Ahojte. Mám zatemňovacie závesy IKEA Majgul, žiaľ som ich pred skracovaním nevyprala. Na stránke píšu, že je to polyester, môže sa prať na 30° na jemnom programe a maximálne sa zrazí o 4%.. myslíte si, že je to pravidlom, že po vypraní sa závesy vždy zrazia? Alebo mám šancu že dopadne všetko ok a budú ako boli?
+ Aj vy tak periete závesy že ich ešte mokré vešiate a všetko je ok? Alebo ich žehlíte?
P.s som relatívne mladá gazdinká neskúsená so závesmi a záclonami 🤣🤣🤣 ďakujem za rady
Mam zatemnujuce zavesy z Ikea. Neviem ci presne Majgul. Dala som skratit, az potom som oprala na 30°C. Chyba mi po oprani asi 8 cm. Cize moje sa zrazili.
No nič... Začína sa éra humusáctva v našej domácnosti
Keď ich operies aj na 20 stupňov daj sanytol alebo z dm dezinfekciu, však tie závesy nemajú byť z čoho tak moc špinavé.
Najprv ich oper, až potom skracuj. Aby to naozaj po prvom opratí nezrazili tak, že ti budú prikrátke.
@aniele to už je neskoro, závesy mi už pár rokov visia.. skrátené 🤣🤣 lebo mladej neskúsenej gazdinej nikto nepovedal že najprv per potom skracuj
@ivka21 veď ja by som ich oprala hoci aj na 20° aj ten sanytol mám len či sa nezrazia ajtak
máme, skracovali sme, nezrazili sa, perieme na 40. Manžel zvykne zavesiť mokré, ale podľa mna sú pokrčené, vypadá lepšie ked sú ožehlené...
Ty si ich uz par rokov neprala?
Ja mam tuez tieto z ikea, operiem a este mokre vyzehlim a nahodim take vlhke.
@benit hej, odkedy som ich kúpila :(
Pravidlom to nie je, ale vieš ako, v tejto dobe sa už nemôžeš na nič spoľahnúť. Ani, že sa ti závesy zrazia tak, ako potrebuješ 😀