Ako správne prať?

21. jún 2024

Ahojte, nejdem sa tu pytat, ake programy pouzit a ako prat vo vseobecnosti. Chcem nejake tipy a rady, co dat mozno do pradla navyse/ aka kombinacia pripravkov aj konkretnych znaciek mozno aby pradlo zostalo naozaj dlho vonave?

oli18
21. jún 2024

Ako dlho vonave? Co konkretne? Ved gatky mozu byt vonave len 1 den, po jednom pouziti ich das do prania. Sveter 2-3× oblecies, das do prania
Bluzku po kazdom pouziti. Jedine rucniky a postelne, podla toho, ako casto menis, to by som este chapala. Po dalsie, naco ti ma vonat oblecenie, ak pouzivat parfem, ci deodorant, predtym vonavy spchovy , ci vlasovy sampon. To chces vonat ako pojazdna drogeria?

reddflowerlife
21. jún 2024

@oli18 No nie všetko čo operieš aj hneď použiješ. Niektoré veci odlozis do skrine a oblečieš o mesiac. Tak asi mysli, ze aby to vonalo aj po oprati v skrini.

Autorka ja neviem, mne zatial nič poriadne nefunguje, ale chcem si objednaťpracie prostriedky aj aviváž z Rakúska , vraj sú voňavejšie.

lakebabe
21. jún 2024

@reddflowerlife ja mam z Nemecka a rakúska vozi mi ich muž, neviem ci sú vonavejsie ale ceny sú omnoho lepšie a ten na biele aj lepšie vyperie. Mne sa ale na vôňu osvedčila len ta avivaz Tesori sivá Puella mi je moc silná a kamoške zničila pracku takže to už nechcem , ale ta Tesori je super

monqy
21. jún 2024

Zdravko parfumy do prania . Topka ! jemne dlho trvácne vône . Syn vytiahol tricko po mesiaci zo skrine a spolužiaci sa ho pýtali čo mu tak krásne vonia .

reddflowerlife
21. jún 2024

@monqy a ktoré konkretne odporucas? Nenicia pracku?

monqy
21. jún 2024

@reddflowerlife ja si vždy objednávam vsetky ,mne voňajú fakt vsetky . A teraz sú tuším vzorky v akcii a zadarmo doprava ,tak sa oplatí vyskúšať .
Ja som od niekoho raz dostala vzorky a od vtedy používam už len tieto parfumy a navnadila som na ne aj kamošky a aj tie sú veľmi spokojne

reddflowerlife
21. jún 2024

@monqy a ktory je taky naj naj?

monqy
21. jún 2024

@reddflowerlife asi white magic mi vonia tak najviac

slavomira236
21. jún 2024

Ked operiem dam avivaz modrykuchelwaich alebo klasicke bledomodre cocolino vonai postelne aj po vyse polroku zo skrine

esteris
21. jún 2024

@monqy prosím ta, podobajú sa tá vôňa na niečo, čo býva dostupné v drogériach alebo DM? Alebo je to úplne odlišné?

autor
22. jún 2024

@oli18 Ako uz pisali, nie vsetky veci co operiem aj pouzijem. Tyka sa to aj sezonnych veci,ktore ked v sezone vytiahnem zo skrine chcem, aby stale vonali. Taktiez podla mojho nazoru vona oblecenia a parfem su tak odlisne veci, ked mate na sebe vonave pradlo, je to nieco super, v kombinacii s parfemom,ziadna pojazdna drogeria

autor
22. jún 2024

@lakebabe Tesori topka, tu som pouzivala niekedy, no na leto som skor za nieco viac svieze asi

autor
22. jún 2024

A dakujem za odporucania. Momentalne som pouzivala aj Puellu a neviem co robim zle, no pradlo mi jednoducho po nej nevonia, nechapem… A Lenor mam teraz novy s tym parfumovym zlozenim a tie pekne vonaju,tak uvidime. Ale poskusam aj nieco co ste pisali, nemecke a rakuske avivaze som pocula tiez chvalu

oli18
22. jún 2024

Skus si medzi sezonne veci do skrine dat vysusenu levandulu. Akekolvek vonne chemicke latky za par mesiacov asi vyprchaju. Mam z Rakuska praci gel Ariel a tak vonia, ze mne to vadi. Pouzivam ho s inymi gelmi, aby som eleminovala jeho vonu. Mne vonia pradlo od slnka a vetra, to milujem.

veselo_neveselo
22. jún 2024

Ak chces mat pradlo dlho vonave, nemacala by som to v avivazi, ale dala radsj do skrine tuhy skrinovy parfem, alebo esencialny olej nakvaokany na vankusiku, alebo nejake take "skrinove" riesenie.

Tie avivaze su chemia jak hrom, nie su dobre pre pracku, pre pradlo ani pre teba, a vona sa da vyriesit aj menej "zavadne".

katka700
22. jún 2024

Autorka nechcem ťa odrádzat ale ak niečo vonia dlhšie ako týždeň tak je to riadna chémia a môže si výrobca písať ezo eko bludov koľko chce.
Ako ti tu radia skús poriesit skriňu. Starý nábytok a niekedy aj nový má taký zvláštny pach. Skontroluj aj či na stene za skriňou nie sú fľaky od plesní.

lakebabe
22. jún 2024

Ak si nemala tak skus tesori tyrkysovu je najjemnejsia vona mora v lete mam tu

autor
22. jún 2024

Dakujem za rady, tiez v skrini mam levandulu, ci uz pre vonu aj proti moliam,takze to nieco pomoze, ale teda hladam taku sviezost,nie vyslovene silnu vonu, ale aby to pradlo posobilo ako fakt “oprane”, ak sa to da chapat

esteris
22. jún 2024

Tak skus nemecký Softlan. Robia len avivaze, biela a modra sú istota. Mne z nich vonia prádlo aj po polroku, ked vyťahujem sezónne veci z balíkov.

mima1608
22. jún 2024

Ja som teraz kúpila v DMke tú aviváž, že Kuschelweich (taký macko je na nej) a vonia úplne úžasné a krásne cítiť aj na prádle. Modré Coccolino tiež cítim aj po XY dňoch. Puella je smrad ako hovädo. Kúpila som si vzorky, voňala mi zelená, tak som objednala tú 250ml a po asi piatich praniach ju nie len že necítim z prádla dobre, ale celkovo mi strašne začala smrdieť (švagriná mi vravela to isté).

sisska96
23. jún 2024

Ja mam v skrini také voňavé guľky, alebo tuhé mydlo

misanthropicdann
24. jún 2024

Používame oleje od www.vonavydomov.eu. Od kedy ich používam každý v práci vždy vie ci som už v práci alebo nie. Prádlo vôní neskutočne pekne a dlho. Treba však používať len trochu oleja lebo naozaj ide o silné oleje a keď sa to preženie ľuďom je to až nepríjemne.

oli18
24. jún 2024

Na koho ma posobit pradlo, ze je oprane? Na okolie, na kolegov, na spolucestujucich v buse? To ozaj? Az tak ti na tom zalezi? Nestaci tebe samotnej, ze vies, ze si v cistom? No ved chemie mame malo vo vsetkom, tak este treba pridavat vsade, lebo vone nie je nikdy dost. Takto sa kvoli nevedomosti, vlastnemu dobremu pocitu a dojmu na okolie humpluje Zem.

autor
24. jún 2024

@oli18 Ja sa nepriecim ani len tipom na nejake setrne pranie napr aj so sodou bikarbonou ktora dopomoze k sviezosti, nepotrebujem silne chemicke oleje a ano, chcem voniat samej sebe aj okoliu, su horsie veci ktore “humpluju” Zem😉

autor
24. jún 2024

@misanthropicdann Ano tie poznam, svokra s nimi prala niekedy, uz som aj zabudla, tie vonali velmi krasne

lopka1313
26. jún 2024

Prosim prosim, len sa nesnaz velmi vonat okoliu, hlavne v praci, lebo chudaci my migrenici, ktori z toho migrenujeme a grciame... Mne byva zle uz ked vojdem do vytahu, kde bol predtym niekto, kto nevie, kolko avivaze by nalial do pracky od rozkose. Ked som obcas pouzila kapsulu na pranie, tak migrena hned pri suseni... Ked mam oblecenie od kolegyne, ako prve ide do prania, aby som sa aspon ciastocne zbavila avivazovej vone...

Ja pouzivam ocot. A moje prianie je, aby mi pradlo NIJAK nevonalo. Nesmrdelo, ale zaroven ani nevonalo. Vonat moze na mne tak max moj (velmi jemny) parfem.

autor
26. jún 2024

@lopka1313 Ja sama mavam silne migreny a neboj, viem, co to je a urcite sa citim a nechcem mojou prilisnou vonou okoliu vadit 🙂