Čistenie sprchového kúta

osky
29. sep 2023

Com cistite sprchovy kut?
Ozaj od silneho vodneho kamena.
Na vanicke Sa zacali uz tvorit zazltnute miesta/je zle osadena,drei Sa tam voda,hoci po pouziti stierame/ a sklo Sa vobec neda vydrhnut.. je od kamena.

luccija
29. sep 2023

@osky ocot, pulirapid majú ho v tete aj v DM

elenka.k
29. sep 2023

@osky rozprašovač na vodný kameň, nastriekam, nechám pôsobiť
/ niekedy spolu aj so savom / opláchnem a ak treba prečistím s clinom.

matullienka
29. sep 2023

Ja tam horúci ocot do rozprašovača postriekam sklo a vylestim ak je vodný kameň silnejší treba zopakovať. A odporúčam spraviť si z toho rutinu a poctivo vyčistiť aspoň raz týždenne. Inak na sklo odporúčajú na vyčistené naniesť tekuté stierače, že sa potom toľko neusadza kameň

nikpa
29. sep 2023

@osky s Puli Rapidom ale mávam ho len bežne zajdeny lebo ho s nim čistím každý týždeň, no viem že funguje aj na hrubý vodný kameň. Keby nepomohol tak nalej na handru ocot tak aby bola úplne mokrá, prilož na vodný kameň a nechaj pôsobiť aj hodinu, dve.

kacena4
29. sep 2023

fixanela rozotriem napeni kde je vodny kamen a o 10min len zotriem handrickou

kvetinka75
29. sep 2023

Pulirapid,

simca06022011
29. sep 2023

kladivo. Mne nepomaha ani pulirapid ani nic. Ten naozaj na spongiu dam a natriem, pockam chvilku, aby nestiekol a vydrhnem to.. ale aj tak to nejde dole. A mam aj upravu skla nejaku ale to nefungovalo nikdy hadam proti kvapkam...

lusilla
29. sep 2023

na kefku si dam cierny domestos na wc a rozotriem, necham to chvilu tak a potom to posucham s trochou vody zasa tou kefkou a zmyjem, je ako novy.

elenka.k
29. sep 2023

@elenka.k to savo som aj ja myslela domestost,

elmivelmi
29. sep 2023

A octom.

hortenziaj
29. sep 2023

Ocot do rozprašovača, nech pôsobiť, a potom drhnem hubkou so sódou bikarbonou, krásne a ľahko ide dole. Skúšala som aj nejaký prípravok proti vodnému kameňu ale s tým to tak ľahko nešlo.

osky
autor
29. sep 2023

Dievcata,vdaka velka za rady.
Ale to Savo alebo Fixinela-na vanicku....nenarusi mi to potom povrch?
O fixinele so to citala...preto sa bojim skusit.
Ocot som skusila,ale slabota..ach

silvia1996
29. sep 2023

Ja tiež odporúčam Pulirapid. Máme veľmi tvrdú vodu, keď nám v lete prerábali, nebývali sme v dome mesiac a ten mesiac nikto necistil nové čierne WC. Keď sme sa vrátili, bola v ňom hrubá vrstva vodného kameňa, nešlo to dole s nič, manželovi sa podarilo trochu ho oskrabat priborovym nožíkom. Potom som objavila Pulirapid - len som ho vliala dnu a nechala hodinku pôsobiť, trochu šmykla kefou, to som opakovala zo 3x a WC je aj bez drhnutia ako nové ☺️