Žienky poraďte nejaký čistiaci prostriedok na vodný kameň, prosím vás. Ja som už zúfalá, mame hrozne tvrdú vodu a moja 4 ročná kúpelka vyzerá hrozne aj pri pravidelnej údržbe. Mate niečo overené?
HG cistic na vodny kamen (maju v hornbachu, teta drog.,...)
Fixinela mi nepomohla, ani ta co je priamo na vodný kameň. Ale ďakujem skúsim ten pulirapid alebo kys. citrónovú 😊 diki diki diki
Skúšala som vycistit sklo na sprchaci kadecim. Najlepsie to uslo čistým octom alebo prostruedkom na vodny kamen z kauflandu - je v tuzovej nadobe s rozprasovacom a stal okolo 2 eur
@marfa333 ten pulierapid co vysse pise pani pomohlo mi odstrániť tiez mame veeelmi tvrdú vodu ale ja pouzivam aj savo na kupelne ci vodny kamen(modry) mam cierny dres v kuchyni takze s tym.cistim vanu baterie pravidelne raz za týždeň niekedy aj viackrát ale skusit.toto este ;)
Ruzovy pulirapid..
@marfa333 jedla soda, 1:4 bily ocet/voda. Hlavici sprchy/baterie zabalit do sacku s bilym octem.
@marfa333 ahoj, vyskusal biely ocot so sodou. Ak mas sklo v sprchaci, tak citron so sodou. Viac tipov najdes na IG Uklid pro klid.
Sklo v sprchaci mi ide vyčistiť aj fixinelou ale batérie sú v hroznom stave a v jednom umývadle mam aj okolo odtoku kruh od vodného kameňa, veľmi sa na tom držia nečistoty a keď to drzhnem aj každý deň nejde mi to ničím.
@marfa333 pulirapid ti vylepta obkladacky.
Ked vycistis, nanes toto, nebude sa ti tak usadzat kamen, robia sa kvapky, je to odpudzovac vody nieco ako tekute stierace ale vhodny na spchove skla.
Ja nanasam aj na tu rovnu plochu dvojumyvadla, lahsie sa ta voda zotrie.
@babulkomale kedy ich už vylepta? Som si ich silou mocou presadila a furt sa držia, už by som bola za zmenu 🫣
@laura07 mne to hovorilo uz viac ludi ze kyselina fosforecna ( Pulirapid) fajn na nerez ale keramiku lepta.
V minulom dome sme ich mali take akoby "vyšisované" neviem slovensky vyraz 😉 tak odvtedy ho streknem len tam kde sa vytvorilo viac kamena ( keď som nebola doma napriklad a chlapi neutieraju samozrejme nic dosucha) a hned docistim a oplachnem.
@marfa333 akurát citam okolo otoku ze sa vam drzi aj nam mame taku vanu aj umývadlo bud nastriekam ako som pisala modre savo na vodny kamen alebo nalejem na poldna ocot alebo na celu noc uzatvorim odtok(ale zas svokra ma podobny priprad a tam nic nezabralo 🤷♀️)
Ďakujem žienky väčšina píšete ten ružový pulirapid tak ho skúsim a uvidíme ☺️
My mame tiez velmi tvrdu vodu a na vodny kamen nezabera ani pulirapid :(
@marfa333 tekutá kyselina citrónová, ja ju kupujem v DM at v spreji a je dobrá alebo ešte skús pulirapid