Chcem mať vôňu v dome

24. feb 2024

Ahojte. 30ročný dom, byvali v ňom mladí ľudia s deťmi, neviem prečo ale je tu zápach, neviem, čo mu ho prirovnať. Dom sme si vymaľovali, kupili sme si gauč, postele, obyvaciu stenu, ostala tu 30rocná kuchyňa a 2 skrine, ktoré som si zrenovovala a dala voňačky a voňajú.. a ja tu stale citim zápach, občas sa nam v dome vyskytne plieseň, ktorú ošetrujeme, tento rok budeme zateplovať, tak snáď tu pomôže, uz som skusila prať prádlo v puelle, chvilku tu vona, ale potom zas nie, mam aromadifuzer s eukalyptom, ale to tu ani necitit, spreje z obchdoov maju tolko chemii, synovia
su alergici, dcera migrenička, takze to tu nechcem davať a striekat, skusala som to do elektriky, to som citila len okolo tej vone ako som presla inak ani nie.. niekedy mam pocit ze sa zblaznim 🤣🤣🤣 vetram denno denne ako blazon co mi to tu smrdi a nedajboze ked varim, čo by ste mi poradili ?

pribinak
24. feb 2024

Smrdí dom aj druhým, alebo len tebe? Môže to byt veľmi subjektívny pocit

viestta
24. feb 2024

Ked mate plesne, tak vam smrdi zatuchlina a plesne z vlhkych murov. Kup odvlhcovac, zide sa ti aj ked zateplite, lebo pod zateplenim ostane uzavreta vlhost v muroch a ta sa bude odparovat len do interieru, prve dve zimy to bude este horsie ako je teraz. Mozes kupit taky co ma aj cisticku vzduchu, tym padom eliminuje aj pachy.

iveta7677
24. feb 2024

Kúpte Ceresit tabletky veľmi pomáhajú na vlhkosť.

viestta
24. feb 2024

@iveta7677 ceresit tabletky su akurat tak na dve veci. Ked maju vlhky dom, potrebuju tahat litre vody z murov, tjedna tabletka ceresitu stiahne tak liter za tyzden. My sme kupili elektricky odvlhcovac a ten na zaciatku stiahol 8 litrov vody za pol dna. Po mesiaci sme zacali pocitovat ucinok. Ceresitov sme mali asi 10 porozmiestnovanych, boli to vyhodene peniaze.

simsalabim
24. feb 2024

Skor ako Ceresit by som navrhla odvlhcovac na elektrinu. Ten toho vytiahne zo vzduchu vela, niekolko litrov, na rozdiel od kvapiek, co vytiahne Ceresit. Ten je dobry tak do komory.

minenkak
24. feb 2024

Určite elektrický odvlhčovače a stále pustený a ak idete zatepľovať to ho potom ani nevypnes a ak máte starý dom ,s tými fakt hrubými múrmi to ani nezateplujte,to je uplne zbytočne

mandzula
24. feb 2024

@autor v prvom rade zisti pricinu vlhkosti, potom ju odstran a az potom zatepluj, inak si z domu urobis vanu.

iveta7677
24. feb 2024

@minenkak keby zateplili mohli by plesnivieť múry.

iveta7677
24. feb 2024

@viestta áno ceresit je taka zastaralá metóda. My sme dávno, dávno mali.

autor
24. feb 2024

Ceresit mame, a ano, pach citia aj iní, zevraj uz nie tak ako pred tym, ale citit to je.. asi budem uvazovat nad tym elektrickým odvlhcovacom inak to nepojde
A co aa tyka tych murov, no pricina je a vzdy pred tym bola slabým kurením, tak teraz sme to o 4 stupne zvýšili, mozno sa to trochu zlepsilo, ale nie moc .. preto to ideme zatepliť
Ale ta vona aspon keby tu bola a je mi jedno co, ci vanilka kvietky bylinky 🙈

minenkak
24. feb 2024

Ste si istý s tým zateplením

heidy222
24. feb 2024

Určite elektricky odvlhčovač, my sme bývali v staršom dome a veľmi to pomohlo. Ja varievam korenisté jedla a stále cítiť doma jedlo , jedine čo pomáha je klasická aroma lampa so sviečkou a esenciálny olej napr borovica, citron

viestta
24. feb 2024

Ked mate vlhke mury zo vzlinajucej vlhkosti zateplenie narobi viac skody ako uzitku. Mate zistenu pricinu vlhkosti v muroch?

egonsk
24. feb 2024

Na kolko kuris? Kur aspon jedno obdobie v celom dome na 25-26'c a dom sa ti vysusi, potom sleduj vlhkost, nech neni cez 50% a uvidis ci smrad zmizne.
Skoda, ze nevies definovat ten smrad.... ak by predtym v tom dome byvali bezdaci, ktori ostievali mur a kadili na podlahu, tak to treba vysekat, vydezinfikovat do hlbky, nanovo omietnut a modlit sa, aby znovu nezacalo prerazat. Pozeraj ci nemas vlhke mury od podlahy (z omietky opadava farba, robia sa mapy), ak ano, tak vela zdaru pri odizolovavani..

obkladac
24. feb 2024

Pokiaľ je problém s hydroizoláciou tak vône nepomôžu jedine podrezať.

marcellka32
24. feb 2024

Ktorý elektricky odvlhcovac odporúčate do domu ? Ďakujem

nops
24. feb 2024

Niekedy nie je dobré zateplovať, zvlášť ak sú hrubé pôvodné múry.A čo je pod domom.Mal by vám to niekto pozrieť. Podrezať,injektaz,sú aj iné možnosti

refly
24. feb 2024

Ako píše zbytok, treba riešiť príčinu smradu. Pchať na to voňavku je asi ako dať náplasť na zlomenú nohu. Smrdieť to bude tak či tak.

nominka86
25. feb 2024

Ja napr.puellu dávam aj do vonnej lampy..je to vlastne olej,tak prečo nie. Krásne to rozvonia byt

zuziiiii
29. feb 2024

@viestta presne aj my tak najskôr ceresit zbytočne vyhodene peniaze
Potom odvlhčovač parada

mamutka
29. feb 2024

Píšeš, že si dvierka z kuchynskej linky renovovala? Ale s linkou ste nehýbali? Viete čo je pod ňou a za ňou? Nechcem strašiť, ale tam dokáže všeličo prežiť plodný život, aj dožiť….. ale snáď ste to cele rozobrali a prečistili. Potom už len ten odvlhcovac. Na vôňu je fajn dať variť pomaranče nakrájané do vody, s celou škoricou, klinčekmi. Ale to ti zase bude zvyšovať vlhkosť, ako to budeš pomaly variť

eliska13
29. feb 2024

To budú múry, tá pleseň vlhkost

leadan
29. feb 2024

Píšeš že ste vymaľovali? Starú omietku ste nedávali dole? Lebo ak v dome býval tuhý fajčiar čo fajčil vnútri v dome, ta omietka je tým nasiaknutá a cítiť stále taký puch z toho. Ja si myslim, že keby to bolo nanovo omietnuté, a vyhodili by ste aj tu kuchyňu a skrine, či čo ste si nechali.., nemali by ste smrad. Možno tí čo bývali pred vami nekurili, alebo len veľmi slabo a mali zatuchnutý dom. Si si istá, že tá 30 ročná kuchyňa nie je zatuchnutá? Nie je ta kuchynská linka postavená na múre na severnej strane? Keď sme bývali kedysi v byte, kupovali sme ho od jednej pani, ktorá bola sama v 3 izbáku a v jednej izbe si spravila sušiaren na prádlo a v ďalšej nikdy nekúrila, lebo tam nechodila a v tretej bývala a trvalo nám 3 roky pokým sme byt dali “dokopy” kurili sme na 27 a striedavo 5 x denne vetrali na pár minút a odsávali vlhkosť. Ale podarilo sa, keď sme sa po piatich rokoch sťahovali, predávali sme parádny byt, suchý, voňavý. Na oknách v zime už ani kvapka vody zvnútra. Keď sme tam začali bývať sme v zime na noc museli na parapetu dať handru, lebo voda nam tiekla z okien na podlahu.

bora0123
29. feb 2024

My sme mali rovnaky problem ked sme kupili byt, a zistili sme ze v kupelke bola pod kachlickami cela stena komplet plesniva 🙈 lebo ten majitel pred nami tam tie kachlicky dako fusersky nalepil, hroza, komolet rekonstrukciu kupelne sme spravili a od vtedy je pokoj...
Ale co celkom prevonia byt je ak mas roboticky vysavac a das pred neho kusok vreckovky pokvapkany esencialnym olejom, pekne to roznesie vonu vsade po byte, este su aj recepty na domace difuzery s esencialnymi olejmi (vodka plus destilovana voda plus esencialne oleje, da sa to pouzit aj ako sprej) a tie su super, pripadne si kup take tie misky s lavovymi kamenmi a tam to nakvapkaj, ja mam flasticku so susenymi kvetmi ale ta nie je tak otvorena ako tie misky takze ju citit len na tom stole kde je 🙂

zuzu1304
29. feb 2024

Akú máte vlhkosť v dome? Koľko percent?

bubinkaaa
29. feb 2024

@zuzu1304 presne to isté som sa chcela opýtať aj ja😉👍

bubinkaaa
29. feb 2024

Osobne si myslím,že pleseň bude pod tou kuchynskou linkou...preco ste ju vlastne nechávali,keď ste všetko dali nové????...

simca06022011
29. feb 2024

Tak v dome môže smrdiet kadečo. Vonacky nepomôžu. Záleží aj na druhú smradu, môže proste "smrdiet" dom. Doslova. Tiež nerozumiem prečo 30r linku ste nevyhodili ale ak je smrad rovnaký všade, tak nemyslím ze to bude z kuchyne/ linky. Môže to ísť z povaly, stien, podlahy.... kadecoho. A plesen nie pravé vonia.to co odstraňujete jd iba to co vidíte...

simca06022011
29. feb 2024

@nominka86 až na to ze dychas fajný sajrajt. Nie je to určené na ohrievanie a vyparovanie do vzduchu a dýchanie ľuďmi... ale tak prečo nie. Pri astmatikoch určite veľmi vhodné tiez...

bubinkaaa
29. feb 2024

Ešte sa chcem opýtať na akej svetovej strane máte tu kuch.linku?ak je na severe tak tam bude iste pleseň