Ahojte prosim co pouzivate na granitovy drez? Po vsetkom ostane flakaty jak potvora.
Dakujem.
Octova voda, jednoduché a účinné 😊
Sódu bikarbonu a po každom použití vyutierat do sucha
@evickuska ja som pouzila lepsi vyber drezu 😃 lebo som citala stovky komentarov o cisteni granitoveho drezu ako o zivotnom poslani, tak som si povedala, ze to ja mam ine poslanie v zivote ako cistit drez a napr.ciermu sanitu 😃
@evickuska este dodam ze po vycisteni domestosom potriem cely drez kokosovym olejom.vydrzi dlhsie cisty,nebude sa spina usadzat v poroch
My máme kremový a raz za čas v ňom eozpustim tabletu do umývačky alebo prach na pranie na biele oblečenie v horúcej vode. Nechám 2-3 hod a oplachnem
@babulkomale svata pravda 🙈😁
@simona92101 kokos mega napad dakujem a domestos aky? hodis link?
@evickuska Tiež mám béžový a tiež používam modrý Domestos, ako písala @simona92101 . Len tým olejom nepotieram.
@evickuska na starom dome sme mali kremovy dres a nic neslo dole. Osvedčil sa mi žltý domestos na WC. Teraz mam na novom dome cierny ale na ten som uz kupila normalny výrobok na cistenie gratinoveho dresu, lebo som sa bala, ze mi domestos vyzerie tu ciernu farbu. Po roku je zatial ako novy.
@betulinka1 aky vyrobok?
Tiez sa bojim, ze co s tou ciernou farbou.
Zeny, ale viete, ze savo, domestos a obdobne mu skodia vsak? Narusa to jeho strukturu a spini sa skor ako by mal.
@beata_k presne to som čítala aj ja, na granitove drezy sa nemá používať silná chémia lebo im to škodí... Sú aj články napríklad na stránke blanco o tom
@evickuska pouzivam tento. Na spodku mam vzdy tu ochranu dresu, taku mriežkovu, to pri čiernych niekde v diskusi odporucili, ze sa ta cierna farba menej nici. Plus pouzivam z Dm cistit na kupelni proti vodnému kameňu. Takze najpr dres vycistim od nánosov s tym Dm a potom pouzivam to z Alori podla návodu.
Mam dres po roku uplne ako novy aj batériu mam ciernu a je ako nova.
@betulinka1 takze s tymto az ako druhy krok?
@evickuska ja mam čierny. Ma vyše 10 rokov. Mala som aj špeciál e prípravky na neho ale onicom..jedine co pomáha, nastriekat napríklad frosh na kupelne alebo nejaký prípravok na vodný kameň, necháš pôsobiť aspoň 20 minút, potom oplachnes, utrieť do sucha a následne všade rozotriet olivovy olej. Robím to čistou hubkou na riad. Tiež nechať pôsobiť aspoň 20 minút. Potom prevytocny olej vyutierat handričkou alebo papierovymi obruskami. Drez je ako novy. Tu brutal chémiu ako domestos by som do kuchyne určite nedavala. Ja mam toto overene a je to lepšie ako tie drahé kupovane prípravky.
@evickuska Ano
@evickuska modry domestos,nalejem,chvilku necham posobit a len oplachnem.mame drez bezovej farby,krasne to vycisti