Dá sa sem zapojiť práčka?

anonymgirl16
21. nov 2023

Ahojte prosím vás chcela by som sa spýtať či by sa sem dala zapojiť práčka…prvý krát bývam sama a vôbec sa nevyznám v takýchto veciach,nieže kúpim práčku a nebude sa tam dať nakoniec zapojiť😅pochopila som že voda by nemala kam odtekať ale to by nebol problém keďže hned vedľa mám záchod aj sprchu tak keď tak dala by som to tam hlavne je ci by tam ta voda z tohto kohútika tiekla….dakujem❤️

basska_b
21. nov 2023

Kohut je ok, len teda ten odpad doriesit

lienka9
21. nov 2023

Ja som mala dlhe roky vyvod len preveseny cez vanu alebo umyvadlo a v pohode.da sa aj do wc alebo sprchacu,len pozor ,aby si dobre zahakla,nech sa nevytopis 🙂

yanni
21. nov 2023

@anonymgirl16 jasne, ze sa da. Privod vody mas a odvod bud ti niekto urobi pod umyvadlo alebo len das hadicu do vani alebo WC. Len ako pise
@lienka9 musis davat velky pozor, aby odtokova hadica bola dobre upevnena. Ja som takto mala cez vanu dlhe roky v mojom studentskom byte a uplna pohoda. Neskor mi otec urobil "tecko" pod umyvadlom. Cize privod bola a odvod priamo do sifona. To ej to najlepsie riesenie.

anonymgirl16
autor
21. nov 2023

Wauuu super ďakujem…lebo dole mame pračovnu pre bytovku…síce tam perieme asi dokopy traja tak chodiť hore dole s ťažkými vecami má nebaví a hlavne čakám bábätko a pre neho prať v práčke kde Perú cudzí boh vie čo tak to teda nie😅

natalka13
21. nov 2023

Ano mas privod vody a odpad di daj novy sifon pod umyvadlo ako pise kocka vyssie. Kupis bezne taky na odpad pre pracku ci mycku.

yanni
21. nov 2023

@anonymgirl16 ja som mala tiez tak. V pivnici bola pracpvna s prackami aj susickou. Ale mne sa to nejak hnusilo, aby som tam prala, kedze kazdy si doniesol svoj prasok, svoju avivaz a nik sa poriadne o tu pracku nebude starat ako ty o svoju vlastnu. A ked cakas baby, ak mas mensi byt ale predsa miesto, hned si kup aj susicku (da a postavit na pracku) alebo, aj ked ja tie kombi velmi nemam rada, ale na zaciatok je to ok (kamoska tiez tak ma v malom byte a pochvaluje si), kup si kombi pracka-susicka v jednom. nevis ake budes mat dieta, ak bude stale grcat, zide sa aj susicka. A nemusis zehlit, susicka bozabija vsetky bakterie.

cacianka
21. nov 2023

vodár, ktorý ti bude zapájať pračku, radšej nech skontroluje ventily a tesnenie, vyzerajú to staršie typy, alebo rovno ti ich vymení, nech máš istotu , aby si nevytopila seba a susedov., ak budeš mať novú práčku, dodávateľ ti povie kto a aké sú ich podmienky zapojenia, predsa aby platila záruka, ale oni ti ventily riešiť asi nebudú. takže pri kúpe sa informuj priamo v predajni, aj s fotkou.

natalka13
21. nov 2023

K tej vode ved otoc kohutikom a vies ci tecie.

egonsk
21. nov 2023

Vaoo.. videl som kona cuvat aj hada curat, ale takto spravenu instalaciu este nie 🙂 Je to urcite trubka vodoinstalacie a nie doplnanie kurenia? ;) Lebo tie ventily nie su urcene zrovna na hlavny privod vody 🙂 Ked horny ventil zatiahnes, prestane ti tiect v byte voda? Ak ano, potom ok, potom sa da ten odbockovy ventil pouzit na pripojenie pracky. Ak nie, tak cele toto cudo sluzi zrejme k inemu ucelu. Kazdopadne neviem ako sa bude chovat ten ventil pri narazoch, ktore robi pracka pri napustani... Asi by bolo vhodnejsie si zavolat vodara, nech to omrkne.

anonymgirl16
autor
21. nov 2023

@egonsk áno zatiahla som ten horný ventil a voda prestala tiecť…takze tam môžem dať práčku?

egonsk
21. nov 2023

tak potom hej ... ale mozno budes potrebovat redukciu na ten ventil, lebo prackovy moze mat ine stupanie .. ved uvidis.

egonsk
21. nov 2023

A pokial tam mas blizko pracky umyvadlo, tak idealne je pracku napojit na umyvadlovy sifon - kup si taky a vymen ho. Nebudes musiet riesit spinenie umyvadla a vyskakujucu hadicu. Inak ja som kedysi davno mal pracku na teplu aj studenu vodu a napojene na umyvadlovu bateriu cez take T venily ... ale to bolo hrozne hrozne davno, to som bol este mlady a pekny 🙂

cacianka
21. nov 2023

@egonsk tie T si pamätám, moja prvá práčka, skákala ako besná 🤣. Ja odborník nie som, ale mala by som obavy na toto čudo judo pripojiť , určite by som volala vodára a dala overiť, tie tlaky vody nie sú sranda, nás vytopil sused 4 p.nad nami bokom.

egonsk
21. nov 2023

@cacianka veru, ved aj preto som pisal, ze ani mne sa moc nepozdava. Ten ventil si myslim este pamata predosly rezim, takze moze zacat pri tych pretlakoch, ktore robi pracka pri napustani (teda pri vypnuti napustania tlakovy ráz) proste zacat tiect a to by nebola moc vyhra. Navyse plnym otvorenim moze pustit do pracky privelky tlak a to tie elektroventily na napustani nemaju radi - totiz orig.prackove ventily maju obmedzeny prietok, aby neposkodili pracku, alebo umyvacku.

yanni
21. nov 2023

@egonsk Ja som to hore uz pisala. ten teckovy ventil som mala aj ja. Mne to namontoval otec. Je to uz tiez nejakych 20rokov dozadu, vtedy v ca. 10 rokov starom byte ale nebola tam pripojka na pracku. Toto vyzera veeeelmi staro a ako keby tam ten kohutik bol privareny dodatocne. A ta trubla, no neviem, to je fakt dost tenke. Aj mne to pripomina skor kurenarske trubky ako riadny pritok vody. Ze to este nevymenili. Len raz to praskne a bude pod vodou cely dom.

cacianka
22. nov 2023

@yanni vyzerá to ako puzzle, skladačka kúskov trubky a rôznych vsuviek, nedôveryhodné