Dá sa opraviť práčka, keď mi po praní svietia tieto kontrolky?

21. apr 2023

Ahojte prosim vas mate tu niektora muza opravara praciek alebo sa vyznaju,po doprati pracky mi zacali svietit tieto kontrolky na pracke,ci sa este oplati opravit alebo kupit novu mam ju 4roky nebola draha okolo 230e,pisala som uz asi 4 opravarom email a nikdo mi neodpovedal,teda jeden ze aby som mu poslala fotku ,poslala som pred 2dnami a nic ziadna odpoved ,som nepocujuca tak sa mi volat neda tak som zvolila email,ja neviem ci sa boja kpmunikovat s nepocujucimi alebo co

rachel36a
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
21. apr 2023

Ved vyrobca musi mat zakaznicku linku a na webke pravdepodobne manual, co ti vysvetli, co ta kontrolka znamena...

autor
21. apr 2023

@anjelicek26 červený kľúč servis to mi je jasné,len neviem kde je chýba keď svieti toľko kontroliek naraz,a chcela som vedieť či sa to teda oplatí opraviť alebo kúpiť rovno novu

lalu_sk111
21. apr 2023

a práčka perie alebo po zasvietení kontroliek ju už nemôžete používať? Možno v manuáli k práčke budú popísané situácie. Modernejšie práčky s displeyom v určitých prípadoch napíšu kód a pod tým kódom vieme zistiť, čo sa deje (napr. upchatý prívod vody..). Možno aj táto svetelná kombinácia niečo naznačuje.

autor
21. apr 2023

@lalu_sk111 všetko ide operie vyzmycha len je problém otvorit práčku .otvorí sa po 20tich minútach od skoncenia

sono2
21. apr 2023

Ja viem že možno blbosť ale nekupuj nikdy nič za tak nízku cenu ja mam osobne pravidlo 500 plus mam práčku za 600 necelých a perie mi fakt neklamem 18 rokov. Akurát že už nie u mňa, liezla mi už na nervy tak som ju posunula.
Ostatné spotrebiče obdobne vyše 10 rokov v novom byte. Svokra ma 3tiu co kupuje cca za 300e a tá kvalita prania. Malý bubon, žiadny komfort. Poradiť ti neviem, opravár myslím že chápeš, prečo ti nikto nepíše, kvôli 50e ti nepríde nikto.
Investuj do novej a máš pokoj.
Kľudne opäť whirlpool. Presne moja stará bola tej značky teraz mam aeg

lalu_sk111
21. apr 2023

možno pomalé vypúšťanie vody alebo niečo. Ešte ma napadlo napísať email do ich spoločnosti aj s priloženou fotkou ako alternatívou k zákazníckemu servisu. Prekontrolovala by som si pre istotu aj filtre (privod vody, aj ten v pracke). U nas je to obcas problem kvoli tvrdej vode ale ten sa objabuje v strede cyklu.

sono2
21. apr 2023

@lalu_sk111 jasne, niekto ti zadarmo poradí. Kde dievčence žijete? Bežný autorizovaný servis stojí stovky e

lalu_sk111
21. apr 2023

@sono2 Pani, dnes večer sme sa tu my dve stretli a veselo píšeme do diskusií. Ja sa snažím poradiť a o čo sa snažíte vy netuším. Asi nerozumiete tomu, čo som napísala. Autorizovaný servis nespomínam. Okrem toho, práčka ma 4 roky, mohla mať dotyčná predĺženú záruku a servis možno nebude ani potrebný ale ani nemám chuť tu vysvetľovať veci, ktoré vás ani nenapadli.

sono2
21. apr 2023

@lalu_sk111 predlženu záruku😂😂 na 230e práčku.
Vieš koľko stojí predĺžená záruka? Minimálne 80e
O čo sa snažím? Snažím sa vysvetliť ako nekupovať lacné práčky a vysvetľujem, že ti nikto nebude riešiť práčku cez mail, veď píše, že jej nikto neodpisuje, prečo asi.
Tvrdá voda? To treba riešiť od začiatku nie až keď kontrolky svietia.
A napíšeme si, to ty si všímaš, viac ako treba.

lalu_sk111
21. apr 2023

@sono2 Bože moj, pani zlatá, ktorá všetko vie, všade bola a nerozumie ani písanému textu. Nepotykali sme si, to za prvé. Riešila som už kadečo, vy asi nie, lebo vaša perfektná práčka sa nekazí a vodu máte dokonalú a keby aj nie, určite to riešite (riešiš) inak. Dotyčnej neodpísali opravári, nie zákaznícky servis, na ktoré su ľahko dohľadateľné čísla ale pani je nepočujúca. Nereagujte už na mňa. Nemám chuť s vami komunikovať a ničím dokopy ste neprispela.

lalu_sk111
21. apr 2023

@sono2 my si síce nepíšeme ale registrujem vás v diskusiách a ste jedna jedovatá osoba, prajem vám niečo príjemné, nech si takto na koníku nevybíjate frustráciu ♡

mikadooo
21. apr 2023

No mňa napadlo, že nepomohol by tvrdý reštart? Vytiahnuť z elektriny a po nejakej minúte zas zapichnúť naspäť do elektriny? Či to už sú skúšala? Pripomína mi to zamrznutý počítač 🤭. Skúsenosti žiaľ nemám, ani opravára. A ešte existuje stránka modrastrecha.sk, tam sa riešia také veci ohľadom opráv, rekonštrukcií, stavieb, viem, že je tam veľa chlapov a si tam rádia kadečo, tak možno tam by sa našli aj opravári. Neviem či login a heslo nie sú automaticky tie isté ako na modrého koňa.

jamimo
21. apr 2023

@mikadooo kľudne môžeš mať pravdu, u nás doma nápodobne. Prišiel, "servisák" akosi divne otočil kolečkom, 4 kliky a práčka ide ako guľa. Hovoril, že to sa bežne stáva, zamrzol software.

lalu_sk111
21. apr 2023

Možno toto?

petulda333
21. apr 2023

@sono2 ja som mala pracku za 190e ,znacka indesit. V byte 7r a potom som ju dala svokre. Ta ju ma vyse 2r a ide stale. Tolko k tym lacnym. Do domu sme kupili novu za 500 a uz bola aj opravena

autor
22. apr 2023

@lalu_sk111 vdaka skusila som vycistit filter,troska pomykala zamkom a skusila dat prat na prazdno na 15m pranie a uz v pohode vsetko ok,tak idem skusit dat prat s pradlom tak dufam ze to uz pojde

mamusa123456789
23. apr 2023

@sono2 whirpool už nie je to co bývalo... Sused robí datarte a vravel ze spotrebiče od nich sú dosť kazove

krchnavakarin
7. feb 2024

Ahojte baby, chcem sa spýtať či niektorá nemáte skúsenosť s týmto... Mam práčku beko a nejde mi zapnúť pranie, práčka ako keby nebola zatvorená aj keď zatvorená je. Nemáte niekto s tým skúsenosti?