Čím vyčistiť biele plastové dvere po dokončení stavby?

9. jan 2024

Ahojte,

prosim, viete poradit, cim vycistit biele plastove vstupne dvere po dokonceni stavby? Na mensej stavbe na pozemku sme dali 2x plastove vstupne dvere, ktore su zvonka antracitove a zvnutra biele plastove. Potrebovali sme vtedy rychlo uzatvorit tuto mensiu stavbu a vyroba drevenych by trvala dlho, tieto boli jedine aj na sklade - neboli sme nadseni z tej bielej farby, ale hlavne sme potrebovali, aby ta vonkajsia bola antracitova. Stavba sa dokoncila, ale dvere zostali strasne spinave, su na nich zvysky nejakej pasky, ktora nejde dobre vycistit a kopec smuh.

Nemala som odvahu cistit to nejakym Savom alebo Cifom, lebo na dome mame vsetko drevene, tak neviem, ako sa spravaju tieto prostriedky na plaste.

Viete, prosim, poradit, co s tym, ako a s cim to vycistit?

Vdaka!!!

pe_mi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
9. jan 2024

@pe_mi ahoj, vsak to, ze vyzera to hrozne - teda to u nas, akoby sme tie dvere proste neumyvali 🙄🙈 tak snad sa niekto najde, kto bude skusenejsi 🙏🏻

pe_mi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
roja01
9. jan 2024

Inak na plastove okna a parapety mal ten co ich montoval specialny pripravok. Takze popytajte sa u vyrobcu, ved oni tiez musia niecim cistit, ked ich obchytkaju.
Ja by som sa nebala jemneho tekuteho pripravku ako je Cif. Staci vyskusat niekde dole pri zemi na malom kusku. Hlavne nedrhnut, nech sa umela hmota neposkriabe.

marca12
9. jan 2024

@pe_mi purpena,ked zatvrdne,da sa zoskrabat napr.priborovym nozikom. Tiez nam ostali zaserinkane dvere aj parapety tak som to opatrne,jemne zoskrabala.

marca12
9. jan 2024

Wd cistic by mohol pomoct. Skus na kusku vyskusat,ci to pojde a nezanecha skody.

pe_mi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
betulinka1
9. jan 2024

Zalezi ake vsetky materiály na tych dverach su. My sme skočili do Obi a tam sme nasli čistice na maltu, farbu, silikon. Na tych výrobkoch je aj napisane na aky material su. Aj v Stavmate som videla. Vzdy som vyskusala na spodku a ked antracitova farba nereagovala, tak som po zmývala podla druhu cmuhy. To co neslo som pouzila taku skrabku na sklokeramicku dosku, to som kupovala v Stavmate. Tam ti aj poradia.

hefo
9. jan 2024

Môj obľúbený je "čistič na brzdy" (čím "menej ekologický", tým lepšie), ten dobre rozpúšťa zbytky lepidla a podobné veci. Len to tiež vyskúšať na nejakom menej viditeľnom mieste.

Ale ako povedali vyššie, pokiaľ je to nejaký mäkší plast, do ktorého sa to vpilo, tak s tým už nepôjde spraviť nič.

korylan
9. jan 2024

Co nešlo vyčistiť iným spôsobom,som na bielom plastovom okne docistila odlakovacom na nechty.

beata_k
9. jan 2024

Odlakovacom na nechty

pe_mi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nwnw
10. jan 2024

Litrie jary, ocot (na vapno) a nakoniec aceton, ale uz efektivnejdie by bolo to prestriekat nejakou farbou 😂😂😂😂😂.

egonsk
10. jan 2024

Plast neodolava chemikaliam, takze aceton a rozne rozpustadla a odlakovace odstrania aj antracitovu farbu a znicia tie dvere este viac, lebo naleptaju plast. Ocot iba v slabej koncentracii a kratkodobo je mozne pouzit, savo treba uplne radsej vylucit, lebo nazltne plast. Tu sa da iba skusit jar, jemna handra, trpezlivost. Kazdopadne plastove okna a dvere sa maju odfoliovat az po ukonceni spinavych prac a ak sa nove vyskytnu, MUSIA sa co najlepsie ochranit polepenim folii, ale aj ti pozor na pouzitu pasku, lebo niektore tiez narusuju povrch.
Poskodene povrchy okna a dveri inej ako bielej farby uz su prakticky opravitelne iba nalepenim nejakej celoplosnej folie, nastriekanim, alebo celkovou vymenou.