Ahojte. Prosím poraďte čím vyčistiť pásy v autosedačke - vajíčko.. od jedla...
Okrem žlčového mydla. Dakujem
Pozri do manualu, aby sa nenarusila bezpecnost. U nas je v aute zakaz jedla, takze toto nehrozi, ale grcka obcas bola
vlhcene utierky, ak by bola velmi zatentovana, tak ju umyjem vodou nejakym sposobom.
@simca06022011 voda sa na pasy praveze moc nema pouzivat, moze to narusit ich bezpecnostnu funkciu.
@cookie29 ale samozrejme :DDD a cim? ked to dieta ogrcia kyselinou tak to nenarusa? a voda to narusa? :D celu autosedacku som par krat sprchovala. Absolutne nic sa jej nestane, je to plast a latka, pasy su zvacsa z polyesteru...
@cookie29 a dokonca pasy ak sa napr. zle navyjaju (zvacsa dospelacke, starsie auta s tym mavaju uz problem) odporuca sa ich normalne v horucej vode vymocit... inak tu mastnostu a spinu z nich dole nedas.
Tiez som ogrcanu autosedacku celu povyzliekala a vsetko co sa dalo oprala...zvysok som poriadne vysprchovala a pasy normalne umyla hubkou s jarou, snad ich nenecham smrdate. Pri mensom zaspineni som to len presla tou dezinfekcnou vlhcenou utierkou..tiez si myslim, ze sa s tym nic nemoze stat, ked sa to hned poriadne oplachne.
@simca06022011 sedacku som sprchovala aj ja, dieta grcko, ale teda vyberala som polystyreny pred sprchou. A potahy idu normalne do pracky. Takze tam problem nie je. Vo vacsine manualov sa odporuca pretriet vlhkou handrickou s jemnym mydlom.
Pozri, kazdy si robi ako chce, ja viem, ze v manuale bolo vyslovene napisane, ze nenamacat. Ale teda mozno mas znacku, ktora to dovoluje....
Vo vacsine pripadov su na pasoch tie ochranne vankusiky a teda pas ako taky to nastastie schyta len zriedka. A tie vankusiky idu do pracku a daju sa aj vymenit.
Sprcha a pracka co islo vyzliect a. oprat.a co neislo to vyriesila hubka mydlo a vlhcene utierky..
@cookie29 tak sedacku sprchujes, a voda nejak specialne pasy obide??? ;) O PASY IDE... Su polyesterove.. cize to nie je polystyrenova sedacka, ze neda sa umyt...
@simca06022011 tak neviem aku mas sedacku ty, ale mne sa pasy daju dole odopnut ciastocne a teda drzat tak aby na ne voda nesla... A sprchovala som len raz, vacsinou len pravidelne cistim, pretoze nechcem aby mi kovove casti zhrdzaveli.
Pozri, nechcem sa hadat, nech si kazdy robi ako chce a ako uzna za vhodne. Ja som len posuvala informaciu, ktoru som mala od vyrobcu a aj som niekde citala, kedze som vymienala polystyren na sedacke. Nech s tym kazdy nalozi ako chce.
Ja uznavam, ze sedacka je spinavsia ako zachod :( a teda pravidelne cistenie je zaklad.
Prikladam Ti, co som dostala: (preklad google, kedze to nebolo v slovencine):
Je dôležité poznamenať, že pásy by sa nemali ponoriť do vody alebo prať v práčke. To môže oslabiť pásy a ohroziť ich bezpečnosť. Po vyčistení nechajte pásy a spony úplne vyschnúť na vzduchu. Nepoužívajte sušičku a neaplikujte priame teplo, pretože to môže tiež oslabiť pásy.
@cookie29 bezpecnostny pas je z POLYESTERU tak opevneho ze par cm pasicek mam ako voditko na velkeho psa... a vydrzi dlhe roky. Ano polystyrenovu sedacku a pod by som nesprchovala, ale pasom voda nema ako uskodit.
Cize namocit do vody bezpecnostny pas (mimochodm ako som pisala, odporuca sa to doslova do horucej vody ak sa nezatahaju aj starsie pasy, napr. ) nema ako poskodit a uz vobec nie ohrozit. Inak by obycajna grcka tie pasy rozpletala a pospravnosti by uz neboli bezpecne, cistiace zlozky utierok a pod... detto.
@sabina_00 vlhcenymi upratovacimi utierkami? Dostat aj take dezinfekcne.