Dobrý deň, akú dezinfekciu by ste použili na rozne gastro spotrebiče? Napríklad mame gril, ktorý by sa nemal zakaždým umývať jarou, alebo mixer ma ťažko dostupné miesta, na dezinfekciu stierok lyžíc keď potrebujem pracovať čo najsterilnejšie pri zaváraní. Predpokladám, že ideálne bude asi na báze alkoholu. Videla som aj izopropanol, ale nemám vôbec skúsenosti, neviem ani či je to vhodne na každý materiál. Nejaké rady prosim?
Nepreháňaj s tou dezi 🙏🙈
@viestta ide mi hlavne o tém gril a mixer. Ten gril sa fakt nesmie často jarou umývať, takže len škrabka a utierka… len ono to reálne nestačí, je z toho cítiť zápach. A mixer teda mám taky, že pod tie nože nevidím a už sa mi stalo veľa krát, že som tam nechala kus nejakeho humusu. Tiež sa nesmie rozoberať po každom použití. Nie som žiadny germofob 😂
Vies ako sa najlepsie cisti mixer? Nalejes do neho teplu vodu (nie vriacu, hodne teplu) a nechas par minut bezat. Ked uz chces uplne ist do cista, tak pridaj do vody dost octu. Gril neviem aky mas, ale rosty sa zvycajne daju umyvat v umyvacke. Z nasho zahradneho sa celkom pravidelne chodia rosty rochnit do umyvacky. Ale ten je nerezovy. Zvysok bordelu sa vypali
@viestta to s tým octom je fajn nápad, len neviem či to nepoškodí ten plast. Tie platne z grilu oni sa samozrejme v umývačke umyjú úplne super, akurát som nedavno zistila, že sa to tým strašne opotrebováva a najlepšie je to čistiť len škrabkou a utierkami a ešte potom následne ošetriť olejom. Proste odmastovanie tomu robí zle. Náhradné platne stoja jak polovica grilu tak by som nerada o ne prišla.
Ty mas spotrebice z pavuciny? Prepac, ale toto vsetko citam prvykrat
Mixery mam rozne, co ide rozobrat, sa rozobrat moze zakazdym. Gril mam elektricky uz druhy, predtym som mala na drevene uhlie, ten som skrabala. Nerobim ziadne caviky. Hlavne, nech nevojde voda do motora, do zastrcky. Ak mas s grilom problem, griluj v alobalovych miskach, alebo na prestretom alobale.
Neviem co sa chystas zavarat, ze potrebujes asepticke prostredie, ale ja na zavaranie pouzivam vsetky bezne kuchynske pomocky bez specialnej dezinfekcie. Akurat na lekvare mam jednu extra varechu. Nesterilizujem ani flase, ani viecka, staci ich oplachnut horucou vodou. Umyvam vsetko v umyvacke, co do umyvacky nechodi, normalne v dreze so saponatom.