Prosím typ ako čistíte hrnce, nakoľko vždy keď varím niečo s vodou napríklad cestoviny, vajíčka na tvrdo, párky, vždy po umytí ostanú hrnce flakaté a nejde to dole, používam len klasickú jar.
Cítim sa ako totálne neschopná žienka domáca keď to neviem umyť 🤦😀
@kristiinaaa ja mám uvývačku ale tiež mám niektoré hrnce také čudné 🤷
@kristiinaaa aj ja také mam, krásne zostanú keď varím niečo kyslé (šôšková/ šťavelová polievka, nie o s kapustou napríklad 😂 a keď som mala zapálený mechúr mamina mi poradila vypiť zohriate čierne pivo...taký krásny hrniec potom bol 😁😁😁 ja už to neriešim nedrhnem
Skús octom.
Aj ja mám niektoré také. To nie je o tom že si neschopná. To je už teraz taká kvalita. Predtým bola iná kvalita hrnce vyrabáli na dlho teraz na krátku dobu.
@kristiinaaa presne toto sa mi stane, keď pridávam soľ do studenej vody, preto máš aj v návode písané, že sa to neodporúča pri nerezových hrncoch
@kristiinaaa trochu cifu na drotenku, alebo umývačka. 😉
@kristiinaaa pridávam do myčky ocot. Tiez som ich mala takéto. Aj keď umývam ručne trocha octu q tieto fľaky sú preč.
@vani190493 aj z umývačky ich mám takéto. Ale vyskúšam cif ďakujem ☺️
@jancejance keď varím párky vôbec nepridávam soľ, alebo aj vajíčka na tvrdo keď varím tak nedávam soľ a aj tak sú takéto
@aleshka_supermama ďakujem vyskúšam
@kristiinaaa odporucam naplnit vodou a dat za lyzicku kyseliny citronovej, prevarit na 5 minut a bude ako novy bez drhnutia.
@kristiinaaa a aku značku hrncov maš?ja mam tefal už 7rokov varim každy deň a hrnce mam ako nove boli sice drahšie ale oplatili sa
@nikolca tiež mám Tefal, kupované pred rokom a tiež neboli najlacnejšie 🙈
Ďakujem za odpovede, skúsila som vyčistiť octom a ako nové 👌
@kristiinaaa ked sa mi to stane, pri vyberani z mycky alebo pri umyvani to este prejdem s touto pastou a ako nove, len malinko dam na hubku, prejdem, oplachnem a je hotovo. Nemusis varit s octom ani drhnut.
https://www.mojadm.sk/planet-pure-univerzalna-c...