Homemade čistiaci prostriedok do umývačky riadu

marhuly
22. aug 2023

Ahojte, vyrába si tu niekto čistiaci prostriedok do umyvacky?

Ja som teraz zistila, že som zabudla dokúpiť tablety a 2x som umyvala len so sodou bikarbonou a kyselinou citrónovou a bola som milo prekvapená, ako pekne umylo.
Aké máte skusenosti? Hlavne z dlhodobého hľadiska.

Tiež poraďte kde nakupujete suroviny prosim.
A ak je tu nejaka fanaticka, čo to nebodaj preratala finančné na jednu praciu dávku, podeľte sa prosím. Vďaka.

vanilkovazmrzka
23. aug 2023

Neviem naco by som vymyslala koleso… tie tablety stoja par korun.

viestta
23. aug 2023

Ked si nechybala na chemii, tak vies, ze kyselina citronova a soda bikarbona navzajom zreaguju a uz neucinkuju. Riady sa umyli vdaka zmakcovacej soli, teplote a prudu vody.
Ked nemas tabletky, kludne mozes umyvat aj bez nich, ak je sol v umyvacke, ta voda je dostatocne alkalicka na to aby odstranila bezne necistoty.
A ked chces setrit, tak kupuj prasok, nie tablety a kapsuly. Umyte to bude rovnako, cenovy rozdiel je celkom zasadny.

marhuly
autor
24. aug 2023

@vanilkovazmrzka načo vymýšľať koleso? Asi tiež nechodíte na povodne vymyslenom drevenom kolese v aute napr., či ano? Ak sa dá čistiť s látkami menej skodnymi prostrediu a zdraviu, produkovať menej odpadu a nebodaj ešte ušetriť, rada budem vymyslat"koleso"

vanilkovazmrzka
24. aug 2023

@marhuly nech sa paci

marhuly
autor
25. aug 2023

@vanilkovazmrzka skuste nabuduce odpovedat na prispevky, na ktore viete odpovedat a usetrite sebe aj ostatnym cas 🙂

marhuly
autor
25. aug 2023

@viestta vy ste to uz skusali prosim? Ci pisete len svoje teorie? Lebo teda mne sa neosvedcili. Samozrejme viem ako funguju acidobazicke reakcie 😉. Samotna voda, sol a teplota nemali rovnaky ucinok. Dakujem za vas cas aj odpoved, no mna zaujima skusenost tych, ktori si cistiacu zmes robia sami.

viestta
26. aug 2023

@marhuly 25 rokov ma mama umyvacku, pouziva len prasky, ja tiez uz nejaky rok tiez

marhuly
autor
26. aug 2023

@viestta dakujem, no ja som sa nepytala na pouzitie prasku ale doma vyrobenej cistiacej zmesy. S komercnymi cistiacimi prostriedkami mam aj ja 20 rocne skusenosti .

viestta
26. aug 2023

@marhuly myslela som, ze ti ide o financny efekt