Ahojte prosim vas riesil niekto tento problem? Zacalo mi zapachat cierne pradlo. Ked ho vyberiem z pracky uz mi vonia tak podivne ale kym pradlo stihne uschnut tak zacne vyslovene smrdiet. Po tom ked je suche je to v pohode ale ked si to na seba oblecieme a spotime sa zase to akoby zacne byt citit. Pri inych farbach mi normalne vsetko pekne vonia. Pracku mame novu a pravidelne cistim takze ta je tip top v tom problem nie je. Na cierne pouzivam gel - moze v tom byt problem?? Ale gel pouzivam aj na farebne a to nesmrdi. Prach pouzivam len na biele, uteraky, handry a pod. Este dodam ze som skusala do prania pridavat aj dezinfekciu na pradlo ale nepomohlo to. Niektore cierne kusky nesmrdia skoro vobec niektore citit dost.
Skus zmenit ten gel. Ak to predtym nerobilo, moze byt problem v reakcii zloziek v tom pracom prostriedku.
ak to nie je od novoty, nie je tam zaidna nova cierna vec (takto neskutocne nam smrdelo par nohavic, jedny z pepco ci kade detstke a potom moje rifle z neviem kade).. a nasmradlo vsetko od toho. ALE na druhej strane mne hrozne smrdi pradlo aj od gelu na cierne pradlo = napr perwoll ak si dobre pamatam. Ten rovnaky gel pouzivas aj na nieco ine??
Mne to robila tiež a zmenila som a zmenila som gel aj avivaz a pomohlo (oblečenie akoby už bolo dlho na to zvyknuté)
@really8 niekedy na 30 (ak je tam vela znackovych drahych veci) ale vacsinou na 40 lenze aj na tej 40tke to je to iste. Dokonca take starsie veci som skusila pustit aj na 60tke a detto aj tak to smrdelo potom.
@moonlight1210
@simca06022011 ano uz uvazujem ze prestanem uplne pouzivat gel a budem davat prach aj na cierne len sa bojim aby nam to potom nevybledlo
@janulka155 mne to robi pri hocijakom gely aj avivazi ale len to cierne mi tak reaguje
To je gélom, používaj prach normálne. Ja som sa s tým tiež trapila. Gel sa usadza na stenách pracky, nemusi sa dostavit vysledok hneď, ale časom sa dostavi
raz tu ktosi pisal, ze cierne pradlo smrdi prave kvoli tomu ze je napustane (odfarbovane) tou ciernou. ja som tiez s bielym, farebnym nemala problem, ale cierne kym bolo mokre smrdelo. prestala som ho prat s gelom, pouzivam len prasok a uz nesmrdi.
mam uplne rovnaky problem...Dokonca teraz som vybrala zimne veci zo skrine a otrasne smrdia (nesmrdeli na jar, boli cerstvo oprate).
Aky prasok pouzivate na čierne?
@lindus_esterka
@tramtada31 dakujem baby tym padom ja uz ten gel pouzivat ani nejdem aj som si myslela ze to proste ta cierna farba s tym gelom zle reaguje. A nebledne vam cierne z prachu?
Ja periem všetko denkmit fialový prášok
No hlavne neprat na krátky program na málo stupňov a najskôr vyčistiť práčku 😉
To iste...niezeby uplne smrdelo ale naozaj nevonia, pouzivam gel a farebne a biele pradlo su okay...tak neviem
to bude najskor tym, ze mate doma vlhko. bud to treba susit vonku, pri odvlhcovaci alebo v susicke. moze byt, ze uz je to tak zatuchnute, ze treba najskor vyprat v sanytole a na vyssej teplote.
@autorka, tiez pouzivam fialovy denkmit ako marcelka, pradlo mi bledlo aj z gelu, tak pouzivam obrusky na tmave, su super. Akurat cierne ponozky ktore boli na chodidlach bezove su teraz na chodidlach tmavosive 🙃
Ako ktoré, trička v pohode, rifle nie až tak. Ale radšej mat vyblednute gate ako smrdlave😀 ja už som chcela novú pracku kupovat, lebo pokial som nezacala pouzivat prach, nevedela som s tým nič spravit
@katkaseiner o tomto som niekde citala, ze to robi avivaz. Ja som tiez vytiahla z vakuovych vriec oblecenie a taky smrad.. a stalo sa mi to uz niekolky krat.. takze som to muslea vyprat znovu vsetko.
ja si aj tak myslim, ze je to farbivami a latkou.. a duplom ak je to od novoty tak.. nie iba gelom. Hlavne ak si gely postriedala, nepouzivas ten isty... atd. A stale to smrdi. A smrid iba cierne. Predpokladam, ze pracka vycistena, neprepchavas to, nedavas prilis vela gelu/avivaze a neperies na 20 minutovom programe a riadne sa to vyplacha..
Prach na pranie je aj na farebne, ale treba dodrzat davkovanie, vsak na skusku mozes male balenie kupit nejake a vyskusas.
Ahoj, tento problem sa mne prejavil ked som si kupila novu pracku. Musela som zmenit svoje pracie navyky, uz periem len s pracim praskom a nie s gelom.
A podobne ako ty som to zaznamenala predovsetkym na ciernom obleceni. Uz som si myslela, ze mi sibe.
Mam samsung pracky, predtym som mala AEG, ale mam pocit, ze tento samsung absolutne neperie tak dokladne ako AEG! A popritom mala take dobre recenzie 😭😭
Mám rovnaký problém, aj zo sušičky rovno po vypratí smrdí.Prosím Vás aký konkrétne prach na čierne používate? Vďaka
Na kolko peries?