Poraďte prosím, čím dezinfikovať uteráky v práčke. Hľadám niečo ekologické, čo by nezničilo baktérie v ČOV-ke. Používala som ocot, ale ten ževraj poškodzuje práčku, tak neviem 🤷♀️
Normálne vylejem fľašu octu do pracky
Tiez davam ocot, vylejem aj cely liter a zapnem na prazdny program na 90 stupnov. Octom alebo kyselinou citronovou cistim aj konvicu, odstranuju hned vodny kamen, nema ti to ako pracku poskodit
Ak máte nejakú nakazlivu chorobu, tak oprať na najvyššej teplote a ožehliť, ak nejde o chorobu, tak nevidím dôvod uteráky dezinfikovať, stačí oprať.
Na dezinfekciu od beznych bakterii, s ktorymi sme denne v styku staci vyúprat uteraky na 60° a na zmakcenie pol deci octu miesto avivaze. Ak mate salmonelozu alebo nejaku inu vysokoinfekcnu "lahodku" v rodiny, tak vyprat na 90. Nic viac im netreba
Do kazdeho prania biely ocot a sodu. Uteraky budu makke nebudu smrdiet.
No práveže nestačí oprať. Ide o to, že môjho muža od istého času svrbí koža, keď sa utrie uterákom. práčku pravidelne čistím, prací prostriedok používam "sensitive", už dlho ten istý... uteráky dávam ešte dodatočne opláchnuť a nič nepomáha. preto si myslím, že ich treba možno z času na čas dôkladne vydezinfikovať...
skúsim sa teda vrátiť k tomu octu, možno to pomôže
ocot na prádlo, ocot na čistenie práčky
ocot, naliat namiesto aviváže, cca jedno deci, ja som aj do bubna vyliala aj pol litra...mám uja opravára práčok, vôbec nepoškodzuje práčku, moja mama a svorka takto fungujú a každej práčka vydržala 24rokov