Ahojte, vyrába si tu niekto čistiaci prostriedok do umyvacky?
Ja som teraz zistila, že som zabudla dokúpiť tablety a 2x som umyvala len so sodou bikarbonou a kyselinou citrónovou a bola som milo prekvapená, ako pekne umylo.
Aké máte skusenosti? Hlavne z dlhodobého hľadiska.
Tiež poraďte kde nakupujete suroviny prosim.
A ak je tu nejaka fanaticka, čo to nebodaj preratala finančné na jednu praciu dávku, podeľte sa prosím. Vďaka.
Ked si nechybala na chemii, tak vies, ze kyselina citronova a soda bikarbona navzajom zreaguju a uz neucinkuju. Riady sa umyli vdaka zmakcovacej soli, teplote a prudu vody.
Ked nemas tabletky, kludne mozes umyvat aj bez nich, ak je sol v umyvacke, ta voda je dostatocne alkalicka na to aby odstranila bezne necistoty.
A ked chces setrit, tak kupuj prasok, nie tablety a kapsuly. Umyte to bude rovnako, cenovy rozdiel je celkom zasadny.
@vanilkovazmrzka načo vymýšľať koleso? Asi tiež nechodíte na povodne vymyslenom drevenom kolese v aute napr., či ano? Ak sa dá čistiť s látkami menej skodnymi prostrediu a zdraviu, produkovať menej odpadu a nebodaj ešte ušetriť, rada budem vymyslat"koleso"
@marhuly nech sa paci
@vanilkovazmrzka skuste nabuduce odpovedat na prispevky, na ktore viete odpovedat a usetrite sebe aj ostatnym cas 🙂
@viestta vy ste to uz skusali prosim? Ci pisete len svoje teorie? Lebo teda mne sa neosvedcili. Samozrejme viem ako funguju acidobazicke reakcie 😉. Samotna voda, sol a teplota nemali rovnaky ucinok. Dakujem za vas cas aj odpoved, no mna zaujima skusenost tych, ktori si cistiacu zmes robia sami.
Neviem naco by som vymyslala koleso… tie tablety stoja par korun.