Zdravim. Chcem sa opytat niekoho kto sa vyzna. Mam doma hrniec, ktory mi po niekolkych mesiacoch pouzivania vo vnutri sčernal. Mozem v nom varit dalej? Nie je zavadny? V umyvacke ho neumyvam.
Dakujem
@leeo v prvom rade by som to skusila vycistit, logicky mi to pride ako pripalene. Takze voda, praci prasok a nechat varit, postupne by to malo pustit.
Ak len scernal material “z nicoho nic” a nejde to odstanit, tak by som ho viac nepouzivala. Hrniec stovky ci tisice € aby som si nemohla kupit nejaky normalny, kvalitnejsi.
Aký to je hrniec? Veď si nič k tomu nenapísala. Odfoť ho aspoň.
@koniarova hrniec je z kinekusu. Posielam ilustracne foto. Moj hrniec je presne tejto znacky. Scernal od bezneho pouzivania, nic sa v nom nepripalilo. Proste zmenil farbu. Ako keby ten kov reagoval na jedlo. Na nete sa uvadza, ze je 18/20 ale o tom silne pochybujem, nakolko napriklad zepter je 18/20 a je stale ako novy. Ale skoro vsetko do kuchyne z kinekusu je hrozne nekvalitne.
@leeo skus odfotit. Aka znacka, aky typ hrnca, z akeho materialu.