Ahojte.Vie mi prosím niekto poradiť aký program mám nastaviť na práčke,aby mi to poriadne opralo spodné prádlo,hlavne ponožky.Mame práčku TECHNICAL.Ďakujem
Daj cotton 40
Minimálne cotton 60.
Ja pečiem spodné prádlo na 60.
@gribka1 to cca koľko bude prať?
@maminuska33 ved sme ti tu minule davali link, kde si si mala pozriet navod, je tam pri kazdom programe teplota a cas...to si ozaj jednu vec nevedela urobit, ked sme to uz my za teba vygooglili? 🤦♀️
Hlavne daj kvalitný prášok a prať na 60, koľko bude prať vieš iba ty, aké dlhe máš programy. Vyskúšaj a uvidíš.
@klarissa25 Tak všetko moje spodné prádlo či ponožky sú na 40st. odporúčané, tak neviem.
@gribka1 ale baktérie to nezničí, spodné prádlo musí ísť aspoň na 60. Výrobcovia tam vždy dajú nižšie teploty kvôli reklamácii.
@michaela329 No jasné, 60st. potrebuješ, ale vytiahneš už len handričky, A čo žehlenie?
@gribka1 ja periem takmer všetko na 60tke. A nezničili sa mi veci. Samozrejme nie je to polyester ani bavlna taká, že priam ako sitko, ale je to kvalitná bavlnená tkanina. Tá sa ti nemá prečo pri 60tke zničiť.
@lenkakravcova Tak ja niekedy aj na 40, ak periem niečo s nižšou teplotou, šmyknem jednu vec do prania. Potom prežehlím. Súhlasím s tebou, len ma napadlo, či by nebolo dobré sa okúpať v 60st. vode, aby sme zo seba tiež zmyli všetky baktérie.
Až teraz som si všimla ten môj preklep
*periem
@gribka1 handričky? To máš spodné pradlo z nylonu? Spodné prádlo mam bavlnené, kvalitné. Prežije aj 60tku aj sušičku. Určite netravim čas žehlením spoďárov a ponožiek. Plus ak občas ten práčke nedáš pranie na vyššej teplote, zasmradne.
@michaela329 Užije si aj 60 aj 90. Aj kvalitný prací prostriedok dostáva. Ale, aj takéto niečo sa dá prečítať o 60, úplne všetko nezabije.
„Nemožno sa na to spoľahnúť, že zabije všetky baktérie, najmä ak pračka dosiahne túto teplotu iba na krátku dobu – väčšinou sa táto teplota nezachová po celý cyklus."
@gribka1 takže 40 ešte horšie. To tým baktériam neurobí vôbec nič. Pozri, per si pokojne prádlo ako chces, no nerobíš to dobre. Mne to môže byť jedno, že si uzenies vaginozu, prípadne si popestujes plesne v ponozkach.
@gribka1 Nerozumiem čo myslíš tým zmyť zo seba všetky baktérie.
Ľudské telo predsa obsahuje na povrchu aj baktérie ktoré nám chránia pokožku. Okrem toho pri 60tke by si poškodila aj svoju kožu.
Naopak v spodnom prádle sa hromadia baktérie z vyučovacieho traktu, ktoré je potrebné nejakým spôsobom odstrániť, ideálne všetky.
Nežehlim. Nechce sa mi. A nechcem používať silné dezinfekčné prášky, tak periem na 60tke. To mi príde ako najlepšie riešenie pre dezinfekciu.
tie čo periete na 40 dávate aspoň dezinfekciu do priania,či to len necháte všetko v tej chladnej vode pomiesat
@lenkakravcova Dávam trošku srandy do tejto vážnej témy, preto sa smejem, že ak ostávajú nejaké zvyšky na spodnom prádle, tak to musia byť aj na nás, na tých miestach. Takže stačí nám sprcha a tie inkriminované miesta sú ok? Neostanú tam žiadne baktérie? To ber len s humorom. teraz vážne, ak periem posteľné, šmyknem tam spodné prádlo na 60. Ak periem farebné trička napr. a mám tam jedne spoďáre, tak ich tam šmyknem a vyperiem na 40. Potom prežehlím, ja nemám problém so žehlením. Ale asi ma ohrozujú nejaké diagnózy vyššie uvedené, takže to musím napraviť.
@maminuska33 ja všetko periem na bavlna citrón 40 stupňov a dávam úspora času čiže za 1 hodinu mám všetko vyprané
@andrejka1974 co to je bavlna citron?
@michaela329 odkial mas prosim spodne pradlo kvalitne ?
Lebo ci si ja kupim triumph ,intimissimi,alebo jednoduchsi bonprix,po 60tke by sa rozpadli....
Mam nohavicky cisto bavlnene, ale mam aj take,kde je bavlna a cipka Tak ta cipka by veru neprezila....
@fantaghiro21 zatiaľ najlepšie Slovenka. A to aj mužove. Aj Bonprix mával napríklad dobré, ale posledné tri roky to nie je ono. Čipkované nekupujem.
Pri 40 používam sanytol gél, alebo sanytol dezinfekciu miesto avivaze alebo z dm. Alebo sanytol prášok na škvrny čo sa pridáva do prania.
Mne sa zatiaľ ponožky na 60 vždy zrazili a boli situácie kedy som aj niekoľko týždňov musela dezinfikovat. Ako bradavice u dieťaťa. A skúste prezehlit ponožky.
Čo sa osvedčilo pri ponožkách aplikujeme aj pri ostatnom. Hotovo.
Na koznom inak pri problémoch ako najúčinnejšie odporúčajú práve žehlenie.
@michaela329 tak to bude asi to,ze ja mam rada cipku 🙂po 60tke by boli z nej len nitky...
Ale pridavam do prania ocot
Nevydenzifukuje uplne ako na vyssej teplote,ale neuskodi a dokonca aj pradlo je maksie....
@minenkak dobra otazka ... ja periem sama vo svojej domacnosti cca 20 rokov, na 40tke, cyklus trva hodinu, zijeme, sme zdravi, aj psychicky, aj fyzicky. Periem spolu tricka spolu so spodnou bieliznou, ponozkami, ja to vobec neprezivam. Iba deti co maju po treningoch velmi spinave ponozky, tie dam na 60tku a ... beda mi, dam to spolu s perinami napriklad. Svoje pekne spodne pradlo dokonca periem iba rucne, ci na kratkom cykle na 30tke.
@andrejka1974 ako sa dá dať úspora času?
Spodné prádlo na 60-tke, mám aj cyklus "hygiena" ktorý sa práve na toto odporúča a práčka udržiava teplotu vody po celý čas prania na 60 stupňoch
ja sa smejem, nic v zlom, ale kde my ako ludstvo skoncime...