Čistenie hrncov

kristiinaaa
15. sep 2023

Prosím typ ako čistíte hrnce, nakoľko vždy keď varím niečo s vodou napríklad cestoviny, vajíčka na tvrdo, párky, vždy po umytí ostanú hrnce flakaté a nejde to dole, používam len klasickú jar.

kristiinaaa
autor
15. sep 2023
kristiinaaa
autor
15. sep 2023
kristiinaaa
autor
15. sep 2023

Cítim sa ako totálne neschopná žienka domáca keď to neviem umyť 🤦😀

svokrinjazykmonika
15. sep 2023

@kristiinaaa ja mám uvývačku ale tiež mám niektoré hrnce také čudné 🤷

mojvlk
15. sep 2023

@kristiinaaa aj ja také mam, krásne zostanú keď varím niečo kyslé (šôšková/ šťavelová polievka, nie o s kapustou napríklad 😂 a keď som mala zapálený mechúr mamina mi poradila vypiť zohriate čierne pivo...taký krásny hrniec potom bol 😁😁😁 ja už to neriešim nedrhnem

kroska18
15. sep 2023

Skús octom.

alickapusinka
15. sep 2023

Aj ja mám niektoré také. To nie je o tom že si neschopná. To je už teraz taká kvalita. Predtým bola iná kvalita hrnce vyrabáli na dlho teraz na krátku dobu.

jancejance
15. sep 2023

@kristiinaaa presne toto sa mi stane, keď pridávam soľ do studenej vody, preto máš aj v návode písané, že sa to neodporúča pri nerezových hrncoch

vani190493
15. sep 2023

@kristiinaaa trochu cifu na drotenku, alebo umývačka. 😉

aleshka_supermama
15. sep 2023

@kristiinaaa pridávam do myčky ocot. Tiez som ich mala takéto. Aj keď umývam ručne trocha octu q tieto fľaky sú preč.

kristiinaaa
autor
15. sep 2023

@vani190493 aj z umývačky ich mám takéto. Ale vyskúšam cif ďakujem ☺️

kristiinaaa
autor
15. sep 2023

@jancejance keď varím párky vôbec nepridávam soľ, alebo aj vajíčka na tvrdo keď varím tak nedávam soľ a aj tak sú takéto

kristiinaaa
autor
15. sep 2023

@aleshka_supermama ďakujem vyskúšam

cherrystone
15. sep 2023

@kristiinaaa odporucam naplnit vodou a dat za lyzicku kyseliny citronovej, prevarit na 5 minut a bude ako novy bez drhnutia.

nikolca
15. sep 2023

@kristiinaaa a aku značku hrncov maš?ja mam tefal už 7rokov varim každy deň a hrnce mam ako nove boli sice drahšie ale oplatili sa

kristiinaaa
autor
15. sep 2023

@nikolca tiež mám Tefal, kupované pred rokom a tiež neboli najlacnejšie 🙈

kristiinaaa
autor
15. sep 2023

Ďakujem za odpovede, skúsila som vyčistiť octom a ako nové 👌

lusilla
24. sep 2023

@kristiinaaa ked sa mi to stane, pri vyberani z mycky alebo pri umyvani to este prejdem s touto pastou a ako nove, len malinko dam na hubku, prejdem, oplachnem a je hotovo. Nemusis varit s octom ani drhnut.
https://www.mojadm.sk/planet-pure-univerzalna-c...