Čo najradšej používate na pranie?

26. sep 2024

Ahojte zienky, co sa vam najviac osvedcilo na pranie, kapsule, gel alebo klasicky prasok? Ja som akurat dominala velke balenie prasku, tak rozmyslam, ze vyskusam kapsule, ale zdaju sa mi dost drahe, su ozaj tak dobre?
Mam pracku na 9 kg pradla, ked ju naplnim celu, to by sa tam zislo dat aj 2ks kapsul, ci?

tehulka2011
26. sep 2024

ahoj, kapsule sa mi casto nerozpustia, prasok mi malo vonia, najradsej mam gel

s1s4
26. sep 2024

ja som jednu dobu používala kapsule cocolino, prídu mi veľmi nevýrazné aj keď som použila 2 pri malom množstve prádla
ariel síce nepoužívam ale v domácnostiach, kam chodím upratovať, je používaný často, príde mi že z neho je prádlo také tvrdšie a skôr vyblednú farby - možno sa mi to len zdá
s gélom skúsenosti nemám, mám voči nemu averziu, netuším že prečo 😅
ja používam prací prášok savo (univerzálny) a striedam cocolino / biele, lenor/modrý alebo fialovo modré cocolino

anicka176
26. sep 2024

Prací gél a zmakčovač vody, máme veľmi trvrdu..

earlgrey
26. sep 2024

Roky používam len kapsule a som spokojná...ešte ani raz sa mi nestalo, aby sa nerozpustili. Ale nedaj sa oklamať cenami, ver mi, že kapsule nikdy nestáli 30-40 eur a teraz ich predávajú v akcii za 18-20€...totálna blbosť....ja nakupujem len v Top Drogérii a tam sú ceny primerané a skoro stále rovnaké...V Kauflande napr. 30€ a tam kúpiš do 15€ toto isté...

niekto2hy
26. sep 2024

Soda na pranie a gel.

b_a_m_b_i
26. sep 2024

Uz som vyskusala snad vsetky pracie prostriedky ale moj favorit je toto, maju aj detsky a to retro balenie je fakt nadherne.

tenerifka
26. sep 2024

Prasok Ariel, a ziadna avivaz uz 20 rokov

4stanka4
26. sep 2024

Ja najradšej pouzivam prasok.Mam rada Savo ale teraz mam Bonux a pekne vonia aj dobre vyperie. Minule som kúpila Dash a ten bol tiež super. Gély akosi neviem davkovat 😀 a pri kapsuliach sa mi stávalo ze sa nerozpustili úplne.

anna_anicka83
26. sep 2024

Ja som prešla všetkým. Ale najradšej mám práci gél a k tomu dávam sódu na pranie. Bez aviváže. My ale máme strašne tvrdú vodu a pri tej sa viac odporúča gél ako prášok. Tú sódu dávam na zmäkkčenie vody, proti škvrnám a aj proti vodnému kameňu.

lukbe
26. sep 2024

Roky si sama robím prací gel.

b_a_m_b_i
26. sep 2024

@lukbe a ako? 🙂 Mozno vyskusam.

Ja som prestala kupovat zname znacky pracich prostriedkov ked som raz dostala kuponovu knizku a bol tam kupon na prahy a gely Persil, Ariel
"urcene pre rakusky trh", odvtedy som si povedala ze ak na Svk maju posielat inu kvalitu ako pre ine staty z mojej penazenky uz ani € neuvidia.

lukbe
26. sep 2024

@b_a_m_b_i napríklad https://napady.pravda.sk/navody/domaci-gel-na-p... ja robím aj mydlá, mám kúpené kozmetické vône, tak pridávam pár kvapiek aj do gelu.

mk1111111111
26. sep 2024

Gel sa velmi neodporuca, usadzuje sa v hadiciach a potom smrdi. Treba striedat s praskom. Ja tak robim. Sem tam mixnem prasok s gelom. Avivaz nie, mam susicku

lukbe
26. sep 2024

@mk1111111111 nikdy mi domáci nesmrdí.

svetlonos
26. sep 2024

@b_a_m_b_i
je to pravda o tej kvalite ale kvalitu určuje cena a tu si stanoví štát, čiže Slovensko. Pokojnevma opravte ak sa mýlim.
A skutočne je presilovky ariel aj avivaze v DE a AT kvalitnejší, na SK je to ako voda tie gély. A v tých dvoch krajinách som nikdy v živote nevidela 5l flase avivaže. Čistý blud. Potom aj ta kvalita hovorí za seba.

earlgrey
26. sep 2024

@svetlonos Súhlasím...kvalita z DE a AT sa nedá porovnáť s kvalitou na SK...taktiež napr. kvalita v UK...ja som tam žila a už len napríklad plienky...Pampers..kupované v UK, žiaden problém, úplne aj na dotyk boli iné...na SK, hneď zaparenina a na dotyk ako umelá hmota...vložky to isté...v UK kupované Always roky používané, nič...tu na SK kupené, iné na dotyk, hneď svrbenie...Ešte, že otec mojej dcéry žije v UK a keď príde na návštevu, tak mi ešte aj tie blbé vložky donesie 🤣🤣🤣

svetlonos
26. sep 2024

Autorka,
ja používam gély, vzdy sa rozpustia, pekne výberu. Na SK som mala rada tie DM gély. Teraz mame ariel, persil, ale aj tie DMkarske. Všetky pekne vyperu. Aj tie z lidlu sú dobré. Ariel a Persil kupujeme, keď sú v akcii, lebo už nevedia, čo by za to pýtali.

petrusa87
27. sep 2024

Ja zasa som prestupila z prasku na gel a som si vsimla, ze mi zas po par utreti zacal smrdiet uterak, tak som znova zacala prat aspon uteraky v prasku (kupila som merkur v jednote a normalne pekne vonaju)

sidonika
27. sep 2024

Ja si v AT kupujem gél Weiserriese. Prádlo nemá pach,je čisto oprate a sviežo vonia

b_a_m_b_i
27. sep 2024

Este kupujem aj take dezinfekcne avivaze
Savo vonava dezinfekcia,
Sanytol,
maju aj z DM denkmit ale ten neni pekne vonavy tak ten som dominala len na take koberceky ked prepieram a handricky, z mopov a pod.
Vonia to inak ako avivaz a ma to aj biocidny ucinok, dezinfikuje.

katrin21
27. sep 2024

Zo zasady ziadne gely, ktore nicia pracku a zanasaju potrubia...
Iba prachy na pranie Persil,Ariel a pod.. aj lacnejsie si fajn, napr.Surf krasne vonia, byva casto akcia nan v Tescu a aj dobre perie.

katrin21
27. sep 2024

@petrusa87 prasok je prasok.
..verte mi..