Ako vyčistiť lesklé nerezové dvierka chladničky?
Poradíte?
mam tupperware tu handricku na nerez, len navlhcim a poutieram, je aj antistaticka, takže super
Ak je to veľmi zapatlane, tak nanohubka z DM. Potom do sucha utierkou z mikrovlákna a trošku olivového oleja a tým to pekne vylestim.
@snehulak77 ten olej na tom nepáchne a nelepí?
Nie, veď to trošku oleja na handričku a rozotries. To uvidíš koľko je fajn. Začínaj úplne s troškou
V každej lepšej drogérií sa dajú kúpiť prípravky určené priamo na čistenie nerezových povrchov. Ďalšia možnosť je izopropyl-alkohol, ten dá dole všetku mastnotu a bez fľakov, ale chce to kvalitné mikrovláknové utierky. Mne sa osvedčili tie, ktoré sú primárne určené k autokozmetike (zo značkových napr. Workhorse), tie drogériové a supermarketové sú oproti tomu takmer nepoužiteľné. Ďalšia možnosť je kúpiť utierky z AliExpresu, ale stále treba pozerať také, čo sú určené primárne na auto (pozerať rozmer 40x40 cm a viac).

handrička z mikrovlákna. a keď mám pocit že su barz zafúľané tak čokolvek čo to dá dole a nepoškriabe, mám taký random čistič na nerez - a potom vysušiť s tou handričkou. ale vačšinou stačí fakt tá handrička, v podstate ani neviem kde ten čistič mám… tie handričky z mikrovlákna sú výborné na všetko…