Deratizácia

simonalorena
16. dec 2023

Dobrý večer vám prajem ma niekto skúsenosť z Deratizáciou ? Včera prišiel Deratizátor ohľadom ploštic uz týždeň si všimam ze po jednom štipanci sa namňa objavuje tak mi to hneď došlo ze to neni len tak , ták mi včera vystriekal izby samozrejme 24 hodin sme tam neboli az dnes som to poumyvala v čistej vode tak ako nám kázal Deratizátor tak som vsetko do bodky urobila . Som s toho hotová a strašne vyčerpaná dnes vecer keď som uspavala dcerku tak som si všimla ze ma dostipanu ruku tak neviem co si mám otom uz myslieť !! Deratizátor ked mi prezeral izby nenašiel nic ani v madraci neboli ale aj tak som ho vyhodila všetko sme prezreli nic sme nenasli ja uz neviem kde to mam hladat ked dnes bola asi znova niekde plostica postipala dcérku. Všetko som vyzehlila vyprala proste všetko ako ka byt nic som nenašla som s toho uz zúfalá skadiaľ sa to berie unavená riadne ak mate niekto stým podobnú skúsenosť prosim vas poradne mi nieco co ma posunie dalej lebo fakt toto pred Vianocami neželám nikomu .

sasa1310
16. dec 2023

@simonalorena deratizácia je na hlodavce. Na ploštice je desinzekcia. Tak snáď si si kompententného zavolala

egonsk
17. dec 2023

Ak by sa plostice dali zlikvidovat jednym postrekom, tak by Trnava nebola nimi preplnena. Zial dezinsekcia sa musi robit opakovane, lebo oni sa vedia rozne schovat a dlhodobo preckat. To ti mal ten clovek povedat.

bylinka25
18. dec 2023

Aký to bol odborník, keď ti to kázal umyť?
To sa práve nesmie umývať aspoň 10 - 14 dní. A strieka sa viackrát.
U nás, keď bol postrekovať, prvýkrát, potom prišiel o 10 dní a tretíkrát až o tri týždne.
Dal nám plánik, kde všade sa tieto potvorky nachádzajú a dal nám poučenie, ako si aj sami vieme vystriekať, aby sa už neobjavili. Postrek sa dá kúpiť v záhradníctve.
Ploštice cez deň nenájdeš, ony sú svetloplaché, skrývajú sa, vyliezajú až v noci, keď hostiteľ spí.
Ak v noci vstaneš a zasvietiš, napríklad baterkou na matrac, pod matrac, či inde a vidíš liezť malé, škoricovočervené chrobáčiky, to sú ony.
Dá sa to spoznať aj podľa toho, že na plachte, či obliečkach nájdeš hnedé, alebo červené krvavé škvrny, to je tiež znak, že máš ploštice v dome. No a samozrejme, že aj štípance.
Zavolajte si odborníka, ktorý sa zaoberá práve likvidáciou ploštíc.

berusinka2
18. dec 2023

@bylinka25 vies dat fotku postreku zo zahradnictva? Dik

bylinka25
19. dec 2023

@berusinka2 ahoj, toto je ten postrek. Je na 25 L, stačí do odmerky, daj studenú vodu do litrovej fľaše, pretras ju a prelej do rozprašovačom a môžeš striekať.

berusinka2
19. dec 2023
berusinka2
20. dec 2023

ako casto si to striekala? Dik
@bylinka25

bylinka25
21. dec 2023

@berusinka2 po tom striekani, čo nám robil ten odborník a potom, čom už nenašla nič, tak len raz za mesiac. Tento postrek má dlhodobý účinok, je vhodný aj na likvidáciu inej lezucej havede. Striekaj aj matrace popri posteli, sokle na nábytku, listy. Neumyvaj aspoň 10 dní.

berusinka2
21. dec 2023