Ahojte, môjmu bábätku som doteraz prala a nemalo žiadne dochytané veci ani zaprášené po vypratí a usušení. Teraz ako prišlo chladnejšie nakupuli sme jej mikiny, tepláčiky a podobne čo majú aj keď to otočíte také jemnejšie. Lenže problém je to že už som to niekoľko krát vyprala ale stále jej tie chĺpky ostávajú v zárezoch mikín pri krku, rukávov a podobne…aj keď sa to usuší sa akoby z toho práši alebo ako to nazvať.
Máte nejaké rady, tipy ? Periem všetko na 60stupnov, otáčky tak 800-1000 ako kedy a dávam max. 3/4 práčky, suším v miestnosti kde utieram prach aj vysavam
Za mňa to peries na vysokej teplote. Na väčšine teplákov a mikin je na visacke teplota max 40 stupňov... Čím vyššia teplota, tým skôr to oblečenie zničís, a presne, uvoľnené vlákna môžu byť aj prirodzene, ze sa uvoľnia, ale aj z tepla. Spodné body, ak sú okakané, tak nepoviem oprať na 60. Ale ostatné netreba. Môj názor. Ale je pravda, že ja používam aj sušičku prádla. Nesuším prádlo na programe Bavlna, lebo to suší na vysokej teplote a prádlo sa rýchlejšie ničí a zbehne. Ale takéto, body, mikiny, tepláčiky na Syntetika alebo Jemné prádlo, ostane pekne čisté.
Co sa tyka tých vlákien, práve sušička prádla to z oblečenia úplne vyfúka a nezostane to na oblečení. Tie vlákna ostanú vo filtri a pekne to odtiaľ dáš preč....
Čiže Tvoj problém by vyriešila sušička prádla.
Pre toto milujem susicku. O vreckovkach zabudnutych ani nehovorím 😅
To som nevedela lebo je dávam na práčke program “detská péče” a tam ma najmenší stupeň na 60. Tak začnem prať normálne na bavlne. Máme práčku a sušičku v jednom ale sušenie nepoužívame lebo sme v prenajme a absolútne nesuší dobre, vždy som musela dať ešte sušiť na sušiak lebo to po 2 hodinách bolo stále mokré.
Na bežné detské oblečenie je 60 vysoká teplota, teda pokiaľ je to vrchné.
Naco na 60st peries? Ja oblecko na 40 kratky program.. a vsetko ok..60st moze byt na mnohe materialy problem
@cacianka no periem všetky kúsky oblečenia spolu od ponožiek až po mikiny 😀
@katrin21 kvôli tomu programu 😀 ale už viem že teda nemusí sa používať
Na takej teplote per max.uteraky a obliecky , latkove plienky, utierky a pod
@katrin21 látkové plienky periem na 95tke ako je na štitku aj keď mi to príde veľa 😀
Pouzivas ich na zadok? Ak nie, tak netreba..ja som este prvu dceru kedysi mala na latkovych a ani tie sa zakazdym nevyvarali😉. Namacali sa, zapierali a na 60 prali, raz za cas vyvarili napr.1x za tyzden.
@katrin21 ďakujem za radu 😊
mikiny a pod na 60tke je vela.. na tom cistu bavlnu, svetlu = ok, body, spodne pradlo, ... ale vonkajsie, alebo farebne veci, citlive materialy.. netreba.
A neviem, u mna doma sa na 900 otacok zmyka iba jemne pradlo, zvysok ide na 1400-1600 :DDD
Ak by bolo treba pridam ked tak plakanie navyse...
a ostranis to aj tym lepiacim valcekom, alebo... mozno raz.. ked budes mat susicku, tak ta to velmi dobre zvladne.
To je dan za pocesane matrialy. Pri pocesavani sa uvolnuju vlakna a niektore su take kratke, ze casom vypadnu