Ako vyčistím trúbu?

12. sep 2023

Ahojte ako vyčistím trúbu kt sa dlho nečistila ? pouzila som aj odmastnovač za studena ale vzadu na spodu trúby ostali take hrudky zapeceneho niecoho a nozikom sa to bojim skrabat. prosím poraďte niečo 🙂

kacena4
12. sep 2023

odmastnovac na trubu? 2-3x s odstupom dna a zide to zazrane. nastriekas, nechas posobit a zotries, je to riadne svinstvo takze mne vzdy pustilo aj niekolkomesacna ci rocna spina v trube

thoughtfulweirdo
12. sep 2023

@kacena4 Prosím, máš nejaký konkrétny obľúbený? Aj ja sa trápim s jedným zapečeným miestom v trúbe a asi som kúpila slabý prostriedok 😅

panipanka
12. sep 2023

do horucej vody si daj rozpustit kapsulu do umyvacky. mne sa tym dari ocistit aj mastny gril, pekace ked su zapecene. kolko krat ked mame aj podlahu na zemi dost zacapkanu, zvlast ak sa chodi na boso, tak aj tie cmuhy na podlahe zvladne umyt

kacena4
12. sep 2023

@thoughtfulweirdo japouzivam cif alebo fixanelu cistic na trubu

viestta
12. sep 2023

Daj do pekaca vriacu vodu, zapni ruru na 90° asi tak na hodinku, bordelicek sa napari a potom ide dole jednoduchsie

zorkahorka
12. sep 2023

Nastriekaj a nwchaj nuekolko hodin posobit - aj cez noc. Ide to dolu lahsie

bylinka25
12. sep 2023

Ja používam sprej z Lidla, originál určený na rúry.
Nastriekam celý vnútrajšok, nechám pôsobiť a potom zotriem suchým obrúskom.
Tiež aj dvierka umývam, odskrutkujem lištu na dvierkach, vyberiem sklo, prejdem okenou, utriem do sucha a založím späť.

ivetz
12. sep 2023

nedám dopustiť na "well done - odmasťovač za studena" - vždy si poradil s každou mastnotou

autor
12. sep 2023

@ivetz to mam ale priskvarky nedal dole

ivetz
12. sep 2023

@autor nechaj to pôsobiť dlhšie a na tie prihorené miesta nasyp sódu bicarbonu; mne toto zabralo vždy, ale nemôžem tvrdiť, že to bolo také ako u teba. Vyskúšala by som dať do zapnutej horúcej rúry hrniec so saponátovou vodou tak aby sa to do rúry odparilo a opäť nastriekala a nechala pôsobiť. Keby už ani toto nepomohlo, tak "hrubá sila"...