V záchode kadiaľ steká voda sa vytvoril vodný kameň. Nejde to ani savom. Niečo silné, čím to odstránim. Ale účinné.
Na bezny vodny kamen cistic z dm funguje super (nechat posobit cez noc) a aj cierny domestos bol fajn, tiez nechat posobit na noc. Mozes skusit, ale ked ani savo nepomohlo, tak neviem co tam mate...
https://www.mojadm.sk/denkmit-cistiaci-prostrie...
Kyselinu (octova - ocot, kys. citronovu - nieco, co ju ma v sebe, najlacnejsia cola z lidla, ...) alebo hydroxid - soda, pripadne skusat, kludne aj oboje a nechat zreagovat. Nechat na celu noc, alebo na cely vikend, ak pojdete niekam prec. Vylievam tam na noc vybublinkovane alebo stare malinovky, ...
V prvom rade skontroluj ci vam nepreteka nadrzka, pretoze ak mas vodny kamen iba v tom jarceku, tak preteka tam stale voda, z ktorej sa kamen usadza. Za mna osobne na vodny a mocovy kamen je najlepsia uplne najobycajnejsia ruzova fixinela. Nastriekat opakovane na noc
Čierny domestos a pravidelne to nim čistiť... Prvý raz počujem ze savo je na vodný kameň
@ollynka ked to mas len v jarceku, tak ti slzi splachovac. Ten treba vyriesit. Najjednoduchsie to zistis ak nejaky cas po splachnuti, povedzme pol hodiny polozis na jarcek toaletny papier. Ak bude mokry, len v jarceku, tak treba opravit splachovac, pretoze sa ti to bude robit stale znova a znova
@ollynka 20% ocot da sa kupit v kauflande, alebo pulrapid z dm najlepsia vec na vodny kamen 👍
@ollynka smirglom bx som to neskusala ale ty vies
@kulumulu123 to je ale ten jemný, to je len papier, ked sa po nom prejde rukou tak nie je ani cítiť
@ollynka rob ako myslis ja osobne pouzivam bud ten 20% ocot alebo pullrapid ten je uplna topka nastriekas na vodny kamen nechas par minut posobit potom iba zotries a mas po probleme...
Ale ak chces skus smirgel a uvidis pri najhorsom budes kupovat novu keramiku 😨