Ahojte aký odporúčate prášok na pranie keď prádlo následne dávam do sušičky? Kapsule Ariel naozaj nie sú vhodné?
Ja len tie pouzivam
A co to ma spolocne so susickou v akom prasku,kapsulach peries? Aj ked to operies v rukach a v mydle,das do susicky tak sa nic nestane🙄
@taminka1986 že napríklad Ariel je 3v1 a obsahuje aviváž (kapsule)
@slavomira236 aj tie s obsahom aviváže alebo sú aj bez? Rada si nechám poradiť lebo predajca mi vravel že aviváž nepoužívať a doma mám ešte balenie Ariel 3v1 čo má v sebe aj aviváž nejakých 60 kapsúl tak či ich vyhodiť a hľadať iné alebo čo s nimi....
@autorka Normalne do prania hodin kapsulu (Ariel,Persil,ake prave mam) a ked pracka doperie,zapnem susicku. Neviem,nic sa za roky prania a susenia nestalo. Ten predajca asi myslel,ze pocas susenia nepridavat avivaz,aspon ja to tak chapem. Pocas susenia mozes pridat specialne vonave papieriky do susicky,ale ja nedavam nic.
Je úplne jedno aký prášok, či gelci kapsuly. Ale ja som prestala pouzivat avivaz.
Ide len o to, že pri sušičke je avivaz v podstate zbytočná, do prania sa dava kvôli zmakceniu a vôní, ale v sušičke sa jej účinok co sa týka vône stráca, a pri sušení je prádlo mäkkucke aj bez avivaz. Ak chceš niečo kvôli zvýrazneniu vône sú špeciálne papieriky do sušičky.
avivaz sa nepouziva pri susicke preto, pretoze zmakcuje pradlo, a teda trochu uvolnuje vlakna - a susicka, teda filtre sa potom rychlejsie zanasaju a aj susenie dlhsie trva.
v ziadnom navode na susicku ale nemas vyslovene zakaz avivaze, ale aj tak je zbytocna 🙂 avivaz zmakcuje pradlo, to iste ti ale spravi susicka aj bez nej, celkom fajn je pouzivat opakovane take plastove gulicky do susicky, tie pri suseni pomahaju prevalovat a prevzdusnovat veci, teda susi sa rychlejsie a veci su aj jemnejsie, makksie
(gulicky je lepsie pouzivat ked davas prat normalne plnu pracku, lebo ich trochu samozrejme v bubne susicky pocut, ale nic strasne)
na pranie obyčajný prášok a nie aviváž, ale parfém na pranie, perfektne vonia prádlo
Prášok použi aký chceš, s kapsulami nemám skúseností.