Čo nesmie ísť do umývačky?

22. okt 2023

Ahojte, zvažujeme kúpu umývačky, aké riady tam nesmú ísť? Plastové misky a potravinové dózy môžu? Ďakujem

patka06
22. okt 2023

Dávam všetko, len hliníkové a drevené veci nie.
Plastové dozy zatiaľ všetky prežili.

miggy
22. okt 2023

Tiež dávame všetko okrem drevených veci a nožov. Plastové dózy úplne v kľude.

rfrd12
22. okt 2023

Ja dávam všetko, aj drevené, aj nože. Vyše 7 rokov všetko v poriadku.

zuzuliennka1
22. okt 2023

davam vsetko okrem nozov. aj varesky, nic im nie je

minenkak
22. okt 2023

My dávame úplne všetko

slovakboy
22. okt 2023

Ostre nože nie, veci z jemného plastu ale take ani nemáme, bežne misky plastové aj taniere plastové v pohode. A ešte sme dostali inštrukciu že hrnce z Delimana alebo s tými nechytavými povrchmi podobne ako teflón tam nemáme dávať časom sa nám poškodil ale nie to vnútro naopak povrch hrncov asi to bol hliník a došlo ku korózii hliníka vznikli take jamky v ňom. Manželka sa hnevá lebo mame radi tie hrnce a musíme ich umývať ručne tak to necháva často na mňa. Inak zvyšné veci super. Niektoré sklo sa stane mliečnymi po čase ale kašleme na to. Keď tak sa vymení. Trvá to pár rokov kým sa stane mliečnym. A nie každé sklo.

h2
22. okt 2023

Nemali by tam ísť drevené veci a ostré kuchynské nože (príborové samozrejme áno), smaltované vec, ani teflónové panvice a riady. Plastové dózy tiež nie, ale tie tam normálne dávam.

slovakboy
22. okt 2023

@h2 a my smalt dávame.

maranta_leuconeura
22. okt 2023

Davam vsetko okrem ocelovych panvic a casti z mixera. Podobne ako so susickou, kazdodenne pouzivane veci to musia prezit, inak nemaju u nas miesto.

h2
22. okt 2023

@slovakboy Aj my. 😁 Ale jeden hrniec mi to poškodilo, to vnútro, ktoré bolo predtým hladké, tak už je drsné. Zvonku je hrniec stále pekný. Tak keď už je aj tak zvnútra drsný, tak ho tam dávam aj naďalej.

bimbina
22. okt 2023

Ja tam dávam všetko . 😀 od váziciek, po dozy , a drevené veci tiež .
Proste ak sa niečo stane s varechou, kúpim novú .

marhulka13
22. okt 2023

Co sa nedá dat do umývačky, nepatrí do mojej domácnosti. Ja tam dávam všetko, ale umelé dózy nemám, mam iba sklené. Mne tie umelé z umývačky smrdeli

ariannazara
22. okt 2023

@bimbina mne už 4 varechy praskli a denka drevené 😅 ale vždy ich tam dávam aj noze

viestta
22. okt 2023

V zasade do umyvacky nepatri hlinik, pretoze v alkalickej vode scernie, olovnaty krystal zmatnie, noze sa tupia a dreveny riad nasava chemiu z umyvacich prostriedkov. Niektore teflonove panvice sa zacnu lupat.

lalilla
22. okt 2023

Ja davam vsetko, ale drevoa a noze by sa nemali, ale davam.
To drevo ale fakt by sa nemalo, je nasiakave a predss je tam saponat

buberova
22. okt 2023

Nedávam teflónovú panvicu, ostré nože ani drevené varechy

minenkak
22. okt 2023

A ako čistíte tie ostré nože,ak ich nedávate do umývačky

mk1111111111
22. okt 2023

@minenkak umyjeme noze rucne a hotovo, ako ti, co nemaju umyvacku. Ved, aj ti umyvaju riady, ci nie?

minenkak
22. okt 2023

@mk1111111111 a vieš prečo nemajú ísť do umývačky

guudy
22. okt 2023

@minenkak noze sa umyvaju tak, ako vsetky riady, ked este neboli umyvacky riadu🙄

minenkak
22. okt 2023

@guudy a prečo nemajú ísť do umývačky

guudy
22. okt 2023

@minenkak ako uz bolo napisane, lebo su potom tupe…

minenkak
22. okt 2023

@guudy a pod to vodu keď ich umyjes neotupeju, nože sa majú len utierať, ale keďže je to nehygienické,tak ich treba umyť horúcou vodou a je úplne jedno či ich umyjes ručne alebo v umývačke . Nože treba brúsiť,tupia sa používaním

reddflowerlife
22. okt 2023

Ja nwdavam nic drevene a teflonove, kedze dala som drevenu dosku a praskla, tak varesky si uz netrufnem. Nedavam samozrejme porcelan, krystal… a vselijake velmi tenke sklenene pohare kde moze byt riziko ze prasknu.. babkin krystal zdedeny taktiez by som sa bala vlozit 🙂 A samozrejme nedavam teflon, zacala sa mi lupat panvica

rebrambora
22. okt 2023

Vacsinou to mas na danych kusoch napisane.
Davam vsetko, co tam napcham 😀 aj noze, tie sa predsa daju nabrusit.

elbejo
22. okt 2023

Dávam všetko okrem silikónových veci, stierky napr. Tie potom hrozne páchli.

31majka12
22. okt 2023

Nože a drevené veci

zuzanka.zuzu
22. okt 2023

nesrandujte, do umývačky vopcham aj hračky, dá sa v nej vraj zavarat aj piecť (recepty na YouTube, ja to nerobím), ešte aby som rozmýšľala či nepoškodim spotrebnú vec 🙈 všetko tam dávam čo je špinavé

elanor
22. okt 2023

davam vsetko co je spinave, aj noze, aj drevene varesky, aj teflonove panvice, aj plastove dozy, dokonca aj lego ked treba umyvat (na 40st).
Vsetko prezilo.

kakakina
22. okt 2023

Ja tiež nedávam hliník ( sčernie), drevené veci (pokrútia sa a nasajú veľa vody), nože ( potupia sa) a fľaše na sodastream ( nesmú ísť ) a termo nádoby