Ahojte, posledné dva týždne sa mi objavili chrobaciky v kuchyni, je to na zemi,alebo v miskách, buď už zdochnute, alebo ešte živé. Z čoho to môže byť? Ďakujem
Ja to zväčšené, chrobáčik je malý, cca 2-3 mm
aj to lieta? nie je to moľa?
@miskajerry nelieta to, nie je to mola, je to taký tvrdší chrobáčik. Keď nájdem ďalšieho, skúsim odfotiť lepšie
Vyzerá ako potemnik skladový, asi si si doniesla v múke alebo v niečom podobnom. U nás pomohlo len vyhodiť všetky sypké potraviny a vydezinfikovať skrinky.
To je taký ten tvrdý chrobáčik?? Z času na čas s nimi bojujeme, všetko všetko popozerať, už sme ich mali klasicky v múke, ale aj čaji, semienkach, koreninách, či piškótach 😅 takže fakt všetko prehrabať
Mám to aj v izbe, kde mám papiere
Už som našla, ide mi to zo skrinky s korením ☹️
Tiež som mal v kuchyni podobné, liezlo mi to z čaju, nevedel som že z ktorého, bolo tam snáď 15 rôznych, tak som vyhodil komplet všetky, celú skrinku som potom octovou vodou vyčistil a odvtedy mám pokoj
Som vďačná za túto temu, lebo prvykrat v živote som si ich teraz našla. A celkom dosť, že sa sem tam pohybujú po kuchynskej linke. Idem robiť generálku, všetko vyhodiť a vyčistiť snáď to pomôže