Ahojte, ďalší týždeň ideme za svokrom. Býva sám, je tvrdohlavý, neupratuje a nestará sa o dom. Má v dome milión nepotrebných veci ešte po svojich rodičoch. Je tam bordel, muž s ním volal, že nás nebaví chodiť k nemu a prespávať stále v hoteli, že mu upraceme a ďalší mesiac keď prídeme už by sm tam mohli aj spať. Po dlhom dohovárali svokor súhlasil. Prosím vás ako čo najefektívnejšie upratať celý dom za tri dni? Vieme, že bude protestovať pri vyhadzovani kobercov, matracu ... Aký systém zvoliť? Prvý deň plánujeme vyhadzovať, má v dome mole, všetky potraviny pôjdu preč, oblečenie asi tiež, teda aspoň to po svokre ktoré tam zostalo. Ako na hrubú špinu v kúpeľni? Je to tam vážne nechutné, špinavé proste hnus, bobky po myšiach, celé zle 🙁
@barborachors tak je už starší, lenivý bol celý život a vždy ho svokra obskakovala. Týždeň špinavý riad mu je jedno, do umývačky to naloží až ako nemá z čoho jesť, kúpe sa raz za týždeň no proste celé zle toto a o starobinci ani počuť. Keď sme navrhli aby predal dom nech si kúpi jednoizbak blízko nás tak ani počuť že on do bytovky v živote nepôjde
Nepýtať sa a proste vyhodiť. Ak sa dá jednu izbu alebo garáž mu nechajte na bordel aby nemal až taký šok a zvyšok upracte.
neporadim, ale obavam sa ze ani o mesiac tam neprespite.... darmo upraces, on sa o to za mesiac 'postara'
Asi by som sa s nim dohodla, ci by na tie 3 dni nesiel do hotela svokor, lebo ked vam tam bude pobehovat a frflat, vela pri nom nestihnete spravit, ale neviem, ci by bol ochotny to podstupit.
Ono asi teraz budem zniet ako fetisista, ale ked sme ako firma dostali takuto zakazku, uplne som sla po tom a vyzivala sa v upratovani, lebo som strasne milovala ten rozdiel pred a po upratovani 😂
Tych rad by som ti vedela vypisat A4ku, ale v skratke pretriedit veci, co je zbytocne, to vyhodit, co ma hodnotu (starositnosti) bud predat alebo ponechat. Zacinas spravne... Najprv najlepsie vypratat nepotrebne, uvolni sa miesto na upratovanie. Nezabudnite si aj ruska (kvoli prachu, smradu, roztociam), to velmi ocenite. Dalej jednorazove rukavice (naj z nitrylu, pripadne latexu). Hned na zaciatku davajte prat do pracky veci, nech schnu medzitym, ako robite, tych varok na pranie bude asi vela. Matrace a koberce nie je nevyhnutne vyhadzovat, ale zalezi od stavu. Ja by som pozicala tepovac s tym, ze jeden z vas by ten prvy den tepoval, kym by ten druhy vyprataval veci.
Ak by si potrebovala poradit aj s vyberom cistiacich, kludne sa spytaj. Ale dobra volba bude mimo klasickych aj kyselina do zachoda (ta sa da pouzit aj na ine casti kupelne, ktore su hrubo znecistene, len pri manipulacii treba byt extremne opatrny), ak budete umyvat okna, urcite si pribal stierku na okna, usetri plno casu, a odmastovac - v kuchyni to velmi ocenite. A rolky s jednorazovymi obruskami.
Na kupelnu si pripravit gumene rukavice, a velku kefu na kachlicky a sprchac, vanu, mali kefku na mensie skary a odtoky, mne sa najviac osvedcil pulirapid ruzovy… tym mi zide vsetko aj hruba spina po najomnikoch… vycistila by som aj odtoky samotné este pred cistením aby dobre odtekali..
To za 3 dní ani nestihnete. Ja by som tam nespala. Všade móle, akurát si ich môžte aj domov dovliect, na parádu.
Na hrubú špinu ekrazit ako cikit beng, samozrejme a tekutý prášok na drhnutie. Ideálny by bol kärcher na vyučovanie kachličky, dlazok. Dezinfekciu na podlahy koli tým mysiam. Na wc - hodit tam tabletu do umyvacky, zaliat octom a nechat posobit co najdlhsie. Este je aj kyselina solna - nalejes do wc- vypeni to a ta pena ocisti vselico. Len treba opatrne sby to nerozozralo nieco vo wc. No idealne dedka odviesť na tyzden niekde a poupratovať a povyhadzovat to tam. To budete mat teda zabavu.
Normálne to zobrať po izbách. Pripraviť si veľké vrecia na odpad a po izbách vyhadzovať veci do vriec a tie vynasat von. Kúpeľnú pekne vyčistis napr aj s cifom, vodou a kefkou, nejakou menšou vysuchat kachličky a pekne do čista poutierať. Na dezinfekciu máš tiež veľa možnosti od sava atd… hlavne nezabudni mať na rukách rukavice pro každej činnosti
Prisposobila a upratala si jednu izbu (ak je na to priestor) na nase prespavanie. Tam by som ho poprosila ak nechodi.
A dalej upratala len kuchynu (pretriedila tie potraviny).
Ostatne by som nechala tak.
Aj tak, to co si napisala, je praca na tyzdne, nie na 3 dni. A asi aj na velkoobjemovy kontajner.
@walentina7 lenže my sme 400km od neho, na otočku tam ísť je dosť o držku, vždy sme v hoteli ... Chodievame raz za mesiac a aj to vyplakava že malo chodíme a uráža sa že spíme v hoteli...
Rozdelit to na dva tri mesiace potom. Teraz za tri dni dat kuchynu a kupelnu, zvysok nabuduce…..
neporadim ti system, ale na hrubu zazratu spinu si kup odmastovac well done alebo nieco podobne. Nastriekas, nechas posobit, splachnes, mozes aj opakovat. Zacnite kuchynou a kuplenou. To je zaklad na prezitie
@viestta kúpeľnou, wc a kuchyňou začínam vždy keď tam prídeme. Ale super nápad, well done je skvelý, ďakujem.
@andrejkap123 kuchyňu a kúpeľňu to mám šup šup - už muž povedal, že svokor nevarí, necháme mu tam základ a všetko pôjde preč. Vydrhnúť to tak bude na dve hodiny a kúpeľňa tiež tak na dve. Dúfam, že na starobu takáto nebudem. Je to strašné. Aj nám ho je ľúto, no nemá záujem ísť do bytovky, nepohneme s ním.
@pbra40 Kontajner budeme riešiť v auguste, príde aj švagor a s mužom sa chystajú vyhádzať staré skrine po prababke ešte, vypratať pivnicu - tam je to tiež horor a taktiež aj povalu. Teraz budeme riešiť bordel len cez zberný dvor.
@majka36912 Nie, to som sa už pýtala, on do hotela odmieta ísť, on odmieta všetko. Ani k nám nechodí, nikam nechodí ak nemusí. Je to s ním ťažké.
Si si ista ze to bude na dve hodiny? Ja ked robim “deep clean” nasej kupelne cize to znamena klasika zrkadlo, umyvadlo, vana, podlaha, kachlicky bocné, skrinka pod umyvadlom (vsetko vyberiem a vyutieram a pretriedim), potom to iste s nastennou skrinkou.. ked toto robim navyse cistim aj pracku sanytolom pripravkom… toto celé mi trvá vsetko minimalne 2 hodiny a to mame pravidelne malu, udrziavanu a cistu kupelnu… mozno som ja blazon 😂 ale je to tak…. Na neudrziavanu kupelnu kludne pol dna ak mate v plane robit “deep clean”. 🙏🏼
Nemas sancu.
A uprimne ani by som v takom dome nespala, co sa bojis chytit klucku..
@viestta Well done je super na mastnoty a lepivu spinu, ja som s nim odstranovala aj zbytky lepidla, ked sa chytil nabytok z lapacov much a nicim to neslo dole. Aj na skary. Akurat treba davat pozor, ze sa s nim dobre odstranuje aj farba z natreteho dreva alebo kovu, takze na zarubne a pod. radsej nepouzivat. 😅
No to neviem, ci sa tam nervovo nezruti, ked vyhodite oblecenie po jeho zene... Skuste radsej pretriedit to jeho, mozno z toho nosi stvrtinu, nemusi uz toho vela drzat. Daj potom nejake fotky, ako sa zadarilo🥸keby tam mal korespondenciu, pohladnice, znamky daj na bazos (bazos-ostatne-zberatelstvo-znamky)
Ja by som sa velmi na prvy raz s deep cleanom netutkala. 3 dni su velmi malo... hlavne chodte postupne, lebo takto akurat tak narobite bordel a za tri dni to nedokoncite..
proste po izbe (a najlepsie by som fakt zacala tou co menej pouziva, napr. tu kde budete chciet spat)... = a myslite na to ,ze cez upratane priestory niektore budet enosit dalsi bordel, tak aby ste nerobili 2x jednu robotu :DDD
Zasobte sa rukavicami, vreciami na odpad (kludne triedeny), na oblecenie hrubsie a to mozete hodit rovno do humany. Metla, vedro, riadny mop, vysavac... DOMESTOS, priapdne ak mas na to nervy = savo, ziadne srandicky+ fixinela. Na zazratu spinu CIF/alebo podobne.
Urcite by som sa zamyslela ak idete vyhadzovat, a naozaj zacala vylucne malymi vecami zatial, poskodenymi a potriedila/pofotila na nejaky FB bazar aj "darujem za odvoz" a pod... by si sa divila, co by ludia pobrali vsetko a na co sa nik neozve, tak o mesiac dva alebo ked tam pojdete so svagrom to vyhodite.
Ja som zhanala napriklad aj tie "starodavne" drevene stolicky po bazaroch bez uspechu.. nasla som v jednom antikvariate zrekonstruovanu za take prachy, ze som skoro odpadla :DDD a ten nabytok detto. Ked si rpedstavim, ze tie stolicky ludia vyhadzovali... a ja to teraz neviem zohnat ani za boha niekde za par eur :DDD a aky luxusny riad som nasla u babky ?
Inak ja sa mu vobec nedivim. Zacat vytriedit veci po zosnulej blizkej osobe je velmi tazky psychologicky moment, ci su to rodicia alebo manzelka. Su to same spomienky. Niektori ludia toho jednoducho nie su schopni. Navyse je to muz, este aj starsi, no a zrejme cely zivot nebol zvyknuty upratovat a triedit. Takym ludom sa niekedy fakt ulavi, ak to niekto urobi za nich. Veci, ktore by mohol vnimat citlivo, vyhadzujte podla moznosti tak, aby nevidel - ak tie veci nepouziva, nebudu mu chybat. Dufam, ze bude vdacny a nebude to brat ako ujmu, predsa je to aj dost hruby zasah do sukromia.
Fuu drž palce. Moja babka taká bola a aj keď sa nakoniec nechala ukecat, keď prišlo na lámanie chleba a vyhladzovanie vecí tak sa postavila pred skriňu a povedala, že ju vyhodíme len cez jej mŕtvolu alebo ju máme posadiť na skriňu a vyhodiť ju s ňou. Nám sa to za jej života nepodarilo takže naozaj držím palce
nie je náhodou dementny? koľko ma rokov, u starých je toto zial tak, nic nechcú vyhodiť.