Čím vybieliť záclony?

26. aug 2024

Ahojte, čím vybieliť také staršie zajdene zaciernute záclony? Máte nejaký tipy? Babské rady alebo niečo z obchodu? Dakujem

glorikarebeka
26. aug 2024
autor
26. aug 2024

@glorikarebeka ďakujem, idem preštudovať. Normálne do práčky to dáš?

zuzanita1609
26. aug 2024

Sóda bikarbóna

adka603
26. aug 2024

Dobry den, vyskusajte "Perkarbonát sodný".
Predava sa aj online v eshopoch, alebo v DM, kde sa to vola inak a stoji to 2xtolko. Pisu tam ze je to "ekologicke bielidlo", ale nebojte sa, nefunguje to ako Savo. Da sa to naozaj pouzit na vsetko, aj na farebne pradlo, nezanechava to ani skvrny.
Ja to pouzivam na latkove plienky a detske oblecenie pri odolnych skvrnach, a vypralo to naozaj krasne, aj moja mama to pouzila na kadejake odolne, zasle skvrny, co ani nevedela uz od coho boli, zasle obliecky a textil bol cisty, ako z obchodu.
Treba ale latku nechat na noc odmocit v teplej vode s tymto perkarbonatom, a potom klasicky vyprat (moze aj nemusi sa pridat do pracky).

viestta
26. aug 2024
shee11
26. aug 2024

Prekarbonat sodný, buď Agent z Eurona alebo sa dá kúpiť aj v DM od Torta Verde. Treba ich namočiť do toho na celú noc a potom vyprať 👍

glorikarebeka
26. aug 2024

Áno normálne z prachom na pranie
Pozor potom tie sanytoli sú dva...musí tam byt na krabičke napísané žiariva biela

autor
26. aug 2024

@glorikarebeka áno, dakujen

autor
26. aug 2024
zuzanita1609
26. aug 2024

Mne sa osvedčila sóda a trochu kyseliny citrónovej. Teda,ak nechceš používať všelijaké reklamné prípravky. Ale nechaj namočené aspoň hodinu,dve . A podľa toho tiež,či sa nemenili aspoň za rok pri fajčiarovi,tie záclony 😁

kp7333
26. aug 2024

Periem v Arieli na biele pradlo, ktory obsahuje bielidlo. A pouzivam dlhsi program s predpranim.

basulaak
26. aug 2024

Perkarbonat sodny do horucej vody a namocit zaclony. Je vhodny na pouzivanie aj pre atopikov takze je to safe. Vsetky skvrny aj od paradajky mi takto zisli z detskejo oblecenia.
Je to ekologicke bielidlo

xsuzannex
26. aug 2024

Vanish na zaclony naliat v pracke do priehradky kde sa leje avivaz

oli18
26. aug 2024

Zaclony su lacne, kup nove

monillia
27. aug 2024

@oli18 zaclony sú lacné? No mňa len na jedno okno vyšla zaclona 50 e za material a to ne len "obyčajný " voál