Zeny prosim vas cim cistite pracku? Nieco co mate odskusane a fakt funguje... Prestahovali sme sa do najmu je tu fakt stara pracka roky nepouzivana a vsetko pradlo z nej mi smrdi ako zatuchlina... Gel alebo avivaz necitit vobec len tu zatuchlinu🙈
Kúp kryštalickú sódu na pranie, nasyp celé balenie do bubna, pridaj nejaké handry a zapni práčku ba najvyššiu teplotu 90-95stC. Celý prací cyklus nechaj prebehnúť. Sóda uvoľní staré usadeniny z práškov a gélov.
Pozbierat za plnu pracku "nedolezitych" kusov oblecenia a handier co znesiu aj vyvarku a vyvarit ho na 90°s pridanim dvoch lyzic krystalickej sody, najdlhsi program aky pracka ma. Soda uvolni vsetky matne a zaplesnete zvysky avivaze vo vsetkymch moznych aj nemoznych zakutiach pracky. Potom ich este raz vyprat aspon na 70 s odstranovacom vodneho kamena alebo docistit niektorym cisticom pracok
Sanytol Tekutý na čistenie pracok cely vyleje m do nádržky a bubna aj do tých gum a zapnem ja mam program na čistenie ale keď som nemala normálne na60
Cistic pracok w5 z lidla
Mne sa osvedčila Lanza - tekutý čistič práčky.
Sanytol čistič práčky a program má moja čistiaci na 90 stupňov
@laurika999 ahoj ako davkujes?
@evickuska To je taká malá fľaštička, tuším 250 ml. Nalejem ho celý do priehradky na prací prášok a spustím program "čistenie bubna".
@laurika999 aha cize normalne kam lejes priklad gel na pranie, ano?
@evickuska Áno, presne. Do priehradky na prací gél. A neviem či na každej práčke, ale na mojej je program "čistenie bubka". Tak to spustím potom
Ja dávam buď ten čistič z Lidla, alebo Kalgon do tej priehradky na predpieranie, spolu s práškom, avivážou, do bubna prádlo, pustím na 60 minút. Raz za mesiac hodím do prázdnej práčky dve tabletky, ktoré sa používajú do umyvačky riadu.
Po každom praní vypúšťam z filtra vodu, nedochádza ta ku korózii.
5 litrov octu, normál program na 60