Je to potravinová mola?

11. sep 2024

Ahojte poraďte ako sa zbaviť potravinových moli.. všetky potraviny som vyhodila a kúpila som aj lapace v DM, zatiaľ som to dnes ešte len spravila dúfam že to pomôže. Máte nejaké rady?

bavlnka92
12. sep 2024

treba vyhodiť všetko čo nie je v uzavretej nádobe (nestačí len presypať ak už sa vyskytli) prvé si nie som istá 100%, potravinové sú sfarbením do siva. druhá foto vyzerá byť "chlebovec" treba vyhodiť fakt všetko aj čaje, kávu ak nie sú v sklenenej nádobe..
všetko treba vyčistiť ideálne aj s octom. vraj pomáha levanduľa a bobkový list (no mne osobne sa to nezdá)

sima234
12. sep 2024

Tak ako píše @bavlnka92, všetko, čo nie je v uzavretej nádobe vyhodiť. Je jedno, že je to nerozbalené. Ja som tiež mala potravinové mole, vyhodila som celý obsah skrinky a už nemám. A mám v skrinke v takom plátenom vrecku aj levanduľu aj bobkový list a odvtedy som nikdy nemala. Vraj im vadí prenikavá vôňa.

majamat
12. sep 2024

ta hore vyzera byt potravinova mola. je osvietena asi pri foteni, ale vidim tam take skvrnky / pasiky, co mole maju.,

veru, prebrat spajzu, vyhodit. ja mam vzduchotesne nadoby z Ikei, tei su fajn, su stihovatlene, ak ich treba uskladnit, jednotlive - stvorcove, ci obdlznikove a aj okruhle pasuju na seba.

okrem toho mam z DM take domceky proti moliam. pozor, chyta sa len jedno pohlacie, ale neviem ktore. tym ze je chytene na lepku, nedokazu sa rozmnozovat. no su naozaj ucinne.
byvam v bytovke, potraviny pobalene, mole v nich nemam, raz som nasla v otvoroch mixera a sem tams a stane, ze najdem niekde, kde to absolutne necakam. no vacsinou nemam nikde a aj tka kazdy rok lietaju, zrejme od susedov.

anos18
12. sep 2024

@majamat ahoj, prosím ťa, aké sú to nádoby? Vieš pridať foto? Ďakujem

majamat
12. sep 2024

@anos18 teraz pozeram na stranke, akasi je Ikea "vykradnuta" ,
tie dozy existuju okruhle nizke, stvorcove nizke, stredne vysoke a obdlznikove asi v 3 vyskach. no mozno som na nejake pozabudla. no na stranke maju len malo z toho https://www.ikea.com/sk/sk/search/?q=ikea 365 d...

boli sme v Ikei cez leto, neviem ako na tom boli s takymto tovarom, ale niektori tovar mali naozaj akysi vypredany, aksyi slaby vyber. neviem ci Ikea casom aj neskonci, lebo je to nejake dvne.

aj u nas v Tescu si vsimam, ze je toho nejak malo na vyber, neikedy niektore regale poloprazdne.

majamat
12. sep 2024

ja mam tie nadoby obdlznikove aj take vysoke, kde davam muku. na vysku ma asi tych 25cm. no terza ich na stranke vobec nevidim.

majamat
12. sep 2024

a teda nie, ta je moc velka,a si mam mensie, o polovicu. hladam,a le teda nejake to tam je fakt divne, aj ta stranka sa mi predtym pacila viac. teraz to maju tak blbo urobene, ze niekedy neviem najst, co potrebujem.

majamat
12. sep 2024

tak toto bude ta, co mam na muku a ryzu https://www.ikea.com/sk/sk/p/ikea-365-doza-na-p...

majamat
12. sep 2024

v takejto mam strukoviny a ppod, tam sa mi zmesti tak 1 balenie - 0,5kg. https://www.ikea.com/sk/sk/p/ikea-365-doza-na-p...

majamat
12. sep 2024

v tejto mam sol , cukor, kokos, piskoty, orechy a pod https://www.ikea.com/sk/sk/p/ikea-365-doza-na-p...

majamat
12. sep 2024

mam aj takuto, niekedy do nej hodim aj nejake potraviny,a le teda to som skor chcela na prenasanie jedla https://www.ikea.com/sk/sk/p/ikea-365-doza-na-p...
ie hranate su lepsie na uskladnenie.

tie obdlznikove stredne vysoke mam aj na uskladnennie navareneho jedla v chladnicke, lebo dcera tam ma aj lieky, co nam znizuje trosku priestor. a na uskladnenie mam aj tie obdlznikove kovove. tie sa mi clekom pacia, lebo do nuch mozem po uvarni dat jedlo hned, este horuce. do plastovych nemozem.

anos18
12. sep 2024

@majamat ďakujem za tvoju námahu, zlatá si😊 niečo
musím kúpiť, teraz nedávno som mala problémy s potemnikmi

majamat
12. sep 2024

@anos18 no ten hmyz je neustale taky premnozeny, ze hroza, minule som videla jezka a pozeram, ze co to ma na sebe. och, onmal na sebe 3 nacucanych kliestov a kto vie kolko este nenacucanych. u nas v robote sa motalo male maciatko, asi 5 kliestov. no hrozne. ako chapem, ze volne zijuce vzierata maju klieste, ale tolko? a asi kazde jedno zvera, co vidim.