenciu atd (aj ked sa mi zda zvlastne, ze by take nieco vobec mohli predavat). ak by som mala zabudnute doma, tak mozno do pol roka by som to este vyuzila, ak to vyzera stale ok.
Skôr si myslím, že to bude dátum výroby a nie spotreby. Na väčšine drogérii je len dátum výroby a potom symbol s otvoreným teglikom do koľko mesiacov od otvorenia treba spotrebovať (ale to tiež nebýva všade).
Ale teraz som kukla doma, čo mám kapsule do umývačky, tak na Jar Platinum je len dátum výroby, a potom mám ešte tablety Glanz Meister (mimochodom sú na hovno nič neumyju) tak na nich je dátum výroby aj spotreby 😲
No urcite nepredavaju 3 mesiace po zaruke veci v ziadnom obchode, to by si mohla vediet
Si si istá, že je to dátum spotreby? Lebo dnes som práve kvôli tejto téme pozerala kapsuly v 101 drogérii a žiaden dátum spotreby tam nebol a to som pozerala 3 značky. Jedine tam bol dátum výroby
Nepozeras nespravne a nie je to nahodou datum vyroby? Urcite by nepredavali nic po zaruke ak by im prisla kontrola velky pruser tak neverim ze 3 mesiace alebo 2 roky po zaruke by predavali
Aj google uvadza ze: Dátum minimálnej trvanlivosti spotreby Spotrebujte najlepšie do 24 mesiacov od dátumu výroby, pozerala som asi 4 druhy na nete, asi si len zle precitala
Musím sa tu priznať, že som v živote nepozerala dátum na takýchto veciach. Kde to majú, v Tete? Lebo akurat dnes sa aj tak chystám na veľký nákup drogérie, viac veci sa nám minulo 🙈
kapsule urcite nie su po zaruke, to bude datum vyroby, ale keby aj - co by sa tak asi mohlo stat?
jedine to, ze po nejakom datume od vyroby vyrobca uz nevie garantovat, ze budu dobre fungovat (vyschnu, nerozpustia sa, atd) ale urcite tablety neposkodia umyvacku, aj keby boli rok “po zaruke”, ved to je len cistiaci prostriedok 🙂
tak teraz si ma vazne riadne pobavila 😀
1. ziadny obchod nesmie predavat akykolvek tovar po zaruke. Ak to robi, hrozia mu niekolkomilionove pokuty. Vazne si myslis, ze by to riskovali a predavali vedome tovar po zaruke?
2. umyvacie kapsule do umyvacky menaju datum spotreby. Min. Jar a Finish. Somat ten dmt-cku mava, a pripadne ine shitne lacne znaky niektore mavaju.
3. na 99,999999% to co si videla, nebol datum spotreby, ale datum vyroby.
V takomto pripade, je spotreba pri kapsulach 2-4 roky, zalezi od znacky.
4. co by sa im asi tak stalo? absolutne nic. Mozno budu prischnute, ale stvrdnute, ze sa dobre nerozpustia, ale rozhodne nemaju ako poskodit umyvacku.
🙄
Co by sa im asi tak mohlo stat? Kym nevyschli tak su pouzitelne