Čím odstránim vodný kameň?

ollynka
18. sep 2023

V záchode kadiaľ steká voda sa vytvoril vodný kameň. Nejde to ani savom. Niečo silné, čím to odstránim. Ale účinné.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
enoula
18. sep 2023

Na bezny vodny kamen cistic z dm funguje super (nechat posobit cez noc) a aj cierny domestos bol fajn, tiez nechat posobit na noc. Mozes skusit, ale ked ani savo nepomohlo, tak neviem co tam mate...
https://www.mojadm.sk/denkmit-cistiaci-prostrie...

ollynka
autor
18. sep 2023

@mb2021 naliať nestačilo, asi to skúsim s octom zubnou kefkou vyčistiť.

chodec15
18. sep 2023

Kyselinu (octova - ocot, kys. citronovu - nieco, co ju ma v sebe, najlacnejsia cola z lidla, ...) alebo hydroxid - soda, pripadne skusat, kludne aj oboje a nechat zreagovat. Nechat na celu noc, alebo na cely vikend, ak pojdete niekam prec. Vylievam tam na noc vybublinkovane alebo stare malinovky, ...

viestta
18. sep 2023

V prvom rade skontroluj ci vam nepreteka nadrzka, pretoze ak mas vodny kamen iba v tom jarceku, tak preteka tam stale voda, z ktorej sa kamen usadza. Za mna osobne na vodny a mocovy kamen je najlepsia uplne najobycajnejsia ruzova fixinela. Nastriekat opakovane na noc

rude_baby
18. sep 2023

Čierny domestos a pravidelne to nim čistiť... Prvý raz počujem ze savo je na vodný kameň

bibina32
18. sep 2023

@ollynka Kúp kyselinu chlorovodikovú, nalej do wc. Zavri dekel a nechaj aspoň 3h naliate, môžeš aj viac. Potom spláchni a ešte kefu vydrhni. Okno na wc nechaj otvorené, lebo je to chémia.

ollynka
autor
18. sep 2023

@bibina32 Ja to mám len v tom jarčeku kde tečie voda.

viestta
18. sep 2023

@ollynka ked to mas len v jarceku, tak ti slzi splachovac. Ten treba vyriesit. Najjednoduchsie to zistis ak nejaky cas po splachnuti, povedzme pol hodiny polozis na jarcek toaletny papier. Ak bude mokry, len v jarceku, tak treba opravit splachovac, pretoze sa ti to bude robit stale znova a znova

kulumulu123
18. sep 2023

@ollynka 20% ocot da sa kupit v kauflande, alebo pulrapid z dm najlepsia vec na vodny kamen 👍

ollynka
autor
18. sep 2023

@viestta kúpila som si ešte šmirgel vodný úplne jemný, že s tým to ide, len dúfam že nezoškriabem glazúru

kulumulu123
19. sep 2023

@ollynka smirglom bx som to neskusala ale ty vies

ollynka
autor
19. sep 2023

@kulumulu123 to je ale ten jemný, to je len papier, ked sa po nom prejde rukou tak nie je ani cítiť

viestta
19. sep 2023

@ollynka vodny smirgel, sice jemna zrnitost je tak ci tak korundovy piesok nalepeny na papieri. Korund je druhy najtvrdsi mineral, glazuru s nim poskodit mozes.

kulumulu123
19. sep 2023

@ollynka rob ako myslis ja osobne pouzivam bud ten 20% ocot alebo pullrapid ten je uplna topka nastriekas na vodny kamen nechas par minut posobit potom iba zotries a mas po probleme...
Ale ak chces skus smirgel a uvidis pri najhorsom budes kupovat novu keramiku 😨