Ako účinne vyčistiť práčku?

mama4444
4. nov 2024

dobry den. ako cistite pracku na kompletku?
a ako casto dakujem

gerbera7
4. nov 2024

Ahoj ja používam pracie prášky a gely ekologické takže mi stačí čistiť jeden krát za pol roka.
Používam na čistenie šuflíka Univerzálny čistič,a do práčky mám čistič práčky, ktorý len vysypem.Ak by si chcela vyskúšať pošlem vzorky ,alebo bližšie vysvetlím.

lenkakravcova
4. nov 2024

@mama4444 v obchode nájdeš rôzne čistiace prášky priamo na práčky. Take malé sáčky. Stačia tak dva ks za rok. A dôležité je vybrať otvoriť spodnú nádobku pod prackou pod bubnom a vybrať z nej nečistoty ručne. Častokrát sú tam vlasy a čo prepadlo cez bubon a to dokáže riadne smrdieť.

alzbetkakockova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
4. nov 2024

@mama4444 kupujem v drogérii buď prášok, alebo tekutinu.Obcas nalejem ocot a dám prať, vymyjem nádobku na aviváž, tesniacu gumu.Asi raz za 2m, ale nevidím rozdiel🤪

mama4444
autor
4. nov 2024

@lenkakravcova neviem sa dopracovat k tomu z nasej pracky

kacenocka2
4. nov 2024

Cca 3x v roku..2 tbl do umývačky riadu a spustiť na 90 stupňov

lenkakravcova
4. nov 2024

@mama4444 nájdi si model tvojej práčky a potom PDF návod na použitie na internete. Tam je aj to ako čistiť tú časť kde je špirála. Môže byť aj zboka aj spredu pod krytom.

jennimia
22. nov 2024

@lenkakravcova to kde je😱🙈

lenkakravcova
23. nov 2024

@jennimia na našej terajšej je to pod predným krytom dole. Vyzerá to ako spodok z kuchynskej linky, len krytka,, ale keď ju dáš dole, tak je tam normálne na odsrubovanie taká guľatá časť, ktorá sa celá vyťahuje a dá sa vyčistiť a naspäť našrubovat. Na práčke predchádzajúcej, sme to mali zboku alebo zozadu, už nepamätám. Ale tiež takto dole pod krytom.

lenkakravcova
23. nov 2024

@jennimia pridávam fotku, kde to máme. Pod tou krytkou.