Čistenie práčky

13. nov 2023

Ahojte, až sa hanbím to sek dať, ale takto mám upchatu práčku. Túto gumu čistím často, no manžel robí z betónom, takže periem jeho zabetónované montérky. V sobotu som prala viac krát za sebou jeho pracovné oblečenie, a takto sa mi upchali tie dierky. Samozrejme práčka mi nevyžmyka. Skúsila som to čistiť špáradlom troška, ale nejde mi to úplne vyčistiť odtiaľ. Ako by som to tam mohla vyšprtať? Či len skúšať tým špáradlom, sa bojím či tam niečo nedorobim, ale asi jej už viac neubližim ako je 😁. A druhá vec je, že asi dva-tri týždne používam práci gél, doteraz som používala iba prášok, takže asi aj to zohralo nejakú rolu v tom.

Čistíte práčku octom alebo kapsulou do umývačky?

melanta
13. nov 2023

Ani octom ani kapsulou do myčky. Čistím práčku čističom na práčku, Frosh, Lanza, Sanytol, ale kľudne aj DM značka.

simca06022011
13. nov 2023

skus tu gumu blizsie k bubnu trosku odtiahnut... a uvidis ako to tam vyzera. A teda uz ked je to zapchate, vysprtala by som to z tade.
KEd to vysprtas ako tak, pustila by som pracku na 90tku s cisticom, na zvysky cementu a malty zvykne ocot fungovat, mozno ti to pomoze aj lokalne teraz pouzit pri vysprtavani. Rovnako ti urcite upchalo filtre spodne, cize to este pred pustenim pracky tiez vycisti poriadne, tam tento piesok ostava (otestovane, staviame doma), vsetko to treba vytiahnut a ak vies pozri aj hadicu, ak je zalomena niekde (napr. mne ide z pracky dole, a potom "hore" a v tom "U" sa mi zvykne sem tam nazbierat nieco, zvycajne proste pri prani trochu posuniem pracku a vyrovnam to).
Podla mna gel na to nema vplyv. Skor by som uvazovala ak mas drahu pracku, najskor tie jeho handry namocit mimo a vyplachat a potom bez tej najvacsej spiny dat prat... a na 60tku. Nejaku tu spinu musi ta pracka zvladnut, cize zase rucne vyprat to netreba.

autor
13. nov 2023

@simca06022011 ďakujem, áno vyšprtala som to riadne, vyčistila. Filter som pozerala hneď, ten bol celkom v pohode. A hadicu som tiež skusila zdvihnúť hore, tak pekne tá voda čo v nej bola vytiekla do odpadu. A zapla som ju na 90tku a čakám kým doperie.

oli18
13. nov 2023

Hadicu práveže daj čo najnižšie. Vtedy ti z nej vytečie všetka voda. Ja ju pridržím nad lavórom.

qwer2019
13. nov 2023

Ja som minule tú časť vysavovala a následne dala prať práčku ( mam ten program na čistenie) z octom na 90° asi 3,5h a pomohlo