Ahojte ,prosim vas mame problem s mravcami faraon. Vsetko som vyupratovala zbytocne veci povyhadzovala ,vystriekala, cely cinziak striekali ,po byte som polepila rozne navnady. No stale odniekal na novo vychadzaju. Myslela som z epo dezinskecii bude pokoj tyzden som och nespozorovala nikde a dnes nam zacali vychadzat z umyvadla v kupelni. Skoro ma porazilo. Ja uz som z toho na nervy ako sa ich zbavit. Zvysok ludi v cinziaku to berie sportovo ved mravec ale ja ich u nas nechcem. Mam 3 male deti a biolitom striekat nonstop sa neda. Na domceky mi pridu ze su odolne ani tam nevlezu,krieda tiez nic moc. 12 rokov tu byvame a nikdy sme to nemali. Mate nejake tipy rady. Alebo skusenost?
Tiež som mala pasce od deratizatorov a zabralo to. Mali to všetky byty
Bývame v RD a mame s tým každoročný problém, tento rok sa nám nasťahovali do kuchyne, boli ich tam stovky, nepomáhalo nič, v pondelok som kúpila dva domčeky a odvtedy som videla len jedného mravca nejakého zatúlaného
a funguje to aj na nie faraonov? behá mi pár po kancli a lezú mi na nervy. doteraz som ich nemala. kolegyňa ma straší či si voľakde v kancli neurobili mravenisko alebo v kvetoch…
@kikaaa03 ja mam asi vsetky mozne domceky uz doma navnady po byte. No vzdy kam to dam tam zmiznu a objavia sa na uplne novom nezvycajnom mieste. Vychadzaju nam z umyvadla, s pracky, zo zastrcky. Tam kde nemozem striekat pisem kriedou davam domceky a furt sa objavuju nove stupacky vystriekane. Je mi to neprijemne ze idem zobrat detom uterak a zrazu zasa mravec. Uz sa tym trapime mesiac.mam pocit ze sa toho uz nezbavime. Umyvam s otcom vsetko aby som im prerusila cesticky. Som z toho zufala.
2.roky som bojovala z mravcami, lebo správca bytovky potreboval súhlaz ostatných ľudí na vystriekanie a tí nesúhlasili...že im mravce nevadia 🙄 Nepomohli žiadne domčeky, žiadne kriedy, žiadne prášky ani postreky....jediné, čo pomohlo bolo denno denne všetko umývať s octom....to na nich najviac zaberalo...a striekať ocot aj na miesta, kde sa zdržujú...to pomohlo mne a chválabohu tento rok už mravce nemám a dúfam, že to tak ostane...ale stále ešte umývam podlahy s octom, preventívne...
Boj s faraónmi je beh na dlhú trať. Pretože, v jednom mravenisku je aj niekoľko kráľovien, ak sa mraveniská rozdelia, zostávajú ako rodina a vypomáhajú si. Doviezli sa k nám z Indie, takže na život a prežitie počas zimy potrebujú teplo, stačí potrubie s teplou vodou.
Minulý rok som kúpila také tie krabičky s jedlom, trvá asi 10-14 týždňov ako sa ukáže nejaký výsledok. Je tam chémia, kráľovná sa po nej stane neplodnou a larvy sa prestanú vyvíjať. Ďalej, sú učenlivé, keď som ich vyrušila z jednej pasce, už sa do nej nevrátili.
Ešte ma napadlo, zaberajú na nich iba výrobky výhradne určené pre faraónov. Spreje na čierne mravce nezaberú.
@plamienka555 toto vsetko viem mam tiez tie krabicky s jedom po byte ale neubudu z nich vyhybaju sa aj tomu mam aj tie domceky od biolitu tam tiez nejdu dnu
Mam to nalepene vsade kde chodili ako som to tam dala prestali chodit a vysli inde. Vsetko co som nakupila boli pripravky na faraonov. Ked som volala aj s panom co nam robil dezinsekciu tak z eto ma dlhodoby ucinok a neexistuje ze by zive vychadzali .my sme si dali cely byt vystriekat vyslovene vsetko. Par bytov si dalo vystriekat len jadro a kuchynu. No mam pocit ze stale odniekal vyliezaju. Vsetko umyvam s otcom domceky vsade a stale odniekal vychadzaju.
Požiadať správcu o celoplošné dezinsekciu. Ináč ti budu chodiť od susedov