Bzdochy v byte

24. okt 2024

Prosím vás aj vy ich máte toľko? Ja len otvorím vetracku kde je sieťka a mám ich v izbe dve. Odkial sa tam dostanú keď tam je sieťka? Denné nájdem v byte aj 4,5. Už ani prádlo nevesiam na balkóne. Čo s nimi ? Len to prečkať? Bzdocha stipe ?

motylik273
24. okt 2024

Pripnem sa

yeon_bouw
24. okt 2024

Tiež sa čudujem, kadiaľ sa vždy dostávajú dnu, keďže otvárame iba okná, na ktorých máme sieťky. Teraz, ako sa ochladilo, mám pocit, že sa viac tlačia dnu. Ja ich dám do pohárika a eskortujem von 😀 neviem, čo iné s nimi, zabíjať ich nechcem. Ani neviem, či hryzú, nezamýšľala som sa nad tým

h2
24. okt 2024

Je ich tohto roku strašne veľa. Nechápem, ako sa dostanú dnu, ale v porovnaní s komármi napríklad sa dajú pomerne ľahko chytiť. Ja ich tiež vyhadzujem von, nezabíjam ich, lebo strašne smrdia, keď ich rozpučíš. Či štípu, neviem, ale nikdy ma žiadna nepoštípala a to som ich držala v rukách už veľmi veľakrát.

zuzuliennka1
24. okt 2024

treba sietky a ramy okien postriekat octom

jana_eyre_2
24. okt 2024

Bzdocha sice stipe ale nie je to časté, určite neútočí.. nikdy som nezazila že by ma stipla, pritom ich bežne vyhadzujem von (neskôr už som začala do toalety).. len smrdí keď ju zabiješ.. skodca je to najmä na záhrade, keď kvôli nim vysychaju rastliny, inak v domove je to len otravný hmyz . na jeseň sa ťahajú za teplom, preto sa vždy v tomto období objavujú v domácnostiach.. my ich voláme ferďo.. treba mať sieťky na oknách a zatvárať dvere..

dominikamacakova
24. okt 2024

Ja som sa (aj) kvôli tomu sťahovala, takže neporadím čo s nimi 🤷🤣

nyusika
24. okt 2024

@zuzuliennka1 tak to smrad z bzdochy jer stokrat znesitelnejsi...kks umrela by som
navyse, ten octovy smrad sa tam udrzi par hodin, to budete kolkokrat denne liat ocot na omietku a okna ?

usla35
24. okt 2024

Myslim si ze bzdochy nestipu, no ten smrad. Brrr. Vcera nas pes jednu zozral a ked bol pri nas som sa cudovala co to tak smrdi. 🙈

zuzanaete
24. okt 2024

Prepchaju sa aj cez sietku. Chytim ich servitkou a splachujem. Tymto sa vyhnem smradu. Treba vydrzat. Skonci to.

simsalabim
24. okt 2024

Oni sa vedia prepchat medzi sietkou a okrajom okna. Ja na jesen tieto okraje prejdem obyc lepiacou paskou a je klud. Potom ju dam dolu.

nyusika
24. okt 2024

@usla35 smrdia len vredy, ked sa zlaknu a vypustia ten smrad...ked ich rychlo chytis do servitky a vyhodis, nic necitit....alebo ked ich rozpucs, to je kentus jak fras

lucia13022023
24. okt 2024

My sme sa o tom tiež s mužom bavili. Za celé leto sme nemali doma muchu, komára, žiadnu haved. Ale tieto bzdochy je nechápem odkiaľ idú. Všade mame sieťky, všetko je utesnene. A aj tak si nájdu cestu

usla35
24. okt 2024

@nyusika no ved preto tak aj smrdel ten nas pes 😀 a to som iba cuchala ze to co je aky divny puch, skoro ako zhorenina alebo ani neviem k comu to prirovnat 🙈

nyusika
24. okt 2024

@lucia13022023 ja som ich do bytu najviac nanosila v bielizni, ktora sa susila na balkone, prisaham.

stokrat som to vytriasla, kym som to do bytu dala a tie bestie sa aj tak dostali v nej dovnutra

kat_
24. okt 2024

minulu jesen som prala tenisky, dala na balkon susit a ked som ich brala spat, 11 bzdoch som odtial vytriasla, grc

luxus10
24. okt 2024

dnu-tou skarou na okne, kadial odteka prebytocna voda von.......

tamtamka26
24. okt 2024

@luxus10 presne tak, ja som to nechcela deťom veriť, ale tiež som ich pár našla v ráme okna zakliesnené. pre ľudí sú neškodné, vraj ani neštípu, "iba" smrdia. ale keď zaspávam a začne to tam bzučať, je to nechutné. muž mal minule jednu v trenírkach (po sušení na balkóne 🙂 ), nevedela som sa prestať smiať 😀

kikusenka1
24. okt 2024

Nestipu. Je to invazijny druh a žiaľ na Slovensku nemá nepriatela co by ich zral. Raz som čítala článok ze na ne pomáha mydlova voda v rozprasovaci ale ci to funguje netuším

liusa82
24. okt 2024

my ešte keď sme bývali v byte tiež som ich tam mala milion.Ale ani tu v dome sa tomu nevyhneme.Minule som si doniesla bzdochy do domu keď sme chceli zapáliť krbovky. Boli vonku na dreve .Aspoň že bola taká pekná zelená😀 tie hnedé špatné neznášam.Tieto sú ešte ako tak.Ale tiež ich máme hlavne na dverách domu alebo fasáde.Vyhrievajú sa.Toto je klasika na jeseň všade

biba_18
24. okt 2024

mne ani tak nevadí že sú dnu ako to, že keď to lieta robí to rachot ako keby letel vrtuľník, zakaždým sa zľaknemm hlavne keď nalietavajú na tú jednu lampičku pri ktorej čítam ... keď ju nevidím je ok, keď ju vidím, ide do wecka (neotváram na noc dvere na balkón nech nevletia dnu ďalšie ...)

yeon_bouw
24. okt 2024

@liusa82 môj muž na tie zelené hovorí, že sú ešte "nedozreté" 😀

zuzuliennka1
24. okt 2024

@nyusika 🤦🏼‍♀️ ved ale zvonku na okna, nie v byte to striekat.
mne to zabralo. otvorila som okna, kde mam sietky a teda sa pouzivaju - dokoran a osprejovala kraje, a okno zavrela. Na balkone takisto, okolo dvier. Tiez zvonku samozrejme. Ziadny octovy smrad v byte
a nikde nepisem nic o “liati octu na omietku”😂🤦🏼‍♀️ treba citat s porozumenim trosku

lenik98
24. okt 2024

Ja som ich tento rok zasliapla aspoň 30 a ani jedna nesmrdela.. prečo? 😄 Ale otravné je to veľmi