Dobrý čistič odtokov a rúr

11. feb 2024

Ahojte, aký používate doma čistič rúr a odtokov? Ja som vyskúšala už snáď všetko a nič nieje také ako by som si predstavovala. Veľmi pozitívne ohlasy som však počula na produkt hydraulik, predáva to jedna slovenská firma, známa si to kúpila a nevie to vynachváliť. Máte s tým niekto skúsenosti? Oplatí sa to podľa vás? predáva to firma mp montech snáď tým neporuším žiadne pravidlá, len ma zaujíma názor iných 🙂

Ďakujem 🙂

miskakyska
11. feb 2024

Môžem link poprosiť?.. díky

brendaa
11. feb 2024

Na rúru 5ks kypriacich práškov do peciva a vodou vymiešam na pastu.... A odtok odmerka prípravku SIFO zalejem vriacou vodou

miskakyska
11. feb 2024

@brendaa sifo moc neodporúčajú 🙄
..ja dávam sódu bikarbónu s octom ...potom prelejem vriacou vodou..
Rúru myslíš na pečenie?

engel76
11. feb 2024

Pouzivam rorax.

vanilkovazmrzka
11. feb 2024

Sifo

sissy27
12. feb 2024

Tomu hovorim skryta reklama 😂
A na odtoky v prvom rade prevencia - sitka, aby do odtokov nesli zbytocne zvysky jedal, vlasy, atd a raz za cas ked treba, tak nasypat hydroxid sodny a zaliat horucou vodou.

domi2425
12. feb 2024

@brendaa fakt sifo vraj nie granulovane, iba gel
@miskakyska pravdu mas, mne to hovoril jeden vodar ze tie granuly sa zvyknu zhuknut do jednej gule a odtok to upcha este viacej, potom pomoze jedine krt alebo profi cistenie lebo to sa uz nicim nerozpusti

guliver19
12. feb 2024

Mme zabera sifo vzdy, treba s rozumom to tam sypat a dostatocnd mnozstvo vody dat

laurika999
12. feb 2024

@miskakyska Sifo guľôčky moc neodporúčajú. Lebo sa zle rozpúšťajú a potom nerozpustené "zabetónujú" odpad. Ale tekuté si je dobré.

brendaa
12. feb 2024

@miskakyska áno vytriem pastou nechám 24hod. pôsobiť, potom pozotieram mokrou handričkou.
@domi2425 odskúšané vriacou vodou priamo z kanvice a potom zas prelejem vriacou vodou, žiaden problém

domi2425
12. feb 2024

@brendaa to ti nemusi zapchat hned ale jedneho dna, ako som napisala hovoril mi to vodar🤷🏻‍♀️

miskakyska
12. feb 2024

@brendaa
@domi2425 tak,tak..presne tak😁 jedného dňa..sifo som roky používala, až do jedného pekného dňa,kedy som ním na totalku upchala odtok a nechcela som furt dopustiť, že to sifo😆

simca06022011
12. feb 2024

@domi2425 jedine ak to zle pouzijes, inak neexistuje ze ti toto spravi.. skor pri starsich kuchyniach by som sa bala, nam sa u babky od tohto rozpadol odpad :DDD

simca06022011
12. feb 2024

na rury jedine amway cistic, dlhe desatrocia je to najtop produkt. Nic sa tomu nevyrovna. A to som pracovala s cistiacimi vecami a na ruri, grily vsetko mozne pouzivala uz na skusku. Posledne som testovala sprejovu penu, ale nic.. vraitla som sa vzdy ku tomu gelu z amway.
Na odpady stura facile, alebo sifo.. pouzivat pravidelne a hlavne pouzivat sitko a nehadzat do odpadov co tam nepatri ;) na preventivne pouzivanie a proti smradu ma HG prasok do odpadov... a este s kyselonou a sifom pozor, lebo niektore nove umyvadla, maju vnutri v tom sifone si ako sa to vola taku plastovu somarinu a tu to totalne zlivkiduje. Rovnako tak farbu z chromovych a pod pofarbenych plastov...

domi2425
12. feb 2024

@simca06022011 ako som napisala, povedal mi to skuseny vodar 🤷🏻‍♀️verit mi nemusis ale vseobecne vodari ani instalateri granulovane sifo neodporucaju

simca06022011
12. feb 2024

@domi2425 ja poznam, xy vodarov a pocujem to prvykrat, dokonca dvom robim dane.. :D a ako by tito vodari odpchavali odpady? hadam nebudem krtka volat ? :D ak sa to pouziva ako ma, cize nasypes jednu davku a zalejes vriacou vodu, tak nema sa ten pracok ako zgrcnut, kedze sa roztopi.. ;) to mas ako ked xy opravarov pracok vraj odporuca ocot pouzivat do praciek. Ak niekto nechce granule, su aj tekute cistice a kyseliny na to, cize ma si clovek z coho vybrat. Cize jasne, nikoho nenutim aby to pouzival, ja mam najradsje sturu..
DOkonca aj potrubia sa lisia jedno od druheho,kym v panelaku aj hrniec obeda sa dal splachnut do zachoda, v dome by nam to zapchalo vsetko...

domi2425
12. feb 2024

@simca06022011 ved ja sa nehadam🤣

simca06022011
12. feb 2024

@domi2425 ved dobre :DDD ja tiez nie...

brendaa
12. feb 2024

@domi2425
@miskakyska klop klop toľko rokov 🙂

sissy27
12. feb 2024

@laurika999 ked to zalejes studenou vodou tak ano, akurat to “zabetonujes”. Treba to zalievat vyslovene vriacou vodou a vela, tam neexist aby sa nieco zalepilo. Chemia nepusti.

laurika999
12. feb 2024

@sissy27 Vriacou vodou sa vždy zalievalo, podľa návodu. Ale aj tak to inštalatéri neodporúčajú. Že sa stretli z veľa prípadmi, keď práve guličkové silo urobilo ešte viac škody. Preto odporúčajú čističe v tekutej forme.

laurika999
12. feb 2024

@sissy27 Nikto nie je hlúpy, aby to zalieval studenou vodou 🤦🏼‍♀️

sissy27
12. feb 2024

@laurika999 no, ocividne sa taki najdu, ked tu pisu o tom “ako sifo zabetonuje odtok” 🫠 tie gelove maju velmi slabu koncentraciu, takze pri upchatom odtoku su nanic, kedze sa ani nedostanu tam kam treba.

laurika999
13. feb 2024

@sissy27 no vidíš to, mali sa predtým teba opýtať. Ty vieš všetko najlepšie.