Čím umývate podlahy?

deedol
9. jan 2024

ahojte, strasne nerada umyvam dlazky 🙂 poradte, akym pristrojom/pomockou ich umyvate vy, aby to bolo co najhygienickejsie a co najnenarocnejsie. ja mam klasicky mop uz roky (naucena este z domu), ale ten mi nevyhovuje. povysavam kludne aj 2x denne, ale to umyvanie... dakujem za tipy.

levandula7
9. jan 2024

ruky pani upratovačky, robotický mopovač/vysávač s mopom. ale potrebuješ vyššiu triedu, lebo do tých nižších sa nedá dať saponát a mopuje iba čistou vodou, čo mi príde zbytočné. na prach ok, ale na špinu trebárs v kuchyni absolútne neefektívne.

viestta
9. jan 2024

Mam strapcovy mop vileda so zmykacim vedrom. Nic lepsie som neobjavila. Praca rychla, efektivna a ruky sa ziadnej spiny nedotknu

kvadrinkaaa
9. jan 2024

Ja umývam ručne na kolenách. 😀 mam úžasný mop, ale som naučená z domu hentak a ten mop mi nevyhovuje proste 🤣

cimage
9. jan 2024

Ja mam vyledu slapaciu, ale plochu. Mne tie strapcove nevyhovuju. Tiez neznasam umyvat podlahu, radsej umyjem okna

deedol
autor
9. jan 2024

@levandula7 poradila by si aj konkretny typ, prosim?

luciaruz
9. jan 2024

Ja mám od Kärcher, podlahový čistič. Trochu väčšia vecička, ale umýva teda božsky, a zároveň aj vysáva. Keď som lenivá, tak mop s odstredovacim vedrom. Čistidlo ako také vzdy dezinfekciu, idealne savo, to vonave, nie ten žltý ekrazit.

lukbe
9. jan 2024

@kvadrinkaaa pozor na tie kolená,oni si to odnesú.

domkakvet
9. jan 2024

@deedol ja umyvam klasickou metlou a handrou.

laurita285
9. jan 2024

mop leifheit, naberiem do vedra vodu, ponamáčam mop, automaticky vyžmýkam a šup šup umyť 😀 najčistejšia a najmenej otravná činnosť, lepšie je už asi iba parný mop ale to sa mi nechcelo zas kupovať a obchodiť

guudy
9. jan 2024

@deedol mame cerstvo roomba j9+ a sme velmi spokojni aj s umyvanim. Nenechava ziadne smuhy, po miestnostiach chodi systematicky, nie nahodne. Ma ozaj dobru detekciu pohodenych predmetov, obide ich (vyhodne napr pri domacich zvieratkach-resp ich hovienkach). Kupili sme v rakuskom mediamarkte pred vianocami, mali ho tesne pod tisicku. Predtym sme mali roombu bez umyvania.

simca06022011
9. jan 2024

Profesionalny kapsovy mop. TO co vidis napr. v nemocniciach, kancelariach.. spickova vec pre mna, myslim, ze ma aj prezije.. bezne na izbu ani len vedro nepotrebujem.. byt som utierala len tak z umyvadla raz dva :DD Zalezi ake plochy umyvas.

deedol
autor
9. jan 2024

@simca06022011 byt cca 70m2, nic hrozne. len proste neznasam to, ze umyvam a furt vidim nejake spinky, doumyvam a stale to nie je ono. odporucis aj konkretny typ, prosim?

@laurita285 presne nad parnym som uvazovala, ale nemam ziadnu skusenost, ci je to fakt dobra vec.

@luciaruz nad tymto som tiez rozmyslala, lenze sme v byte, takze mi to pride obrovske, kde by som to skladovala 🙂 vy byvate asi v dome, ci? a inak tiez pouzivam dezinfekciu, ked uz, vacsinou sanytol.

simca06022011
9. jan 2024

Tak spinky ak robite tak ich budes vidiet furt :DDD ja mam Meiko, kapsovy (tj musim ho zlozit a v rukach namacat), kupuje sa drzia, tyc a navleky (mopy). Spodok vyzera takto (su aj ine znacky) https://www.janegal.sk/MEIKO/drziak-masterclip-... a k tomu je eloxovana kovova tyc, na to navleky.. na plavacky a leskle podlahy pouzivam Stargrip alebo micro... len treba si to nacvicist, umyva sa osmickami, na jeden sup celu izbu zotriem, a potom znova... Co je pre mna vyhoda, pokym som nemala psa, vobec som pred umyvanim nemusela vysavat/zametat. V byte mi stacilo vodu spravit v umyvadle, ani som sa nevedrovala na rychlo umytie...
ALe teda ako doplnok najlepsi k mopovaniu je roboticky vysavac.. ten povysava spickovo hocikedy cez den a nemas potom spinky vsade ;)

deedol
autor
9. jan 2024

@simca06022011 myslela som spinky akoze prach, co sa namoci, ale neprichyti na mop. Taketo 😂 mozno ten profi mop zotrie vsetko? 😁

levandula7
9. jan 2024

vyššie rady roborocku, napríklad s8 pro ultra

simca06022011
9. jan 2024

ano na druhy krat urcite ten mikrovlaknovy...

janinque
9. jan 2024

ja som mala parny mop Bissel, asi 5 rokov a tesne pred Vianocami odisiel, tak som kupila o 2/3 lacnejsi (ale len parny mop bez vysavaca) z Viledy a je super!

simca06022011
9. jan 2024

@levandula7 ja ma roborock asi polrocny, pozriem cislo.. ale umyva otrasne, aj ak namocim vopred mopovaciu handu, tak za sebou robi len take dve ciary.. po umyti par m2 uz robi flaky (ved jasne... fut ta ista handra, rozmazava tu spinu)... pouzivam ho iba na vysavanie, v porovnani s irobotom vysava rychlejsie, ale neviem ci kvalitnejsie, zda sa mi strasne citlivy a velmi obchadza vsetky prekazky a tym padom napr. nedojde tesne k linke a pod.. cize ani nepovysava poriadne.. :( Necahpem ci robim nieco ja zle alebo co ale velmi rada by som ho na umyvanie pouzivala :( strasne ma vytaca :DD

deedol
autor
9. jan 2024

@janinque poprosim link ak mas 🙂

milanemila
9. jan 2024

@deedol ja vysavam kazdy den řteraz, kedze maly je nonstop na zemi a tiez mam klasicky mop, to sa snazim raz za tyzden a neznasam to 🙈 na kupelne pouzivam parny karcher, len tym nechcem velmi drevene parkety.
Kebyze nekupujeme minuly rok dyson vysavac, tak kupim tento rok od nich novinku, kt ma nadstavec aj na mopovanie.

majlo1234
9. jan 2024

@viestta prosim ta, a tieto mopy vytru aj rohy? Lebo my sice mame ten “obdlznikovy” s handrou, ale aj tak musim pocupiacky utierat kazdy roh, ak to chcem poriadne(nie zeby som to robila casto, ale aj tak😂)

majlo1234
9. jan 2024

@simca06022011 tiez mame, tiez umyva na hovno. Ale to asi vsetky tieto mopovace, ono je to myslene skor ako taka kazdodenna pomoc, ze ides prec z domu, tak mu nechas umyt. Ale mu to trva zo dve hodiny, kym prejde nas dom, proste na nervy. Tak ho nechavam len vysavat

simca06022011
9. jan 2024

@majlo1234 ved ano kazdodenna pomoc, ako kazdy den mi to ma narobit flaky... :DDD a presne ten cas je tiez dost dlhy, ja to pouzivam iba na vysavanie uz, tak kazdy druhy den..

luciaruz
9. jan 2024

@deedol ja mam malometrazny byt, a mam to za dverami kúpeľne. Nahodou to je velice pohode na uskladnenie. Az sa sama cudujem, ze nam to nikde neprekaza.

guudy
9. jan 2024

@majlo1234 @simca06022011
Roboticke vysavace maju vseobecne s mopovanim problem. My sme teraz kupili tu roombu j9+ na zaklade video recenzii a prekvapivo dobre umyva. 😊

janinque
9. jan 2024

@deedol mám presne tento, akurát som ho kupovala v akcii za 72,90EUR https://www.datart.sk/parny-mop-vileda-steam-pl...

zorkahorka
9. jan 2024

Klasicky mop mam. A podlahy umyvam raz za tyzden. Uz sa stalo, ze aj po 2 týždňoch. Neprezivam to dako a pri detoch aj zbytocne. Po chvíli su rovnake

viestta
9. jan 2024

@majlo1234 ano, aj do rohu sa dostanu tie strapce. Ale pozeram, ze uz ho nikto nepredava, len nahradne strapce.

egonsk
9. jan 2024

@deedol daj si koberce ked nemas s vysavanim problem a budes spokojna 🙂 Ja byvam v RD a okrem kuchyne/wc/kupelky mam vsade koberce 🙂

deedol
autor
9. jan 2024

@egonsk nechcem kvoli prachu a pelom koberce, ked vidim, kolko ho je na zemi. vsetci traja sme alergici :-/