Čo na zápach z práčky?

2. nov 2024

Ahojte… prosím vás, čo dávate do práčky na jej očistenie, ked po čase používania začne zapáchať a aj prádlo vybrané z nej…? Čítala som, že liter octa priamo do bubna vyliať a pustiť na 60stupňov.. Máte toto niekto odskúšané a pomáha to, alebo máte nejaký iný overený tip?

13uzivatelka11
2. nov 2024

Ja som toto riešila rok.. Aj dlhšie.. Pracku som cistila všetkým možným, až kým mi tu niekto neporadil, ze napachnute je samotné prádlo, pomohlo vymocit všetko napachnute prádlo v octe a preprat a obmedziť avivaz

kavasmliekom
2. nov 2024

Treba vyčistiť práčku, vsrtky filtre, hadicu, tesnenie v bubne. Potom dat citrón na polovičky a na minimálne 60st plný program, nie skrátený.

elian
2. nov 2024

Ja dávam dve tabety do umývačky a pustím naprázdno na dlhý program na 90 stupňov

evaachesa
2. nov 2024

Problém je že ak je špina veľmi zažratá, tak ti nepomôže ani čistič práčky či ocot. Skús zájsť kefkou úplne pod tesnenie a uvidíš či tam nemáš sliz. Napchaj pod to tesnenie handričky napustené octom a kľudne to tak nechaj pôsobiť pol hodinu až hodinu....potom to s kefkou poriadne vyšuchaj...tak isto celú nádržku na prášok. Potom daj buď ocot alebo kyselinu citrónovú. Do práčky daj aspoň 3-4 utierky a pusti na dlhý program a najvyššiu teplotu (90-95).

michaela329
2. nov 2024

Riadne umyť, gumy, nádrže a kuknúť hadicu. Ja mám vyše 7 ročnú práčku, mne nikdy nesmrdela, ale teda po poslednom praní ju pekne vyumyvam. Ocot dávam tiež, ale na 90.

cacianka
2. nov 2024

100 rokov mám ocot overený ale na 90,
60 je slabá

sisska96
2. nov 2024

Ja mám dlhééééééé roky práčku, nikdy nesmrdela. čistiť treba po každom použití, nenechať aby tam stála voda, tesnenie a všetko vytrieť dosucha. Raz za mesiac, prečistiť komplet s to vodou do práčky

gerbera7
4. nov 2024

Všetky rady čo tu napísali sú potrebné samozrejme.Mne na pleseň v práčke pomohol prípravok Agent,a Čistič práčky.Ak budeš chcieť vedieť viac napíš mi.