Ahojte baby pride nam susicka a potrebovala by som rady od vas co ju mate ze co do nej nemam davat? Nechcem znehodnotit oblecenie ani susicku ale zas keby tam nemam davat ziadnu vec co ma na stitku ze nesmie ist do susicky tak by som tam nemohla dat takmer nic odhliadnuc od toho ze sa mi nechce pozerat pri kazdom prani stitky na kazdej jednej veci.
Vlnené veci určite nie. Flisove môžu.
A aké máš veci, bavlna môže ísť všetka, s obrázkami a umelé sa môžu zraziť. Všetko záleží aj od programu.
@januska12323 no velmi vela veci s obrazkami mame male dieta - cize to tam nedavat? Prave toho sa bojim lebo kamaratke ze sa tie detske veci scrvkavali no ale detske veci tvoria asi vacsinu nasho pradla
No neostane ti iné ako skúšať.
Aj s nažehľovačkou dávam, prevrátim naopak. Znehodnotia sa väčšinou tie lacné veci (pepco,sinsay,house....)
Ja davam vsetko. Jedno co sa zrazila bola upletova ciapka synova. Inac nic co by sa nejako znehodnotilo resp scvrklo ze by sa nedalo nosit.
Susicku mam 2 roky.
Ja davam vsetko aj detske obrazkove, nezrazilo nic davam naruby
@tina5959 Mám na sušičke 25 minútový program VLNA a suším tam vlnené svetre úplne bežne. Nič sa im nestalo.
@autorka, záleží na tom, aby si nastavila správny program na správne prádlo, ináč sa naozaj môžu veci zraziť. Podľa štítkov na oblečení by si sa mala riadiť. Väčšinou má sušička aj tri teplotné stupne (na štítkoch je to označené bodkami - 1bodka najnižšia teplota, 3 bodky najvyššia teplota). Ak dáš na 3 stupeň niečo, čo je označené 1, tak sa Ti to zrazí určite, možno nie oveľa, ale zrazí.
Dávam všetko normálne len podprsenky nie dcéra mala pyžamo co svietilo v noci ale zosupalo sa to tak také tiež nie inak pohoda
Ja susim vsetko, len triedim. Veci, ktoré by sa fakt mohli zničiť a záleží mi na nich (niektoré aj s nálepkami), davam na program vlna. Prejde to tým prefukanim, zbaví oblečenie chĺpkov a zmolkov -ak sa to nevysuši dokonale, nevadia mi to, prestriem to este niekde cez tyč, sušiak. Inak aj bavlnená veci davam na syntetiku, je to nižšia teplota. Nevysuši na 1x? Nevadí. Dám súdiť druhý krát, ale prádlo mi ostávajú krásne, neznicene. Ale to som ja a mne to takto vyhovuje a určite záleží aj na značke sušičky... A to, ako ju naplnis. My máme 10 kg prácou, a ak dám vsetko prádlo z práčky do sušičky, tak nečakal, ze mi do vysuší na 1x... Jednoducho počítam s časom navyše.
Nedavam plavky, silonky, softshellove oblečenie a co si niesom istá ci ísť môže tak citam štítok na oblečení
Lacné veci sa zvyknú scvrknut. Inak pozrieť štítky a časom si budeš pamätať, čo je vhodné a čo nie a ani aký program. Ak nemáš program na outdoorové oblečenie, tak určite nie softshell. Zničia sa jeho vlastnosti aj keď na pohľad to nebude vidieť. A nedávať do prania aviváž. Tá zanasa sušičku. Vedela som o Tom a aj tak som sem tam aviváž dala a práve som riešila opravu 🤦.
Ja som vyberava, nedavam jemne, vlnene, rifle, silonky, sportove, softshell a pod. V podstate tam nedavam nic, v com chodime do prace a slavnostne veci.
@erika212 ani avivaz sa do pracky predtym nesmie davat? To som trochu sklamana no ale co uz
Veci zo sinsay 😂
aviváž do práčky nedávam, suším všetko, do sušičky dávam voňavé obrúsky
Nedavam softshell, veci s membranou, aj to periem na speci programe s gelom na funkcne oblecenie. Moze sa Ti odlepit membrana. A vlnu som este nesusila, bala by som sa, aj ked program tam tusim na vlnu je.
Ostatne susim vsetko.
Mne pradlo od gelu pekne vonia, avivaz sa mi asi pokazi 🙃, tu, co mam este kym sme nemali susicku.
Ja som sa raz zabudla a hodila tam vianočný sveter co blikal a spieval a prežil to, len hra trochu falosne 😅
Áno, avivaz sa nemá dávať. Do sušičky sú rôzne vône čo sa dávajú na takú plastovú guľu. Dobry výber je v DM drogerii.
Davam bsetko pozrazali sa pancuchy tak potom som ich uz nedavala. Postelne nedavam to susim na susiaku
@nevenka ja davam shofshel normalne do susicky a nic mu nieje..bundy nohavice sportove veci tiez .
@slavomira236 Prečo posteľné nedávaš? Práveže posteľné a uteráky suším v sušičke najviac a bez stresu, že sa tomu niečo stane. Veľké veci, ktoré by na sušiaku schli chladnom období fakt dlho. Len v lete alebo keď je vonku teplo a slnečno, tak vtedy suším na sušiaku, ináč smer sušička.
Ahoj, aj mne sa crkavo oblecenie lebo som dala zly program. Na kuchynske utierky, uteraky, domace oblecenie, pyzama a postelne pradlo, spodne pradlo a ponozky, davam vacsinou bavlnu a program do skrine.
Rifle vyvesiam, neviem preco . Synove drahsie a znackove bavlnene tricka, davam na program bavlna a na žehlenie, vyberam to potom trochu polomokre-polosuche, davam to na vesiak a normalne to dam uschnut na vesiaku na pradlo, na druhy den to len zavesim do skrine, ani nepotrebujem zehlit.
Vlnu dam na program vlna, ale vacsinou aj to vyvesim, potom mam program na paplony, ten pouzivam aj na vankúse a na paperové kabaty.
@sovica bavlnene sa mi zrazili kusok a to uz boli prane velakrat..a zamna su moc pokrcene a to vyberam zo susicky hned po dosuseni. A tiez davam avivaz do postelnych ked periem mam rada vonave postelne a ked susim v susicke nevonia mi to tak ako chcem. Uteraky susim v susicke. Ale napriklad utierky nie lebo susila som ich a normalne sa preslabili po castom suseni su tenucke aj sa potrhali niektore. Tak uz nedavam.
Ja to dávam normálne len tričko alebo tepláky s potlačou dám opačne susit
Deťom dávam všetko okrem softhellky. Pár vecí sa mi zmenšili, ale nie zase tak veľmi aby sa to nedalo nosiť. Závisí to od kvality, Sinsay, Pepco tie kôli tomu moc nekupojem ale napríklad z Lidl sú veci vyslovene že môžu ísť do sušičky a aj z F&F mám dobré skúsenosti.
Ďalej dávam uteráky, obliečky, periny, plachty, deky... Utierky, zástery a aj rukavice na pečenie.
Dospelácke veci nesuším, tam sa bojím trochu že sa mi to poškodí, takže to nie. Ale niekedy dávam na chvíľu presusit bundy zimné, aby sa ponatriasali a boli nadýchané. Takisto periem a následne susim veci kde je perie, nemusím nosiť do čistiarne. Už som dala do sušičky taký ten chlpatý koberec čo vyzerá ako ovčie runo, ale len na chvíľu aby bol nadýchaný,on sa inak sušiť nesmie 😀
Ja dávam úplne všetko aj vlnené svetre, aj veci zo sinsay, aj postelne. Ničomu sa nič nestalo
Ja dávam do sušičky všetko okrem vecí na cvičenie a na tréningy 😅