Granitový drez

evickuska
1. mar 2024

Ahojte prosim co pouzivate na granitovy drez? Po vsetkom ostane flakaty jak potvora.
Dakujem.

simona92101
1. mar 2024

@evickuska modry domestos,nalejem,chvilku necham posobit a len oplachnem.mame drez bezovej farby,krasne to vycisti

kris_tin257
1. mar 2024

Octova voda, jednoduché a účinné 😊

janka_266
1. mar 2024

Sódu bikarbonu a po každom použití vyutierat do sucha

babulkomale
1. mar 2024

@evickuska ja som pouzila lepsi vyber drezu 😃 lebo som citala stovky komentarov o cisteni granitoveho drezu ako o zivotnom poslani, tak som si povedala, ze to ja mam ine poslanie v zivote ako cistit drez a napr.ciermu sanitu 😃

aliaray1
1. mar 2024

@evickuska ahoj ja pouzivam tiez domestos ale ultra white s chlorom, farba drezu siva. Nalejem, dopustim vodu a po pol hodme precistim kefou s ruckou, umyjem vodou a ako novy.

simona92101
1. mar 2024

@evickuska este dodam ze po vycisteni domestosom potriem cely drez kokosovym olejom.vydrzi dlhsie cisty,nebude sa spina usadzat v poroch

brrunetkaa
1. mar 2024

My máme kremový a raz za čas v ňom eozpustim tabletu do umývačky alebo prach na pranie na biele oblečenie v horúcej vode. Nechám 2-3 hod a oplachnem

evickuska
autor
1. mar 2024

@babulkomale svata pravda 🙈😁

evickuska
autor
1. mar 2024

@simona92101 kokos mega napad dakujem a domestos aky? hodis link?

evickuska
autor
1. mar 2024

@aliaray1 ja mam uplne cierny na nom vidno vsetko 🙈

h2
1. mar 2024

@evickuska Tiež mám béžový a tiež používam modrý Domestos, ako písala @simona92101 . Len tým olejom nepotieram.

aliaray1
1. mar 2024

@evickuska ano my tmavo sivy a flaky po umyvani UM...inak umyvacka. Kazde 2 t s domestosom vyskusaj a uvidis rozdiel vazne.

betulinka1
1. mar 2024

@evickuska na starom dome sme mali kremovy dres a nic neslo dole. Osvedčil sa mi žltý domestos na WC. Teraz mam na novom dome cierny ale na ten som uz kupila normalny výrobok na cistenie gratinoveho dresu, lebo som sa bala, ze mi domestos vyzerie tu ciernu farbu. Po roku je zatial ako novy.

evickuska
autor
1. mar 2024

@betulinka1 aky vyrobok?
Tiez sa bojim, ze co s tou ciernou farbou.

beata_k
1. mar 2024

Zeny, ale viete, ze savo, domestos a obdobne mu skodia vsak? Narusa to jeho strukturu a spini sa skor ako by mal.

lakebabe
1. mar 2024

@evickuska ja mam čierny a veru nič špeciálne. Zas je pravda ze všetko umývam v umývačke čistím ho savom v spreji ten odmastovac a dezinfekcia v jednom ale flakaty nie je.

kris_tin257
1. mar 2024

@beata_k presne to som čítala aj ja, na granitove drezy sa nemá používať silná chémia lebo im to škodí... Sú aj články napríklad na stránke blanco o tom

betulinka1
2. mar 2024

@evickuska pouzivam tento. Na spodku mam vzdy tu ochranu dresu, taku mriežkovu, to pri čiernych niekde v diskusi odporucili, ze sa ta cierna farba menej nici. Plus pouzivam z Dm cistit na kupelni proti vodnému kameňu. Takze najpr dres vycistim od nánosov s tym Dm a potom pouzivam to z Alori podla návodu.
Mam dres po roku uplne ako novy aj batériu mam ciernu a je ako nova.

evickuska
autor
2. mar 2024

@betulinka1 takze s tymto az ako druhy krok?

sandra49
2. mar 2024

@evickuska ja mam čierny. Ma vyše 10 rokov. Mala som aj špeciál e prípravky na neho ale onicom..jedine co pomáha, nastriekat napríklad frosh na kupelne alebo nejaký prípravok na vodný kameň, necháš pôsobiť aspoň 20 minút, potom oplachnes, utrieť do sucha a následne všade rozotriet olivovy olej. Robím to čistou hubkou na riad. Tiež nechať pôsobiť aspoň 20 minút. Potom prevytocny olej vyutierat handričkou alebo papierovymi obruskami. Drez je ako novy. Tu brutal chémiu ako domestos by som do kuchyne určite nedavala. Ja mam toto overene a je to lepšie ako tie drahé kupovane prípravky.

betulinka1
2. mar 2024
evickuska
autor
3. mar 2024

@sandra49 suhlasim

juliacenc
3. mar 2024

@evickuska ja som spravila zivotnu chybu a kupila som biely 😭😭😭 tiez je nonstop zasraty

evickuska
autor
3. mar 2024

@juliacenc ver, ze ani cierny nie je vyhra 🙈